19 oktober 2008 : VK Zegbroek – KWB Hombeek : 2 – 1

Voor de wedstrijd : Zegbroek, we kunnen er niet aan doen maar dan moeten we altijd denken aan Ivan Heylens “Wilde boerendochter” : “Temiddent in de Vlaojnders, Weggestokn tessen de sparrebossn”. Niettegenstaande dit gegeven kon onze coach beroep doen op 15 spelers, maar we misten wel heel wat spelers uit de centrale as, zodat we met een onuitgegeven verdediging de mat opmoesten.

Na 1 minuut mocht de Stijn H al een voorzet trappen, aan de tweede paal kon de Lemmes er zijn kop tegen zetten. De Lemmes zijn bal ging naast, hijzelf ging voluit tegen de paal en het net achter de goal. Hij was er even niet goed van. Zegbroek zette in het begin goed druk en na drie minuten moest Pieter zich al tonen op een vrije trap, hij duwde met de voet in hoekschop. De hoekschop werd weggewerkt, maar kwam terug voor en nu moest Pieter zijn vuisten gebruiken om zijn netten “clean” te houden. Na 10 minuten begonnen we onze draai te vinden en een vrije trap van de Wally werd door de plaatselijke keeper goed gepakt. Niet veel later knalde Fonny in het zijnet en op het kwartier schilderde de Lemmes een hoekschop netjes op de Winghe zijn hoofd, maar de kopbal werd op de lijn nog gekeerd. De Sakke kon dan de Wally bereiken, maar de reflex van de Zegbroek was één van de betere die we dit seizoen al zagen. Halverwege de tweede helft moest Pieter zich tot twee keer tonen na een hoekschop van de thuisploeg. De Wally rolde dan de complete Zegbroekse verdediging op, een pas tot bij de volledig vrijstaande Sakke, maar alleen voor de keeper trapte hij naast het doel. Kansen missen en dan het deksel op de neus krijgen : we kennen er alles van. Op het half uur een gekruiste voorzet van Zegbroek. Jeroen iets te laat en zijn man ervandoor en 1-0. We probeerden het onmiddellijk recht te zetten en vijf minuten later speelde Stijn W door tot bij de Fonny, een knal op de vuisten van de keeper, maar de afgeweken bal in de voeten van de Lemmes en 1-1. We drukten door, de Wally met een pas naar de Lemmes, het lijntje af en de voorzet naar de Sakke, maar die miste opnieuw onbegrijpelijk. Dan de Winghe met de voorzet, kopslag van de Wally, maar op de kruising. Kansen missen en dan het deksel op de neus, deel twee. Hoekschop voor Zegbroek en tussen een bos van benen 2-1 voor de thuisploeg.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Stijn W had nog wel een “kans” gezien voor de Wally, maar onze verslaggever zijn notitieboekje was na de tweede veertig minuten nog maagdelijk wit.

Conclusie : Als we na 40 minuten hadden voorgestaan, was het zeker niet onverdiend geweest. Maar de tweede helft moet zowat het meest bedroevende geweest zijn van wat we de laatste jaren hebben getoond.
Drie punten weggegooid mannen, denk er maar eens over na…

Pieter – Jeroen (41’ Bergt), Gert (41’ Geert), Stijn H, Bob – Lemmes (41’ Tijs), Stijn W (41’ Jubi), Winghe, Fonny – Wally, Sakke

Ter zijde :
* De Fonny beweegt zich op het veld zoals hij werkt voor de groendienst van stad Mechelen : al slenterend van grassprietje naar grassprietje. De tijd dat hij met zijn toverkunsten de supportersharten nog sneller liet slaan, is toch al een kilo of 10 geleden.
* Chriske liet voor het seizoen nog optekenen dat hij er dit jaar nog eens vol zou voor gaan. We hebben hem misschien al twee keer gezien, hij doet zelfs geen moeite meer om de uitrusting te brengen.
* Zegbroek is ongetwijfeld de meest milieuvriendelijke ploeg in onze reeks. Geen douche voor de scheidsrechter, maar slechts een bescheiden kommetje water. Het toilet, ook al zonder spoelbak en met een bescheiden emmer water, zorgt voor de onmiddellijke bemesting van de omringende velden. Sigarettenwalm wordt niet uitgestoten voor de deur zoals op veel andere plaatsen, maar wordt netjes binnengehouden.