18 oktober : Tonetta – KWB Hombeek : 3 – 3

Vooraf : Het wordt stilaan afgezaagd, maar weer waren we maar net met 12 om Tonetta te gaan bekampen. Gelukkig kregen we onderweg nog telefoon van Nils die dacht dat we thuis speelden en voor een gesloten chalet stond. Hij kwam ons nog achterna geracet zodat we toch 13 namen hadden op het scheidsrechtersblad.

Na een teleurstellende 1 op 9 moesten we ons dringend herpakken, maar na een kwartier zag het er al heel slecht uit voor ons, want we stonden al 2-0 achter. Met een onuitgegeven verdediging en het kleine veldje was het even zoeken achteraan en Tonetta zette ons direct onder druk. Na 4 minuten moest Pieter zich al een eerste keer onderscheiden op een knal(letje) van Tonetta en even later moest hij uitpakken met een serieuze safe na een vrije trap. Bob kon ook nog eens ontzetten, al had hij er de hulp van de paal voor nodig maar na acht minuten stond Tonetta toch voor. We zagen dan toch ook even de goal van de tegenstrever. Pieter met de verre uittrap, Tijs die verlengde met het hoofd en Wally die naast besloot. Maar Tonetta bleef beter, Pieter moest uit zijn goal toen een Tonettaan alleen op hem afkwam, maar redde knap. Iets daarna een vrije trap, afgeweken bal en nu was de Pieter wel geklopt. 2-0 na exact 14 minuten spel. Langs de kant vreesden we al voor een afstraffing, maar Tonetta kon het helse ritme niet volhouden en langzaam kwamen we in de wedstrijd. De Vos gaf eerst braaf zijn visitekaartje af met een pegel op de lat. Daarna opende hij mooi de deur voor Tijs die de bal vanop rechts voorbracht en voor de goal had de Flor de 2-1 maar binnen te duwen. Nog geen minuut later stonden de bordjes bijna gelijk. Van net buiten de 16 haalde de Wally uit met zijn (slechte) linkse voet. We zagen de bal er al in, maar de plaatselijke keeper haalde de bal nog uit de winkelhaak, prachtschot van de Wally en prachtsave van de keeper.

Flor en Geert bleven in de kleedkamer tijdens de rust en werden vervangen door Sakke en Nils. De wedstrijd ging nu gelijk op en we moesten tien minuten wachten op een eerste kans. De Sakke schoot naast. Dit was het sein voor wat meer actie. Een vrije trap voor Tonetta, kopbal, maar net over. Hoekschop voor ons, Fonny zwiepte hem in het pak voor de goal en daar zette Tijs er goed zijn hoofd tegen en 2-2. Konden we na een slechte start Tonetta toch nog kloppen ? We bleven er in elk geval voor werken, maar kwamen toch terug op achterstand. Slechte pas in het middenveld, Tonetta onderschept, bal naar voor waar de spits Bob omspeelt en alleen voor Pieter rustig binnentikt : 3-2. Wij terug op achtervolgen aangewezen, maar de Jubi kon met nog tien minuten te spelen de Wally wegsturen en deze trapte de bal beheerst in het kleine gaatje tussen de keeper en de paal. Tonetta had nog een slotoffensief in huis. Nils met de fout, vrije trap van op 20 meter, goed getrapt, Pieter bokst de bal weg, maar in de voeten van een Tonetta-speler. Schot, maar nu de Pieter goed plat en wel klemvast. Ook de Fonny moest nog een vrije trap toestaan, maar weer stond Pieter goed opgesteld en hij duwde de bal over, zodat het 3-3 bleef. Nog even vermelden dat er na de fout van Fonny een klein opstootje was, maar dat de scheidsrechter kalm en rustig ingreep en zo het vuurtje in de kiem smoorde.

Conclusie : slecht gestart, maar uiteindelijk toch alle goals nog opgehaald. Proficiat jongens, het is vooral van deze inzet dat we het moeten hebben dit seizoen !

Pieter – kleine Winghe, Bob, Winghe, Geert (41’ Nils) – Fonny, Vos, Jubi, Tijs – Wally, Flor (41’ Sakke)