11 november : VK Zegbroek Vorselaar – KWB Hombeek : 2 – 5

Voor de wedstrijd : Chirofeestje op zaterdag en dan weet je het al : met veel moeite juist met 11 man. Na het zaalvoetbalveldje van Tonetta, mochten we nu naar het hellend vlak van Zegbroek. Voor wie Zegbroek niet weet liggen : op het einde van de wereld en dan nog een zandweggetje verder.

Om 10u00 viel de regen met bakken uit de lucht en de scheidsrechter besloot nog even te wachten. Gelukkig want we waren nog maar met zeven, Gert had in zijn enthousiasme om er als eerste te geraken, de autostrade richting Eindhoven genomen. Om tien na tien werd er dan toch afgetrapt, onze vier laatkomers zaten nog wel in de kleedkamer, maar met zeven mag je (moet je, volgens de scheids) starten. Aftrap voor ons, Stijn dadelijk door op rechts, pass naar hem en de eerste hoekschop voor ons. Afgeweerd en Zegbroek profiteerde om ten aanval te trekken, we hielden hen nog wel even af, maar moesten toch een hoekschop toestaan. Onze tiende man was het veld aan het opkomen, maar de hoekschop werd getrapt en aan de tweede paal mocht Chriske zijn man vrij inkoppen. Een beetje logisch want Chriske zat nog altijd in de kleedkamer. Even getreuzeld om af te trappen zodat we met elf waren en dit was meteen het sein voor een dolle 10 minuten van ons. De Solle vanop afstand met een vallende bal, maar hij viel iets te laat en ging centimeters boven de kruising. Stijn W met een dribbel in de 16, van kortbij op de keeper. Schot van ons, de keeper laat de bal los, de Wally er als de kippen bij om te scoren, maar goal afgekeurd omdat de Wally volgens de scheidsrechter de bal uit de keeper zijn handen trapte. Stijn W met een pass naar de mee opkomende Gert DB, maar die zijn schot ging over. Dan een voorzet van Chriske vanop de flank, wat geharrewar rond de 16, voor de neus van de Solle trapt de Wally de bal in doel en 1-1. Solle met een pasje naar een doorspurtende Jubi, maar zijn schot werd door de keeper in hoekschop geduwd. Daarna viel het wat stil. Het duurde tot halfweg de eerste helft voor we nog een kans konden noteren. Hoekschop getrapt door Chriske, Solle perfect gekopt, de keeper verslagen, maar een speler kan de bal nog wegtrappen op de lijn. De bal voor Chriske zijn voeten, maar over het doel getrapt. We hadden veel energie verbruikt en Zegbroek kreeg dan enkele kansen. Een inworp werd goed verlengd tot aan de tweede paal, maar de Zegbroek-spits was net iets te klein om er zijn hoofd tegen te zetten. Zwak verdedigd van ons, kans voor een Zegbroek speler om te schieten, maar de Pieter zijn parade was perfect. Iets later mocht hij nogmaals zijn talent laten zien. Counter van de thuisploeg, Gert steekt ongewild een handje, of beter gezegd een knietje toe, de bal caprioleert tot bij een inlopende aanvaller, maar Pieter stond pal. De laatste kans in de eerste helft was voor ons. Wally goed naar de Stijn W die meters pakt, bal terug tot bij de Wally maar de keeper goed plat.
De tweede helft was nog maar net begonnen. Bob met de inworp tot bij Chriske, via Stijn W tot bij de Wally, maar zijn schot spatte uiteen op de staak. Chriske met de goede actie, Sakke zijn schot gestopt door de keeper. Vijf minuten ver en daar was de derde kans al : de bal tot bij de Jubi, uithaal, afschamper tegen de paal, maar jammer genoeg langs de verkeerde kant en buiten. Dan de eerste counter van Zegbroek in de 2de helft. Pieter komt ver uit zijn doel, maar is toch te laat om de bal te onderscheppen en tegen de gang van het spel in 2-1. We moesten even bekomen van deze opdoffer, de wedstrijd ging even gelijk op, maar dan trokken we toch terug ten aanval en met succes. Een goede combinatie werd door Chriske verlengd tot bij de Sakke. Trap naar de goal, de bal zou er waarschijnlijk ingegaan zijn, maar om helemaal zeker te zijn trapte de Wally hem maar van kortbij binnen. Halverwege de tweede helft, schot van Stijn W wordt in hoekschop gewerkt, goed genomen hoekschop, Gert met een buffelstoot, maar jammer genoeg over. De Solle met een uitbraak langs rechts, de perfecte voorzet en Chriske duwt de bal over een uitkomende keeper tegen de netten : 2-3. Zegbroek dan nog eens met een countet, maar een grabbelende Pieter kan na een stuk of zeven pogingen de bal toch vastklemmen. Stijn W kon dan vertrekken van net over de middellijn en op randje buitenspel, besloot eerst nog op de keeper, maar maakte er dan toch 2-4 van. Nog geen minuut later snelde de Solle alles en iederéén voorbij, besloot zelf en 2-5. Chiske zette er zijn hoofd nog wel tegen, maar dit was volgens zowel de Solle als de Wally op het moment dat de bal al over de doellijn was. Zegbroek probeerde dan nog eens met een verre trap, maar hoog over. Net als in de eerste helft was nu ook de laatste kans voor ons. De Sakke met een voorzet vanop rechts, maar de Solle kon niet hard genoeg afdrukken en de keeper had er geen moeite mee.

Conclusie : we hadden het eventjes warm, figuurlijk dan toch, maar al bij al een verdiende overwinning.