5 mei : Vosberg Sport Rumst – KWB voetbal Hombeek : 0 – 2 (met nogmaals dank aan vervangend delegé en verslaggever Herman).

Voor de wedstrijd : Dit is een uitgestelde wedstrijd die op het terrein van Hombeek werd gespeeld door onbegeschikbaarheid van het terrein van Vosberg.

De eerste minuten waren echt saai om aanzien, een heen en weer gaan van de bal. Pas na 5 minuten kwam er een eerste serieuze aanval van de “uitploeg” Hombeek, de Sakke kwam in een mooie schietbare situatie terecht, maar zijn schot was veel te zwak om een bedreiging te zijn voor de keeper van Vosberg.
Pas terug 5 minuten later was de eerste serieuze kans van Vosberg, maar hun doelpoging ging over.
Daarna ging het lang tijd op en neer zonder echt een van beide ploegen gevaarlijk te zijn, tot na 18 minuten, na een vrije trap voor Vosberg een mooie voorzet voor doel en rakelings overgekopt door een Vosberg speler. Vanaf dan werd het spel meer en meer door Vosberg beheerst, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Tot op bijna 5 minuten van het einde van de eerste helft toch nog een mooie aanval werd opgezet door Hombeek, eerst nog een gekraakt schot van Kristof en wanneer deze terug op doel wil afwerken wordt deze volgens mij op een foute wijze afgestopt, maar maar de scheidsrechter ging hier niet op in.

Aangezien we met 16 spelers op het blad stonden, waren er dus 5 nieuwe spelers aan de 2de helft begonnen, doch de eerste 5 minuten bleef de druk van Vosberg aanhouden. Na 5 minuten kon Kristof de bal van een verdediger afpakken en bedient hiermee de Sakke, maar deze kan niet goed afwerken. Even later via een inworp van Hombeek kan Vosberg de bal onderscheppen en een flitsende counteraanval opzetten, waarop uiteindelijk een schot valt dat maar juist over doel gaat. 10de minuut fout op Fonny, deze geeft een mooie voorzet voor doel, waarop Kristof juist overkopt. 25de minuut counteraanval Hombeek, Sakke kan de bal meenemen, bedient Gert DB die uiteindelijk slecht afwerkt. Via een hoekschop genomen door Gert DB wordt de bal weggewerkt, maar kon de bal in de voeten van de Fonny die een echt mooi schot aflevert op doel en via keeper en paal komt de bal terug in het spel en wordt deze weggewerkt. Dit had een openingsgoal moeten zijn want meer en meer komt Hombeek in het spel. Af en toe komt Vosberg er toch eens mooi uit zoals in de 30ste minuut eerst een voorzet op keeper gekopt en in dezefde fase juist naast gekopt. Tot op de 32ste minuut na fout op een van onze spelers, een voorzet via Geert de bal slecht wordt weggewerkt in de voeten van Wim DH, die mooi kan afwerken op doel : 0-1
Pas terug in de laatste minuut nog een mooie aanval van Hombeek, een assist van Kristof wordt mooi afgewerkt door de Sakke : 0 – 2.

Conclusie : dit was zowat een typische eindeseizoenswedstrijd. Toch een dikke proficiat voor onze spelers, die door deze overwinning nog een plaats stegen in de rangschikking en uiteindelijk zesde werden (op 16).

Opstelling: Makke – Bob (41’ Ward), Stijn H, Geert, Koen (41’ Winghe) – Chriske (41’ Gert DB), Vos, Stijn H, Fonny – Sakke, Flor (41’ Kristof)

29 april : Knuddeboys – KWB voetbal Hombeek : 1 – 4 (met dank aan vervangend delegé en verslaggever Herman).

Voor de wedstrijd : Ondanks de stralende zon toch maar weer nipt met elf man. “Mannen voorlopig staan we nog op plaats 7, we moeten zien dat we winnen om niet een plaats te zakken, we moeten er voor gaan” zei een persoon op ons eindeseizoensetentje, maar deze persoon zakte even een plaatsje weg en was even zijn inzet kwijt.

In de eerste minuten ging het zowat op en neer, wat men als studieronde kon beschouwen, maar na 5 minuten krijg Hombeek toch een mooie aanval opgebouwd die bijna door de Ward werd afgerond. We kwamen dan toch wat meer in de wedstrijd, wat resulteerde in een openingsgoal via een assist van dezelfde Ward door de Solle met een erg schitterende streep, onbereikbaar in de linkerhoek binnengeschoten 0 – 1. Hombeek blijf de wedstrijd onder controle houden en bouwde 5 minuten later terug een aanval op die via Chriske als assist aan opnieuw de Solle deze keer een inlegger voorschotelde 0 – 2. Vanaf dat moment besefte de Knuddeboys dat ze toch moesten reageren om niet afgestraft te worden. 20ste minuut hoekschop voor Knuddeboys , bal tegen paal, bal niet helemaal goed wegwerkt en de Knuddeboys bleven nog wat drukken, wat een 2de maal een schot op paal opleverde, hier kwamen we voorlopig goed weg. En nog was het niet gedaan, bal naar onze goal werd door den Bergt te kort teruggespeeld maar een speler van Knuddeboys kon uiteindelijk niet afronden en schoot hoog over. Na al deze druk door de Knuddeboys kwamen we er dan terug wat uit, via Kristof een voorzet naar binnen, maar Ward kon niet afronden door een mooie redding van de keeper. Op het half uur leverde de druk van de Knuddeboys dan toch wat op via een counteraanval waarbij de Makke juist te laat kwam om de 1 – 2 te voorkomen. Maar onze spelers waren niet onder de indruk en schoorden 5 minuten later de 1 – 3 via een doorspeelbal van Bob naar Kristof die mooi afrondde.
Na 5 minuten in de 2de helft druk van Hombeek, eerst via Ward een voorzet naar Kristof die verkeerd de bal raakt, en daarna de Gert die mooi de lijn afging en aan de hoekschop onderuit gegelgd wordt door 2 spelers van Knuddeboys, maar kaarten van scheidsrechter bleven op zak. Stilaan kregen we de partij toch onder handen. 9’ aanval via de solle naar Stijn die een afstandsschot naar doel deed, maar de keeper in hoekschop werkte. 15’ terug een aanval via de Solle naar Bergt die overhoeks juist naast de goal schoot. 20’ een counteraanval van Hombeek via de Solle naar Kristof die op zijn beurt Stijn bediende en juist naast schoot. 25’ BINGO, de Fonny lanceerde de Ward langs de lijn die een voorzet afleverde en waarbij de Kristof ditmaal wel goed afronde 1 – 4. De laatste 10 minuten ging de partij zowat op en neer. 30’ Kristof ga voorzet voor doel maar zowel Chriske als de Ward bleven verrast staan om gewoon binnen te tikken.

