27 september : Jamaswapi Mechelen – KWB Hombeek : 2 – 2

Vooraf : Weekend van de oud-chiro-leiding en ook nog 3 anderen op reis, dus zeker en vast weinig volk en bij de afwezigen ook onze twee keepers. Een laatste telling op zaterdag leverde toch 12 spelers op. Maar op zondag waren we maar met 10. Hans belde ziek af en de Warre stuurde zijn spreekwoordelijke kat. De Warre heeft duidelijk te veel naar de rode duivels gekeken, goede speler, maar slechte mentaliteit. Hij mag eens een voorbeeld nemen aan onze “oudjes”. Stijn, present ondanks een kater en Kris DB, present met een zere rug, maar als we hem nodig hebben is hij er wel.

Na drie minuten kwamen we al op voorsprong. Eerst sturude de Fonny, Stijn diep. De keeper kwam goed uit en duwde de bal in hoekschop. Hoekschop strak genomen, Kris loopt goed in, kopt, maar de bal stuit op de deklat. De terugkaatsende bal kwam echter voor de Fonny zijn voet en goal. Jamaswapi probeerde druk te zetten en versierde na een achttal minuten ook een hoekschop. Onze gelegenheidskeeper Bob was geklopt, maar Chriske sprong zijn maatje op de lijn bij en voorkwam de gelijkmaker. Even voor halfweg rukte de Sakke op, schoot van ver op doel en de Jamaswapi keeper moest plat om de meubelen te redden. De daaropvolgende thuisaanval kwam via verscheidene tussenstations voor ons doel, de bal werd eerst nog weggewerkt, maar terug voor gebracht. Een jamaswapi speler raakte de bal aan, met welk lichaamsdeel was van aan de zijlijn niet duidelijk, zocht dan vertwijfeld naar de bal, maar die lag al tegen de netten : 1- 1. Zelfs met tien man speelden we aardig mee en Fonny tikte de bal tot bij de Sakke die met een verre lob de thuiskeeper versloeg en we stonden zowaar terug op voorsprong : 1 – 2. Daarna hadden we nog twee keer geluk. Na een warrige fase voor doel, kreeg Jamaswapi de bal niet over de doellijn. Niet veel later kon Bob de bal met de voet wegtikken net voor de lijn. Net voor rust had de Wally dan een derde van ons aan de voet, een rush van aan de middellijn, alleen voor de keeper, maar slecht afgewerkt (te lang nagedacht ?).

Jamaswapi had net voor rust, omwille van een blessure, al een verse kracht ingebracht, en na de pauze kwamen er nog eens twee verse krachten in. Wisseloplosingen hadden we niet, dus alleen een bemoedigend woordje voor onze spelers en terug het veld op. Over de tweede helft kunnen we vrij kort zijn. Jamaswapi drukte, maar echt grote kansen kregen ze niet en wij probeerden te counteren. Sakke kwam er enkele keren goed uit, maar liep zich dan vast omdat hij geen afspeelpunt vond. De overwinning kwam steeds dichterbij, maar in de toegevoegde tijd ging het nog mis. De Fonny tackelde in de 16, hij had wel de bal maar zeker ook de man en een terechte penalty. Bob die iets voordien nog verzorging had gekregen voor (waarschijnlijk) een verrekking in het bovenbeen probeerde nog wel te duiken maar had al hinkend geen schijn van kans.

Conclusie : de tien aanwezigen sprongen als echte Teige(r )tjes over alle konijnen-Putte(n), vochten als Leeuwen, kregen daardoor geen Pandoer-ing en mochten met opgeheven hoofd het Sylvester-stadion verlaten.

Bob – Lenny, Chriske, Nils, Kris – Fonny, StijnW, Sakke, Juby – Wally

Terzijde – remarks from the sideline

· For “all” our Croatian fans : from now on this part will be in English.

· We saw an announcement in the Sylvester-stadion : “Matchbal sponsored by Wally”. Our CEO Herman will examine this and take sanctions if needed.

· After a few hours in Belgium, Adriana already knows that Chriske can’t cook. “His refrigerator is full of frozen ready-to-eat food, but in it’s fridge there is nothing.”

· Adriana knows something about football : “Your coach isn’t good”, “Bob has to play with his hands, not with his feet”, “All your guys plays with their legs wide open, so it’s easy to pass them”, “Chriske will be much better if he stops with smoking and drinking”.

· After the game. Adriana : “Why do they stay so long in the douche ?”. Nils : “Because they’re fucking”. Adriana : “So long ? That’s not Chriske’s attitude”.