4 september : Beker : Jamaswapi Mechelen – KWB Hombeek : 3 – 3 (3 – 0)

Vooraf : In het tussenseizoen zijn er enkele spelers afgehaakt, maar we mochten meteen onze drie nieuwkomers verwelkomen : Thomas, Gipsy en Bart.

Een minuut ver en we kwamen er al eens scherp uit, maar meer dan een hoekschop leverde het niet op. De volgende kans was voor Jamaswapi, hun nummer 7 mocht iets te gemakkelijk drie man passeren maar hij trapte slecht naar doel. Daarna kwamen er terug enkele kansen voor ons. Thomas zijn vluchtschot ging net over. Wally zijn schot botste op de lat en de Vos kwam net te laat om de terugkaatsende bal richting doel te trappen. Voorzet van Thomas, Sakke kopt en de keeper tikt over. Halverwege de eerste helft hief Bob het buitenspel op. De Jamaswapi spits pakte uit met lob, de bal ging over. Niet veel later Arnie met de voorzet, of was het een schot ? Jubi liet de kans niet liggen en 0-1. Na een half uur een vrije trap voor Jamaswapi, hard getrapt, maar net naast. Vlak voor rusten maakten we dan de 0-2. De keeper kon eerst nog 2 keer redden, maar de derde poging ging binnen. Wally was de afwerker.

Aangezien we twee keepers hadden, kwam Pieter de Makke vervangen in doel. Gert nam de plaats in van Bob en de Winghe kwam in de plaats van Robbie. Tien minuten ver in de tweede helft, goede aanval van ons, de Sakke tot bij de Jubi, maar de afwerking liet te wensen over. Jamaswapi reageerde, een speler kon alleen op Pieter afgaan, maar Pieter stopte het te zwakke schot. Wij counterden razendsnel, Sakke naar de Wally en terug en de Sakke scoorde de 0-3. Pieter moest nog eens goed door de knieën na een schot, maar het zag er gevaarlijker uit dan het echt was. Met nog een kwartier te spelen maakte Bart een fout in de 16. Penalty en 1-3. We reageerden met een schot van de Vos dat net naast ging na een hoekschop en met een schot van de Sakke tegen de deklat. Met nog 5 minuten te spelen werd het onverwachts nog 2-3. Geharrewar voor ons doel, een speler van Jamaswapi die op de grond ligt en de bal tegen hem krijgt en de bal die uiteindelijk in doel beland. Jamaswapi kreeg vleugels en de aanvallen volgden elkaar snel op. Ons middenveld viel te ver terug en met nog iets meer dan een minuut te spelen, voorzet vanop rechts, een Jamaswapiër krijgt de bal tegen het lijf en de bal botst voorbij de machteloze Pieter en 3-3.

Van 0-3 naar 3-3 in een dik kwartier tijd, onze spelers mochten serieus aangeslagen aan de penaltyfase beginnen. Het was er aan te zien : Sakke, Jubi en Wally trapten wel binnen het kader, maar stuitten op de keeper. Jamaswapi faalde niet en na drie beurten was het over 3-0.

Conclusie : Bij momenten werd er goed gecombineerd, de inzet was er, maar het geluk ontbrak een beetje. Wij trapten twee keer op de paal en Jamaswapi maakte twee wel heel gelukkige doelpunten. Wij bekeren dus verder in de Europa league, Jamaswapi mag naar de Champions league.

Ploeg : Makke (41’ Pieter) – Bob (41’ Gert), Bart, Gipsy, Thomas – Arnie, Vos, Jubi, Robbie (41’ Winghe) – Sakke, Wally. Hans bleef 80 minuten op de bank.