Conclusie : een welverdiende zege en op wat kleine relletjes na een billijke en faire partij.
Makke – Hans, Gert, Koen, Bob – Chriske, Solle, Stijn, Fonny – Ward, Kristof
Ter zijde :

* Kristof zag zijn scoormachine na lange tijd terug aanslaan. Nog 1 voor de kaap van 20.
* De vriendschap, het plezier en de tourneekes hier bij KWB zijn het loon die je krijgt en zijn hun geld waard jongens !!!!

22 april : De Teigetjes Mechelen – KWB voetbal Hombeek : 2 – 2

Voor de wedstrijd : blijkbaar hadden enkele jongeren op zaterdag een tornooi gaan spelen en daar de “zuipbeker” gewonnen, zodat ze ’s zondags nog straal bezopen in hun bed staken en we net 1 speler op overschot hadden : 12 man dus.

Geen studieronde in het begin van de wedstrijd, beide ploegen togen onmiddellijk ten aanval. Een goed opzittende Warre verplichte de Teigetjes defensie al dadelijk om de bal over de zijlijn te werken. De thuisploeg lanceerde hun spits en deze liet Geert ter plaatse (een beetje zoals nen TGV nen boemeltrein achterlaat), maar de Makke was attent en bracht redding. Niet veel later weer een snelle Teigetjes aanval, maar ook nu bracht de Makke redding. De wedstrijd ging nu aan een flink tempo over en weer maar na 15 minuten bereikte de Warre, met een gemeten voorzet over de keeper tot aan de tweede paal, de Flor die tussen twee verdedigers kon binnentikken en 0-1 voor ons. De thuisploeg reageerde met een ver schot, maar de Makke had er geen last mee. De Warre op snelheid de lijn af, voorzet tot bij de Kristof, maar deze mistte. In de daaropvolgende fase werd Stijn W. vrij verdacht onderuitgehaald in het penalty-gebied, maar de scheidsrechter zag er er geen graten (en ook geen penalty) in en liet verder spelen. De teigetjes probeerden het dan nog eens met een schot van ver. De lage knal stuiterde onderweg nog eens, raakte nog een speler, maar de Makke kon al grabbelend de bal nog in hoekschop duwen. Een aanval van ons over verschillende personen, uiteindelijk de bal van rechts naar links, Flor met de voorzet, maar Chriske besloot net naast. Iets later een hoekschop voor ons, Chriske goed voorgezet, Gert kon nog net met zijn hoofd de bal aaien, maar niet genoeg om hem de juiste richting, en in de goal dus, te sturen. Combinatie Solle, Kristof, bal tot bij de Flor, maar ook de Teigetjes keeper was bij de pinken. Net voor rust een vrije trap voor de Teigetjes, kopbal van een van de thuisspelers en de bal stuiterde vlak voor de lijn alvorens de Makke kon ontzetten.
Met de rust brachten wij Stijn voor Stijn (Huygens voor Willems) en ook de Teigetjes lieten een verse kracht opdraven. Het spel bleef zoals voor de rust, twee ploegen die er voor gingen en de toeschouwers een aangenaam kijkstuk voorschotelden. Vrij rap in deze tweede helft konden de Teigetjes gelijk komen, een bal die niet goed weg geraakte, uiteindelijk kwam hij bij hun nummer 10 (die snelle) terecht en met een mooie knal verschalkte hij de Makke. Stijn H knalde een vrije trap van ons dan net over en op een afstandsschot van de Solle moest de thuiskeeper alles uit zijn mouwen schudden om de bal in hoekschop te werken. Iets later werd ook een kopbal van Stijn H in hoekschop gewerkt. De Teigetjes kregen ook hun kansen, een gevaarlijk schot ging net over, de Makke moest nog eens redding brengen na een vrije trap en na nog een andere vrije trap kopte de Teigetjes aanvaller tegen de deklat en zo over. Hans maakte dan de flater van de wedstrijd, slechte terugspeelbal op de Makke, een Teigetje er tussen en de Makke kansloos geklopt. Aftrap voor ons, Flor er op links vandoor tot bij de Kristof, maar onze jonge spits zag nog net een verdediger de bal wegwerken. Iets later kon Kristof opnieuw doorgaan, maar zijn bal werd nog in hoekschop gewerkt. Wij even aan het drukken, maar de Teigetjes counterden gevat, hun snelle 10 nog eens door, maar de Makke haalde de bal uit zijn voeten. Nogmaals een vrije trap voor ons genomen door Stijn H, tot bij de Solle, fraaie kopslag, maar de keeper pakte uit met een sublieme redding en voorkwam zo de gelijkmaker. Teigetjes dan nog eens met een snelle aanval, de Makke kan de bal nog net met één hand pakken voor een aanstormende aanvaller. Warre ging dan nog eens op snelheid door, kon nog net over een wild tacklend Teigetje springen, bal tot bij de Solle, maar over. We verdienden de gelijkmaker en kregen hem ook. Voorzet van de Solle, Flor trapt naar de goal, een Teigetje raakt hem nog even, maar de bal toch achter de lijn en 2-2. Een stand die niet meer wijzigde.

Conclusie : geen eindeseizoenswedstrijd, maar een boeiend kijkstuk, met goede acties en kansen voor beide ploegen en twee keepers die uitpakten met enkele mooie saves. De 2-2 eindstand was dan ook, volgens beide ploegen, een volledig correcte weergave van een spannende en boeiende wedstrijd.

