11 november : KWB Hombeek – Vosberg Sport : 2 – 4

Vooraf : 13 spelers aanwezig om half tien, maar Robbie en Geert stelden zich beiden al dadelijk kandidaat als supersub omdat ze nog wat last hadden van eerder opgelopen blessures. Onze goalgetter Wally zat ook thuis en Jonas V werd daardoor in de spits gedropt.

Vosberg nam van in het begin het initiatief in handen : goede combinaties, scherp en agressief op de bal. Na tien minuten leed Chriske balverlies voor ons doel, de Vosberg kapitein, Eric, trapte op de paal, maar net als twee weken geleden tegen de Leeuwen botste de bal via de Pieter zijn rug in doel : 0-1. Halverwege de eerste helft voorzet vanop links, achterwaartse kopbal van de Sakke, bal weggewerkt tot bij Jonas V, die compleet naast de bal trapt, maar de bal komt toch voor Jubi zijn voet die de keeper tot een redding verplicht. Daarna was het Bob zijn beurt om in de verdediging in de fout te gaan, Pieter kon het schot van de Vosberg-spits stoppen. Nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, aanval Vosberg op rechts, maar de bal nipt overgetrapt.

Aangezien Geert en Robbie supersub speelden, begonnen we ongewijzigd aan de tweede helft. Er was meteen vuurwerk ! Nog maar net afgetrapt of de Jubi besloot rakelings over. Twee minuten ver, Dries met een voorzet vanop rechts en aan de tweede paal moet de Sakke maar binnenduwen : 1-1. Vijf minuten ver, schot van de Sakke, naar de winkelhaak, maar de keeper pakt. Dan, na mistasten van Gerd en Ruud, een kans voor Vosberg, net als de Sakke, een schot naar de winkelhaak, maar de Pieter kon er net niet aan en 1-2. Zeven minuten ver, Ruud met een strakke voorzet, keeper tikt in hoekschop. We moesten even naar adem happen en Vosberg kwam terug opzetten. Op het kwartier werd de bal centraal lullig verspeeld en Vosberg zei dank u wel en maakte er 1-3 van. Vijf minuten later een tweede gelukje voor Vosberg, een totaal ongevaarlijk schot, wijkt af, veranderd compleet van richting en Pieter mag zich een vierde keer omdraaien. We lieten het kopje niet hangen en onder impuls van een hardwerkende Nils kwamen we terug opzetten. Nog een kwartier te spelen… Ruud met het voorbereidende werk, de bal uiteindelijk voor de Jubi zijn voet en 2-4. Nog tien minuten te spelen… voorzet Gert aan de tweede paal terug de Sakke, maar de keeper werkt in hoekschop. Hoekschop, Dries verslaat de keeper, maar de bal wordt op de lijn weggewerkt door een verdediger. Nog vijf minuten… counter Vosberg met twee man op de Pieter af, maar een te zwak schot en Pieter pakt. Nog twee minuten… voorzet Sakke, Jubi tikt de bal, maar voor de tweede keer wordt de bal op de doellijn weggewerkt.

Conclusie : Vosberg was beter, vooral onze verdediging liet zich betrappen op foutjes. We bleven er echter voor knokken tot op het einde en Vosberg scoorde wel 2 maal vrij gelukkig, terwijl wij twee ballen op de lijn weggewerkt zagen. De eindstand had dus anders kunnen zijn…

Pieter – Chriske (62’ Geert), Bob, Gert, Ruud – Steven, Nils (75’ Robbie), Dries, Jubi – Sakke, Jonas V ook nog de Makke en Stijn H die hun sportzakje in de auto lieten staan en weeral veel supporters, zowel van ons als van Vosberg.

Mopje van klein Bartje :

Fred en Marie zijn net getrouwd, maar kunnen geen huwelijksreis veroorloven, dus gaan ze na de trouwerij naar het huis van Fred’s moeder en vader voor hun eerste nacht samen.

De volgende ochtend, staat klein Bartje, Fred’s broertje, op en eet zijn ontbijt. Als hij naar school gaat vraagt hij zijn moeder of Fred en Marie al op zijn gestaan. Ze antwoord: “Nee”. Klein Bartje vraagt: “Wil je weten wat ik denk ?” Zijn moeder antwoordt : “Ik wil niet horen wat jij denkt ! Ga maar gewoon naar school.”

Als klein Bartje thuis komt tussen de middag vraagt hij aan moeder : “Zijn Fred en Marie al op ?” Ze antwoordt : “Nee.” Klein Bartje zegt : “Weet je wat ik denk ?” En zijn moeder zegt : “Het maakt niet uit wat jij denkt ! Eet je boterham en ga weer naar school”

Na school komt klein Bartje thuis en vraagt weer : “Zijn Fred en Marie al op ?” Zijn moeder antwoordt “Nee.” Hij vraagt : “Weet je wat ik denk ?” En zijn moeder zegt : “Ok, vertel me dan maar wat jij denkt”. Hij zegt : “Vannacht kwam Fred in mijn kamer de vaseline halen en ik denk dat ik hem mijn secondenlijm heb gegeven”.