7 november : KWB Hombeek – KWB St-Martinus : 1 – 0

Vooraf : Met een derde laatste plaats in de klassering konden we moeilijk zeggen dat we goed bezig waren. De 3 punten thuis houden tegen St-Martinus was een must om niet helemaal onderaan te bengelen.

Kontich nam in het begin van de wedstrijd het initiatief, was de betere ploeg, maar de eerste echt grote kans noteerden we pas in de 17de minuut. Voorzet vanop links, Pieter duwt weg, maar voor de voeten van de inlopende spits die een niet te missen kans, wel mist. Halverwege de eerste helft een vrije trap voor ons op de linkerzijde. Chriske zwiept hem in het pak voor doel en uiteindelijk valt hij voor de voet van Gert, die niet twijfelt en staalhard binnenknalt. Kontich reageerde eerst met een schot dat door Pieter in hoekschop werd geduwd. Daarna met een verre bal van hun laatste man, Bert. Pieter komt ver uit op deze voorzet, roept nog naar de kleine Winghe, maar komt in botsing met hem. De Kontich aanvaller krijgt zo de bal gemakkelijk, maar besluit dan zelf zijn kans te wagen in plaats van een vrijstaande maat te bedienen. De bal ging voorlangs. Een goede uitbraak van ons dan via de Winghe en Chriske, doorsteekpas naar de Wally, maar die wordt, volgens ons, onterecht “afgevlagd” voor buitenspel. Wally mocht daarna wel doorgaan op pass van Steven, maar besloot met zijn linker net naast.

Bob, Nils en Sakke kwamen de plaats innemen van Hans, Jonas V en Chriske met de rust. De goal had ons blijkbaar toch deugd gedaan, want we hielden nu gelijke tred met de bezoekers. We moesten weeral lang wachten op grote kansen. Met nog een kwartier te spelen, een verre trap van een Kontich speler, een andere speler alleen door, Pieter duwt de bal weg en Fonny werkt hem helemaal buiten. Met nog een vijftal minuten te spelen, probeerde Wally de bezoekende keeper te lobben, zijn lob strandde echter jammer genoeg op de deklat. Een laatste storm van Kontich, hun laatste man met een schot, maar de bal week af en zoefde zo een meter naast de paal buiten.

Conclusie : Kontich was zeker niet de mindere ploeg, maar net als in de thuiswedstrijd vorig jaar was één doelpunt voldoende om te winnen.

Pieter – kleine Winghe, Hans (41’ Bob), Gert, Jonas V (41’ Nils) – Steven, Chriske (41’ Sakke), Winghe, Fonny – Wally (76’ Geert), Jubi. Ook nog de Vos en de Makke die liever niet speelden omwille van een verkoudheid en een lichte blessure en dan veel supporters ook van de bezoekers.

Terzijde :

Uit welingelichte bron vernamen we dat de Fonny aan het trainen is om volgend jaar mee te doen aan de Dakar-rally. Een eerste trainingssessie eindigde in de zandhopen van de Bankstraat. Het assistentieteam kon hem gelukkig terug vlot trekken.

Mopje van Klein Bartje :

Klein Bartje kijkt gefascineerd toe als zijn moeder huidcrème op haar gezicht smeert.

“Waarom doe je dat, mammie?”, vraagt hij.

“Om mezelf mooi te maken natuurlijk”, zegt moeder en even later begint ze de crème af te vegen met een doekje.

“Wat scheelt er?”, vraagt Bartje, “helpt het niet?”‘