Makke – Hans, Gert DB, Geert R – Bob, Chriske, Stijn W (41’ Stijn H), Solle, Flor – Warre, Kristof

15 april : KWB voetbal Hombeek – Tonetta 1 Herenthout : 2 – 2

Voor de wedstrijd : een stralend zomerzonnetje, 17 fitte en 1 geblesseerde speler aanwezig, de scheidsrechter ter plaatse, maar geen bezoekers. Net als hun Tonetta 2 collega’s enige weken geleden vonden ze blijkbaar de weg niet naar Hombeek. Zelf thuis spelen om 9u30 en weigeren om de wedstrijd een halfuurtje later te laten aanvangen kunnen ze, maar tijdig ergens anders aanwezig zijn is blijkbaar niet hun sterkste punt.

We begonnen goed aan de wedstrijd en Chriske kon zich al meteen doorzetten, goede voorzet, maar de bezoekende keeper kon nog net pakken voor een aanstormende Kristof en Solle. Dan een goede combinatie Sakke, Solle maar de voorzet werd in hoekschop gewerkt. Iets later een gelijkaardige fase, Solle bedient de Sakke, maar zijn schot wordt door de keeper in hoekschop gewerkt. Op het kwartier Bob met een pas naar de Lemmes, van net binnen de 16 afgedrukt, de keeper kan er nog aan tippen, maar de bal gaat wel binnen 1-0, de tiende van de Lemmes dit seizoen. Den Bergt zag dat Tonetta het moeilijk had en besloot hen dan toch even te helpen, hij trapte de bal hard weg, tegen een Tonetta speler en zo maar net naast het doel van een compleet verbaasde Makke. Tonetta begon beter mee te spelen, maar gevaarlijke standjes kwamen er voorlopig niet uit voort, wel veel middenveldspel waarbij vooral hun nummer 7 zich liet opmerken door constant te staan mekkeren. Iets voor het half uur kon Wally na een assist van de Lemmes naar de goal trappen, maar de bal ging vrij ver naast. Een snelle uitbraak van Tonetta dan over de linkse flank, goed afgewerkt en 1-1. We reageerden nog via de Solle, maar de Lemmes was net te laat om de bal binnen te duwen.
Met 5 nieuwe spelers begonnen we aan de tweede helft. Aftrap en al onmiddellijk een goede actie van Tonetta, bal naar de tweede paal, maar daar werd er slecht getrapt en de bal ging ver over. Voor ons meteen het sein om er ook voluit voor te gaan en Tonetta werd weggedrukt op hun eigen helft. Wat dan volgde was het festival van de gemiste kansen :
Flor op hoekschop : hoog over.
Kort genomen hoekschop Stijn – Fonny, voorzet Stijn, de Solle kopt net naast.
Actie Flor, Lemmes, schot van Stijn, maar centimeters naast.
Stijn start vanaan de middellijn, goed schot, maar een bezoekend been doet de bal in hoekschop gaan.
Na een vrije trap kopt de Solle net naast.
Een kans voor de Lemmes zoals bij zijn goal in de eerste helft, nu pakte de keeper echter uit met een schitterende save.
Flor besluit net over.
30ste minuut : Fonny naar Flor , die kan met een gelukje de bal nog kan binnenhouden, terug naar de Fonny en met een lobje de keeper geklopt en 2-1.
Dan de omgekeerde actie Fonny naar de Flor, de Flor met een lob, maar naast de goal.
Kristof kan Stijn bereiken, maar zijn schot wordt gepakt.
Fonny naar Kristof, voorzet naar de tweede paal waar Flor helemaal alleen staat, hij heeft maar binnen te duwen, maar besluit kilometers over.
Goede voorzet Lemmes, maar via een bezoeker in hoekschop.
Stijn nog eens alleen door, goed schot, maar de bal gaat enkele centimeters over de deklat.
De laatste minuut dan. Tonetta geraakt voor de tweede keer in de tweede helft over de middellijn,Warre moet een hoekschop toestaan. Goed getrapt en de dubbele meter die bij Tonetta in het middenveld staat, klimt hoger dan onze verdediging en jawel 2-2. Nog wel snel afgetrapt, maar de scheidsrechter maakt er een einde aan.

Conclusie : We krijgen in de laatste minuut nog het deksel op de neus en het deed verdomme pijn. De spelers kunnen we echter niets verwijten, want de inzet was er, er werd voor gespeeld, de kansen waren er, maar mede door de staat van het veld liet de afwerking het afweten.

Makke – Gert DB (41’ Winghe), Hans (41’ Warre), Bergt (41’ Geert R) – Bob, Chriske (41’ Fonny), Solle, Stijn W, Lemmes – Sakke (41’ Flor), Kristof en een gekwetste Vos, Stijn H die als zeventiende op het blad stond en een uitgebreid supporterslegioen.

Ter zijde :

 • Zelfs onder het waakzaam oog van mama Brigitte, kwam Kristof niet tot scoren. Onze topscorer staat al enkele weken droog.
 • Volgens den Bossie had de nummer 7 van Tonetta een ambRASTA-kapsel.

1 april : De Leeuwen Herenthout – KWB voetbal Hombeek : 0 – 1

Lang op voorhand : 6 spelers konden er niet zijn, want ze waren voor een weekendje naar Oostende en gingen ondertussen naar de Malinwa zien.
Voor de wedstrijd : de Warre, de Makke en de Winghe hadden hun GSM afgezet zodat we ze niet konden bereiken. Gelukkig had een hoogzwangere Linda begrip voor onze situatie en liet ze de Meurres komen voetballen zodat we net met 11 veldspelers waren, maar een keeper hadden we niet. Als je dan tegen de ongeslagen kampioen moet spelen, kan je er niet gerust in zijn.

