24 oktober : KWB Hombeek – KWB Putte : 3 – 3

Vooraf : 14 spelers aanwezig voor de wedstrijd tegen Putte. De Makke was nog wel niet topfit, maar aangezien Pieter nog steeds in donker Afrika zit, was hij er toch om ons doel te verdedigen.

Na nog geen twee minuten spel een 1-2tje Sakke – Solle doorheen het centrum van de bezoekende verdediging en de Sakke schiet de 1-0 op het bord. Na vijf minuten een vrije trap van de Wally, mooi geplaatst, maar de keeper kan nog in hoekschop duwen. De hoekschop in de 16 gedropt, kopbal van de Solle, maar op de keeper. Op de volgende fase mocht de bezoekende 13 doorheen onze verdediging slalommen en zo alleen voor de Makke komen en de bordjes hingen gelijk. Nog geen tien minuten ver en alweer een kans. De Solle onderschept de bal, met 3 aanvallers en slechts 2 Putte-verdeigers, maar alleen voor de keeper mist de Wally. 12 minuten gespeeld, Fonny weet in onze 16 even niet waar de bal is, maait in zijn draaibeweging zijn man omver, penalty en geel voor de Fonny. De Makke stopt de penalty, maar de scheidsrechter had blijkbaar nog niet gefloten en zo mocht Putte de penalty opnieuw geven. In de herhaling werd de Makke wel geklopt 1-2. De scheidsrechter vond het blijkbaar plezant om geel te trekken, want in de volgende minuten, trok hij nog geel voor Sakke, Solle en een bezoeker. Waarom was ons niet altijd duidelijk. Met de achterstand op het bord gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar voorlopig lukte het niet. Ruud stuurde de Wally weg op rechts, maar zijn goede voorzet werd in hoekschop gewerkt. De Robbie pakte uit met een schot, maar de bal werd door de keeper uit het doel geduwd. Na een half uur spel, kwam de bal dan voor de voeten van de Fonny. Een mooie draaibal van buiten de 16 en de bal verdween in de linkerwinkelhaak zodat de bordjes terug gelijk hingen. Niet veel later een vrije trap voor Ruud, maar de Solle kopte naast. De scheidsrechter liet dan 4 minuten overspelen, waarom ? We weten het niet en in de 44ste minuut gaf hij dan de Solle zijn tweede gele kaart. Waarom ? Volgens de scheidsrechter omdat de Solle tackelde met zijn voet vooruit. Wij hadden eerder de indruk dat de Solle gesandwicht werd door drie man en dat hij inderdaad hierbij ook één van de drie spelers raakte.

Robbie bleef met een lichte blessure in de kleedkamer en ook de Sakke die blijkbaar wat nerveus was, en al enkele keren op zijn eigen ploegmaats had liggen kankeren werd door onze coach in de kleedkamer gehouden. Konden we met 10 man standhouden tegen Putte in de tweede helft ? Wel ja, en dat was vooral te danken aan de Makke, die uitpakte met enkele knappe reddingen. Wij speculeerden vooral op de counter en dat leverde toch ook enkele goede kansen op. Wally kon de Vos bereiken, maar zijn schot ging naast. Dieptepas Vos, Wally stuit op de keeper. Vrije trap Winghe, Wally kopt op de keeper. Met nog vier minuten te spelen : Wally kopt de bal aan de middellijn door, Jubi kan alleen op de keeper af en 3-2. Jammer genoeg konden we hier nog geen minuut van genieten, want Putte scoorde meteen tegen en zette zo de 3-3 eindstand op het bord.

Conclusie : Onze verdediging ging in de eerste helft iets te gemakkelijk in de fout en dat resulteerde in twee te vermijden goals. De Makke was het enige lichtpuntje achteraan. In de tweede helft bewezen we dan met tien man dat er toch karakter in de ploeg zit. Jammer genoeg leverde ons dit slechts 1 punt op.

Makke – Winghe, Hans, Bob, Ruud (60’ Geert) – Robbie (41’ Jonas V), Vos, Solle, Fonny – Sakke (41’ Jubi), Wally