27 februari : Sylvesters Mechelen – KWB Hombeek : 1 – 2

Vooraf : Na een geslaagde spaghettidag trokken we met 13 man naar het plein van The Sylvesters.

We namen onmiddellijk een blitzstart en na 3 minuten hadden we al met 0-2 kunnen leiden. Eerst was er een combinatie Steven-Solle-Steven-Sakke-Jubi, maar de Jubi knalde net over. Daarna speelde de Solle Jonas aan op rechts, maar de paal bracht redding voor de Sylvesters. Na tien minuten een misverstand tussen Bob en Hans, de thuisploeg maakte er geen gebruik van. Dan was het terug éénrichtingsvoetbal richting Sylvester-doel. Schot van de Winghe ging naast. Sakke op de keeper, Jonas kan trappen, maar besluit iets te zwak. Combinatie Jonas, Sander, Solle. De keeper kan wegwerken, in de rebound wordt de bal door een verdediger van de lijn gehaald. Voorzet Jubi, Jonas besluit nogmaals op de keeper. Met nog 5 minuten te spelen voor rust een uitbraak van de Sylvesters, voorzet vanop rechts en aan de tweede paal mag men de bal ongehinderd binnentrappen 1-0. We waren niet onder de indruk en bleven gaan. Steven trapte nog net over en er was ook nog een appel voor een handsbal in de 16.

Chriske en Nils kwamen Hans en Jonas vervangen bij aanvang van de tweede helft. De Sylvester coach liet zijn spelers in de tweede helft onvervalst catanacio-voetbal spelen. Negen man achteraan en slechts één spits. We drukten van meet af aan terug het gaspedaal in en al snel vond de Solle De Nils, maar die besloot naast. Voorzet van Nils, maar nu was het de Steven die rakelings naast knalde. Op een zeldzame uitbraak van de thuisploeg verkeek Chriske zich, maar de plaatselijke spits besloot voorlangs. Na 17 minuten in de tweede helft, Bob trapt naar doel, de Solle komt goed vanachter de verdedigers gelopen en werkt koelbloedig af 1-1. “Erop en er meteen over” hoorden we roepen op het veld. Inderdaad drie minuten later was het zover. Steven met een klein pasje opzij en de Solle knalde een uur gemiste kansen en frustratie zonder genade voorbij de keeper : 1-2. De Solle lukte bijna een zuivere hattrick op tien minuten, want op een hoekschop kopte hij net naast de winkelhaak. Hierna bloedde de wedstrijd stilaan dood.

Conclusie : Een dik verdiende overwinning die nog veel mooier had kunnen zijn, als we al onze kansen benut hadden.

Pieter – kleine Winghe, Hans (41’ Chriske), Bob, Ruud – Steven, Solle, Winghe, Jonas (41’ Nils) – Sakke, Jubi.