Na even palaveren in de Herentoutse sporthal, was Bob bereid om de keepershandschoenen aan te trekken. De Leeuwen namen het spel onmiddellijk in handen, bivakkeerden constant op onze helft, maar voorlopig zonder doelgevaar. Daarop was het wachten tot de tiende minuut. Eerst kwam Bob goed tussenbeide op een schot vanop de rand van het strafschopgebied, daarna kon hij ook de herneming pakken. Op de eerste gevaarlijke actie van ons was het een kwartier wachten. De Meurres lanceerde Stijn W langs links, Chriske nam goed over en bereikte voor doel de Sakke, maar die trapte iets te onbesuisd en de bal ging over. Veel volk van ons naar voor en de Leeuwen dadelijk met een scherpe counter, maar hun spits besloot nipt naast. De Meurres trok zich dan eens op gang vanop de eigen helft, liep een halve ploeg Leeuwen voorbij, maar had duidelijk teveel krachten verbruikt en besloot met een te zwak schot. De Leeuwen bleven echter de betere ploeg, maar hun afwerking stond, gelukkig voor ons, niet op punt. Een vrije trap vanop 25 meter ging over. Na geharrewar voor ons doel kon er nog iemand ontzetten voor de lijn. Een goede kopbal ging maar rakelings naast. Bob moest uitpakken met een goede parade, duwde de bal wel in een Leeuwenvoet, maar had dan het geluk dat de bal tegen de deklat botste en net voor de doellijn terug op het veld kwam. Net voor rust kon Bob nog een afgeweken bal net wegboksen en zo trokken we met een 0-0 stand naar de kleedkamer.
Onze coach had het gemakkelijk :geen wisselspelers, de opstelling klopte, dus een ongewijzigde ploeg mocht de tweede helft aanvatten. Net als in de eerste helft bleven de Leeuwen de betere ploeg, maar een eerste kans kregen ze pas na 10 minuten. Het was dan nog een vrije trap ook, die maar net naast ging. Op het kwartier kon de thuisploeg dan toch scoren, maar het feestje ging niet door want een goed leidende scheidsrechter had buitenspel gezien. Halverwege de tweede helft werd het nog even warm voor ons doel. De Meurres trapte slecht op de bal, kans voor de Leeuwen, maar Bob bewees dat hij ongekende keeperskwaliteiten bezit en bracht redding. Iets later een zeldzame tegenprik van ons, maar de Solle was nog even genadig en besloot net naast. Ondertussen hadden de Leeuwen al enkele verse krachten ingebracht, maar onze verdediging bleef zich kranig weren, onze middenvelders bleven bergen werk verzetten en ook de spitsen lieten zich goed terugzakken indien nodig. Met nog vijf minuten te spelen, kreeg de Solle dan aan de middellijn plots de bal voor zijn voeten, hij zag de keeper aan de rand van de 16 staan en met een enig mooi schot (vergeet die goal van de Fonny op de site, deze was mooier) bracht hij ons op 0-1. De leeuwen probeerden alsnog de achterstand om te buigen, maar verder dan een schot net naast de winkelhaak geraakten ze niet meer.

Conclusie : Een dikke pluim voor alle spelers, de overwinning is dubbel en dik verdiend. We waren niet de beste ploeg, maar door de inzet en het karakter van iederéén (en het falen van de thuisafwerking, maar dat is ons probleem niet) hebben we toch maar de drie punten meegebracht uit Herenthout. Voetbal op een zondagochtend kan toch mooi zijn…

Bob – Gert Db, Hans, Meurres, Bergt – Chriske, Stijn W, Solle, Vos – Sakke, Kristof

25 maart : KWB voetbal Hombeek – KWB St.-Martinus : 2 – 2

Voor de wedstrijd : Een onmenselijk vroeg uur (schaf die klote-uur verandering maar af), een stralend lentezonnetje, 13 spelers (en ne 14 met den half-time) een tegenstander en een scheidsrechter. Wat moet je meer hebben om te kunnen voetballen ?

De eerste gevaarlijke actie was voor ons, Chriske goed breed op de Flor, maar die zijn schot ging voorlangs. Na 10 minuten kwamen we op voorsprong, een actie over links, de Flor tot bij Stijn W en via de paal binnen. Lang duurde dit niet, want bij de eerstvolgende Kontich aanval mochten de bezoekers iets te vlot langs rechts doorgaan en konden ze Pieter verschalken. Halverwege de eerste helft kon de Warre dan doorgaan, met nog enkele bezoekers in zijn rug, besloot hij te overhaast met een echt “pisballetje”. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft, maakten de bezoekers een penaltyfout op Stijn W. Flor achter de bal, hij haalde tot hiertoe een 5 op 5 met zijn penalty’s, maar deze keer ging de bal naast. Het was echter het sein voor ons om het gaspedaal voor de rust nog even in te drukken. Chriske paste nog geen minuut later naar Stijn W, maar zijn hard schot ging naast. Flor wrong zich tussen 3 verdedigers, trapte naar de goal, maar er zat nog een voet tussen en hoekschop. Fonny met een goede voorzet tot bij Kristof, maar de bal werd van de lijn weggehaald. Nog was het niet gedaan en zowel de Fonny als de Warre konden nog eens aanleggen, maar ook hun schoten werden van de lijn gehaald. Op slag van rust dan nog een vrije trap voor ons. Chriske met een mooi boogballetje voorbij de keeper en 2-1.
De bezoekers vatten de tweede helft fel aan met twee uitbraken over rechts, maar besloten eerst te zwak en de tweede maal rakelings naast. De derde keer was het echter wel raak en de 2-2 een feit. Tijd om de bakens terug te verzetten en Flor gaf het voorbeeld met een schot in het zijnet. Dan een slechte terugspeelbal van een Kontich verdediger, Kristof door, wordt half van zijn sokken gelopen door de bezoekende keeper, Kristof loopt struikelend door, maar ziet nog net een verdediger de bal voor zijn neus in hoekschop trappen. Vos met de hoekschop, Kristof kan uithalen, maar weer zit er een bezoekend been in de weg iets voor de lijn. Kontich met een snelle counter, maar Pieter kan er nog net zijn vingertoppen tegen zetten, bal in hoekschop, maar hiermee heeft Pieter geen moeite. Hij heeft wel moeite met de bal weg te trappen, een schot van Kontich via weeral Pieter zijn vingertoppen tegen de paal en buiten. Als we wilden winnen, moesten we dringend scoren en we trokken ten aanval. Na een hoekschop kreeg Hans een mooie kopkans, maar recht op de Kontich-keeper. De Vos omzeilde de buitenspelval met een mooie bal richting Fonny. Net als vorige week kon de Fonny alleen op de keeper af, maar dat is duidelijk niet zijn sterkste kant en zijn schot ging voorlangs. Iets voor affluiten, Stijn W nog eens met een goede actie, Kristof met de kans, goed getrapt, maar de keeper kan er nog net zijn schoenpunt tegen zetten en weer niets dus.

Conclusie : twee weken na elkaar krijgen we de kansen, maar gaan ze er niet in. Gelukkig hielden we nu nog een punt thuis, zodat we in het linkerkolommetje blijven van de klassering. Toch nog even opmerken dat sommige mensen denken dat ze goed bezig zijn als ze één week op vier goed spelen, maar laat ons duidelijk zijn : dat is VEEL te weinig.

Pieter – Geert R, Hans, Bergt (41’ Winghe), Bob – Flor (70’ Stijn H), Stijn W, Chriske (41’ Vos), Fonny – Kristof , Warre.

18 maart : KWB voetbal Hombeek – Tonetta 2 : 1 – 2

Voor de wedstrijd : Tussen Herenthout en Hombeek ligt er een mooie autostrade, maar de bezoekers verkozen langs enkele idyllische dorpjes te rijden (Beerzel, Putte, Koningshooikt) zodat ze pas om 10 uur arriveerden. Gelukkig hadden ze ons al verwittigd dat ze ergens onderweg verkeerd gereden waren en al iets meer romantische dorpskernen tegengekomen waren dan de bedoeling was.

Onder apocalyptische weersomstandigheden (stortregen, windvlagen, hagelbuien) namen we de beste start met onmiddellijk een actie van de Solle waar we een hoekschop aan overhielden. Dan terug de Solle, combinatie met Stijn W, maar de Vos besloot om niet naar doel te trappen. Daarna nog een schot van de Sakke dat net naast ging. Tonetta geraakte op de counter aan een eerste kans, maar de Pieter had een goede save in huis. Tonetta begon nu ook goed mee te spelen en de toeschouwers kregen een attractieve wedstrijd te zien. Twee uitbraken van Tonetta werden even zoveel keer door ons in hoekschop gewerkt en ook een combinatie van de Solle en de Vos leverde ons alleen een hoekschop op. Stijn W met een goede actie op links, na wat tussenstations de bal bij de Vos, maar zijn schot ging nipt naast. Op het halfuur een afstandsschot over de grond van een Tonettaan, de botsende bal verrast de Pieter volledig en 0-1 voor Tonetta. We waren zeker niet aangeslagen en drukten Tonetta weg, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet, want Tonetta kroop met veel volk achter de bal en met nog meer volk in hun strafschopgebied. Vlak voor rust een Tonetta-counter, Tijs was even niet alert en Pieter kansloos 0-2.
Net na de rust bijna de 0-3. De Solle liet te gemakkelijk een bal door, maar de paal bracht redding voor ons. Onze reactie mocht er zijn, want via de Fonny en de Solle kwam de bal bij de Warre en de 1-2 stond op het bord. Van af dan stond er maar één ploeg meer op het veld : wij. De Fonny kon doorgaan na een goede pass van de Vos, maar liet zich de bal nog afsnoepen. Iets later bereikte Chriske met een magistrale pass de Fonny, deze kon alleen doorgaan op de keeper, links een gat, rechts een gat, maar de Fonny trapte recht op de keeper. Hoekschop getrapt door de Vos, Hans krijgt er zijn hoofd net niet goed tegen. De bal terug voor doel, wie er trapte weet ik niet meer, maar de bal werd op de lijn weggehaald, nog was het niet gedaan, want we zagen de bal al over de doellijn vliegen, maar terug was er op het allerlaatste nippertje nog een Tonetta been om dit te verhinderen. Een combinate van den Bergt en de Winghe leverde een kans op voor de Vos, maar de bal ging nipt over. Actie Chriske, Winghe, Solle, maar de bezoekende keeper werkt in hoekschop. Dan was de scheidsrechter even kop van jut, want een duidelijke terugspeelbal werd door de keeper gepakt, maar er werd niet gefloten. Met nog vijf minuten te spelen slaagden onze spelers er in om de druk op Tonetta nog te verhogen, maar het enigste wat we er nog aan overhielden waren twee hoekschoppen na een schot van de Fonny en één van de Vos en zo bleef het 1-2.

Conclusie : als de terreinafgevaardigde van de bezoekers na de wedstrijd zelf toegeeft, dat ze de drie punten gestolen hadden, weet je het wel. Een dikke pluim in elk geval voor alle spelers die zich in helse weersomstandigheden tot de allerlaatste minuut bleven inzetten !

Pieter – Bob (41’ Chriske), Hans, Bergt, Tijs (41’ Gert DB) – Vos, Solle, Stijn W (41’ Fonny), Winghe –
Kristof (41’ Warre), Sakke

11 maart : KWB Pulle – KWB voetbal Hombeek : 3 – 2

Voor de wedstrijd : Na drie voetbalarme weken (slechts één wedstrijd) kregen we met Pulle, de derde in het klassement, een serieuze tegenstander te bekampen. Hans moest in laatste instantie afhaken wegens een zieke dochter, de Sakke was zelf ziek en Flor, Chriske, Pieter en Stijn H waren op reis.

Na vijf minuten waren onze snelle spitsen al drie keer afgefloten wegens buitenspel, maar ook Pulle ging dadelijk op zoek naar een snelle goal zodat de toeschouwers geregeld mochten opveren. Pulle kwam bijna als eerste op voorsprong. Gert misstapte zich, den Bergt speelde niet goed terug, maar Mark kon toch nog in hoekschop werken. Op het kwartier een vrije trap vanop rechts van de Fonny, bal goed naar de tweede paal, Kristof kon er zijn kop tegenzetten (hij kreeg ook een fikse duw mee) en de Solle kon van dichtbij de 0-1 binnentikken. Aanvallend spel van beide ploegen en de verdedigers moesten soms hard ingrijpen. Een vrijschop van Pulle van op de hoek van het strafschopgebied ging net over en de Fonny kon op vrije trap de Kristof bereiken, maar deze kopte iets te zwak. Halverwege de eerste helft een hoekschop voor ons, Lemmes trapt, bal keert terug, Lemmes terug voor, maar Kristof kan de botsende bal net niet goed controleren en trapt over. Pulle dan met een te zwak schot en nadien een goede aanval die onterecht afgefloten werd voor buitenspel. De Solle probeerde het dan van ver, maar de Pulle-doelman tikte over. Op het half uur een vrije trap voor Pulle, de bal wordt weggewerkt, het centrale verdedigersduo van Pulle naar de bal, maar als een duiveltje uit een doosje snelde Kristof van op onze helft hen voorbij, de keeper probeerde Kristof nog af te stoppen, raakte wel eventjes de bal, maar Kristof toch door en 0-2. Voor rust dan nog eens veel geharrewar voor ons doel enkele hoekschoppen voor Pulle en wij zeer tevreden dat de Lemmes de bal van de lijn kon weghalen.
Beide ploegen kwamen met twee nieuwe spelers uit de kleedkamer. Nog geen twee minuten waren we bezig of Pulle kreeg een vrije trap. Bal goed voorgezet, de Pulse aanvaller klom iets hoger dan de Mark en de 1-2 was een feit. Nog eens 2 minuten later was het al 2-2. Mark trapt uit, in het middenveld mocht een Pulle speler de bal aanpakken en naar de goal knallen vanop 35 meter. De Mark nog achteruitlopend compleet verrast en goal. Pulle heerste op het middenveld en een vrije trap van hen ging nog net over. Daarna moest Mark nog eens uitpakken met een goede save. Het enige wat wij hiertegenover konden stellen was een snelle uitbraak van de Lemmes, een goede pas, maar de Kristof knalde net naast. Mark moest nog eens goed plat op een schot van Pulle en iets later ging een ver schot na een hoekschop ook ver over. Met nog vijf minuten te spelen een aanval van Pulle, Gert iets te onbesuisd naar de bal, de Pullespeler kon hem gemakkelijk voorbij en trapte de bal buiten het bereik van Mark binnen : 3-2. Aftrap voor ons, de Kristof direct door, Warre goed mee, maar naast. Met man en macht probeerden we de stand alsnog om te buigen, we kregen Pulle nog wel achteruit, maar een echte uitgespeelde kans, laat staan een goal, zat er niet meer in.

Conclusie : gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft, maar een beter spelend Pulle nam de tweede helft en de meeste goals voor hun rekening.

Mark – Vos (41’ Geert R), Gert DB, Bergt, Bob – Fonny, Solle (41’ Winghe), Stijn W, Lemmes – Warre, Kristof en de heilige drievuldigheid Dirk, Herman en Marc

Ter zijde :
* Walter gaat deelnemen aan “extreme make-over”. Ze zijn al begonnen met zijn pols.
* Gelukkig dat we Fonny op het einde van de wedstrijd van het terrein zagen komen. We hadden anders niet geweten dat hij de tweede helft had meegedaan.
* Marc vond dat zijn auto stonk naar een complete brouwerij. Dirk, Herman, Kristof en Marc zelf waren niet weggeweest. Warre ???
* Stijn W is manager geworden van Utopolis Luxemburg en heeft een bedrijfswagen met GPS en ingebouwd kotszakje gekregen.

25 februari : Jamaswapi Mechelen – KWB voetbal Hombeek : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Onze verslaggever, Marc, en onze topscoorder, Kristof, waren door de Belgische voetbalbond, die blijkbaar nog in mirakels geloofd, verzocht om eens te gaan kijken in Oostenrijk en Zwitserland hoe het gesteld was met de plaatselijke verblijfsaccommodatie voor het WK 2008. Marc was net op tijd terug, Kristof niet. Op de Jubi kunnen we al een heel seizoen geen beroep doen en met nu ook de Sakke gekwetst had onze nieuwe coach Hans, geen overaanbod aan spitsen.

Net als twee weken geleden tegen Vosberg stond ook het terrein in het vrijbroekpark onder water. Er zwommen zelfs eendjes rond. Aangezien Mechelen maar een boogscheut van Hombeek ligt en we toch uit ons bed gekomen waren, in overleg met de scheidsrechter beslist om uit te wijken naar ons terrein, dat er wel zwaar bijlag, maar toch te bespelen was. Na een kleine studieronde was het de Warre die de eerste kans kreeg, maar net iets te ver moest uitwijken. Dan kreeg Chriske een kans, maar zijn ver schot ging naast het lege doel. Ook de Lemmes probeerde het, maar zijn schot ging over, blijkbaar had een Jamaswapi-er nog wel de bal geraakt want we kregen er een hoekschop voor die jammer genoeg niets opleverde. De Vos met een goede voorzet, maar de Warre was net te laat. Een combinatie Solle Lemmes, maar de “thuiskeeper” pakte uit met een schitterende redding. De Lemmes met een goede opening voor Chriske, maar de voorzet trok op niets. Halverwege de eerste helft noteerden we de eerste kans voor Jamaswapi, maar de Pieter had ook een goede save in huis. Dan terug een combinatie Solle Lemmes, maar de hoekschop die er uit voorkwam bracht niets op. Een schitterende combinatie dan van ons, via vier tussenstations de bal tot bij de Vos, een verrassend schot op de paal, maar de bal botste uit de goal en viel dood in de plas voor het doel. Chriske kon de Solle dan wegsturen, maar deze laatste had iets te weinig geloof in eigen kunnen en liet de bal nogal gemakkelijk afnemen. Dan nog twee uitbraken van Jamaswapi, maar echt gevaarlijk werd het niet voor Pieter zijn doel. Net voor rust nogmaals Solle Lemmes, maar de keeper was iets sneller dan de Lemmes.
Net zoals in de eerste helft hadden we het meeste balbezit in het begin van de tweede helft, maar na 5 minuten kon Jamaswapi counteren en was de 1-0 een feit. Iets later besloot de Warre dan een aanval van ons recht in de handen van de keeper. Hierna verwaterde het spel letterlijk en figuurlijk en het was tot 10 minuten voor het einde wachten op nog wat sensatie. Jamaswapi mocht nog eens counteren, maar Pieter voorkwam de 2-0. Blijkbaar waren onze spelers hierdoor terug wakker geschud, want er kwam een echt slotoffensief van onze zijde. Jamaswapi kwam er niet meer aan te pas en met nog vijf minuten te spelen vond de Fonny de Flor, zijn schot ging voorbij de keeper, maar bleef steken in de modder voor de goal, gelukkig was de Warre goed gevolgd en kon hij binnenduwen 1-1. Terug een aanval van ons over verschillende spelers, de Fonny die links of rechts van de keeper kan trappen, maar recht op de keeper trapt. Schoon voorbeeld dacht de Flor en na een goede aanval die startte bij Geert besloot ook hij in de armen van de keeper. Zou de goal nog vallen ? In de slotseconde Flor met een pass naar de Warre, schot naar doel, op de paal, maar langs de verkeerde kant buiten en zo bleef het 1-1.

Conclusie : veel balvoordeel voor ons, maar de passing was iets te slecht, zodat echt doelgevaar te vaak uitbleef. Misschien dat Jamaswapi iets minder had verdiend, maar echt overtuigend was het ook niet bij ons.

Pieter – Geert, Gert DB, Bergt (51’ Bob) – Chriske, Vos, Solle, Lemmes (41’ Fonny), Stijn W – Flor, Warre en Hans die na een weekje griep liever niet meedeed.

Ter zijde :

 • De Fonny was de eerste helft naast het veld actiever en liet mooiere bewegingen zien dan de tweede helft op het veld.
 • Den Bergt tackelde in de eerste helft bijna de elektriciteitspaal en in de tweede helft moest hij al snel naar de kant toen hij zijn schoen kapottrapte.

11 februari : Vosberg Sport – KWB voetbal Hombeek : afgelast

Voor de wedstrijd : na enkele wedstrijden tegen ploegen die achter ons stonden, moesten we naar Vosberg. Virtueel op twee punten voor ons en een ploeg waar we nog niet veel punten tegen pakten. Tot overmaat van ramp kampten we met serieuze personeelsproblemen : Kristof, Pieter, Fonny en Arnie waren ziek, de Vos gekwetst, de Solle moest werken en de Sakke stond onder elektronisch toezicht (van zijn vriendin). Om negen uur waren we nog maar met 8 spelers, dan even de mensen die aandelen hebben in bedrijven van GSM-operatoren blij gemaakt en nog wat volk uit hun bed gebeld. Stijn H was helemaal niet blij.

Bij onze aankomst in Terhagen viel de regen met bakken uit de lucht. Het plein zag er “niet te best” uit. Hier en daar stak er nog een plukje gras boven het water en de slijk uit. De beslissing van de scheidsrechter was dan ook rap genomen, hij moest zelfs het veld niet betreden : “Hier wordt vandaag niet gespeeld !”. We konden hem alleen maar gelijk geven. Stijn H was nu compleet pissig.

Conclusie : vergeefse rit naar Terhagen, maar wel een goede zaak in het klassement, want onze naaste achtervolgers, deTonettanen lieten beide punten liggen.
Bedankt aan alle aanwezige spelers en aan de “tamme Turken” die hun GSM op zaterdagnacht afzetten : “Shame on you !”.

4 februari : KWB voetbal Hombeek – Vrolijke Vrienden Mechelen : 4 – 2

Voor de wedstrijd : onze ploeg in topvorm en dan tegen de laatste in het klassement : een gezondheidswandeling ? Waarschijnlijk niet want hapklare brokjes liggen ons zo niet en tegen de ploegen die achter ons staan is de gedrevenheid soms wel eens zoek.

Blijkbaar was de Sakke gemotiveerd want al na drie minuten bracht hij de bal mooi voor doel, maar een vrolijke vriend kon hem wegwerken voor onze aanstormende spitsen. De counter was voor de tegen-strevers, maar hun spits was niet goed bij schot en de bal werd in hoekschop gewerkt. Goed begonnen is half gewonnen zegt het spreekwoord, maar we twijfelen aan de juistheid ervan want de wedstrijd werd zoals het weer : mistig. De Warre kon den Arnie wel eens bereiken, maar zijn schot ging over. Na 20 minuten moest de Vos zich laten vervangen door den Bergt. Bob schoof een rij op, maar beter gingen we er niet van spelen. Arnie haalde nog eens verrassend uit op een inworp van de Fonny, maar zijn schot ging over. De Warre lanceerde dan maar de bezoekende spits in plaats van een ploegmaat, maar de bal werd door Pieter in hoekschop gewerkt. Met nog vijf minuten te spelen toch één grote kans : een vrije trap van de Fonny wordt door een goed inlopende Flor perfect naast de paal gekopt, maar er stond jammer genoeg nog een verdediger aan die paal die de bal wegtrapte net voor de lijn.
De tweede helft was nog maar net afgetrapt en Hans maakte al de flater van het jaar. Hij probeerde terug te koppen op Pieter, maar raakte de bal niet goed. Dit in tegenstelling tot de Vrolijke Vriend die uit zijn rug opdook en Pieter te grazen nam. Gelukkig kon Stijn W onmiddellijk tegenscoren na een assist van de Lemmes. Niet alleen Hans kwam in het blunderboek, ook de keeper van de tegenpartij liet zijn naam optekenen. Een schot van Stijn W glipte door zowel zijn handen als zijn benen en na 8 minuten in de tweede helft wezen de bordjes 2-1 aan. De vrolijke vrienden kwamen af en toe wel gevaarlijk opzetten, maar we hielden de wedstrijd onder controle. Flor maakte, na veel geharrewar voor doel, onze derde van de dag. Geert R had dan een beetje compassie met de tegenstrever en was de derde die in het blunder-boek kwam door een penalty weg te geven : 3-2. Een counter via de Fonny met een goal van Kristof bracht ons in de laatste minuut toch nog op een 4-2 eindstand en winst.

Conclusie : de tweede helft was iets beter dan de eerste, de punten zijn binnen, maar de rest kunnen we
maar beter vergeten.

Pieter – Geert R, Hans, Bob, Stijn H (41’ Gert DB) – Flor, Vos (20’ Bergt), Fonny – Warre (41’ Kristof), Arnie (41’ Stijn W), Sakke (41’ Lemmes) en de Winghe die een klein beetje te laat was en 17de man werd. Uiteraard ook weer een massa supporters, niet alleen van ons, maar ook van de tegenpartij.

Ter zijde :

 • Bedankt Herman voor de notities, zodat ik een verslag kon maken.
 • Gesprek voor de wedstrijd :

Stijn : “Amai Bob als ge daar zo staat, valt het op dat je een serieus buikje krijgt”.
Bob : “Goed gerief moet onder een afdakske hangen”.
Stijn : “Er hangen anders al wel serieus wat spinnenwebben op uw gerief”.
Gert DB : “Ja den Bob breekt beter zijn hand niet, want dan komt hij niet meer aan sex toe”.

 • De Sakke en de Lemmes hebben na de wedstrijd de Pieter serieus te “kijken” gezet. De schade zal donderdag hersteld worden, hebben ze beloofd.

28 januari : Posofspor Willebroek – KWB voetbal Hombeek : 0 – 5

Voor de wedstrijd : Net als vorige week konden we een goede zaak doen in het klassement bij winst. We waren er echter niet gerust in, omdat er verscheidene spelers niet konden komen en Posofspor altijd een te duchten tegenstander is. Naar het schijnt waren er toch 12 spelers, maar onze delegée/verslaggever zag niets van de wedstrijd. In elk geval belofte maakt schuld en hij zorgt donderdag voor curryworsten.

Aanwezigen : Sakke, Bob, Gert DB, Pieter, Chriske, Kristof, Winghe, Stijn W, Solle, Lemmes, Geert R en Fonny. Naar het schijnt was ook een gekwetste Walter aanwezig en Fons, Hugo, Herman, Marc, Dirk en Bosse als supporters. Voor meer details zal u de klassementen moeten napluizen.

Ter zijde :

 • Onze delegé/verslaggever zal er volgende week niet zijn. We hopen echter dat we daartegen iemand vinden die kan schrijven zodat er dan terug een uitgebreid verslag is.

21 januari : KWB voetbal Hombeek – KWB Putte : 3 – 0

Voor de wedstrijd : Als we wonnen, haalden we niet alleen een 16 op 18, maar stegen we ook een plaats in het klassement omdat Tonetta tegen de Teigetjes moest spelen en één van beide of beiden altijd punten verloren.

Minuut 1 t/m 15 : saai, vervelend, kl…wedstrijd van beide ploegen.
Minuut 15 t/m 18 : Plots even opwinding. Stijn W haalt verrassend uit, maar zijn schot gaat in de lijn van de wedstrijd ook ver naast. Dan een zeldzame combinatie tussen Kristof en Chriske, maar de Warre mist. Nogmaals een combinatie : Warre en Geert R, maar de Sakke knalt over.
Minuut 20: We waren bijna terug aan het indommelen, maar één van de Putte aanvallers pakte uit met een schot tussen de palen. Pieter bracht redding. Meteen ook het eerste en laatste schot van Putte tussen de palen gedurende de hele wedstrijd.
Minuut 21 t/m 40 : saai, vervelend, kl…wedstrijd van beide ploegen.
Minuut 40 : Oef rust ! Misschien is er in het chalet iets meer te zien als op het veld ? ‘t Valt ook al tegen, geen frisse rondborstige verschijning achter de toog, maar de twee zelfde “oude” tappers als anders.
Geert had er een hele ploeg kunnen afhalen, maar officieel mag er maar 5 man gewisseld worden, hadden we toch net 5 reserves op de bank zitten zeker en dus een halve nieuwe ploeg op het veld.
Lag het aan de wissels ? We durven het niet hardop beweren, maar er zat duidelijk meer vaart en aanvalslust in de ploeg. Na nog geen twee minuten nam Stijn W een hoekschop, Flor zijn schot werd op de lijn weggehaald. Een laterale pas zonderde de Lemmes af aan de tweede paal, maar zijn schot ging centimeters naast. De Lemmes stuurde op zijn beurt de Warre diep, maar de bal kwam in het zijnet. Een knal van de Lemmes, maar recht op de kruising. Op vijf minuten tijd kregen we al meer te zien dan in de hele eerste helft. Ons aanvalsgeweld verminderde dan een beetje. Een hoekschop werd door de Winghe te slap in de handen van de keeper gekopt. Kristof kwam iets te laat om een voorzet van Stijn W in te koppen, maar halverwege de tweede helft was het dan toch bingo. Een voorzet van de Flor werd door Kristof over de lijn gewerkt. We controleerden de wedstrijd. Stijn H knalde na een hoekschop nipt naast. Maar het was Kristof die nog twee maal de bezoekende keeper te grazen nam. Eerst Stijn H met de schitterende pas naar de Flor en Kristof tikte zijn voorzet binnen. In de laatste minuut ging de Solle de hele lijn af en Kristof had de perfecte voorzet maar binnen te tikken.

Conclusie : een eerste helft die niet om aan te zien was, werd na de rust toch nog gecompenseerd met een logische en verdiende overwinning.

Pieter – Bob (41’ Stijn H), Gert DB, Hans (41’ Winghe), Geert R (41’ Flor) – Chriske, Stijn W, Sakke (41’ Solle), Fonny (41’ Lemmes) – Warre, Kristof en een geblesseerde Walter die met gekneusde ribben (van vorige week) langs de kant bleef samen met een zeer ruime supporterskern.

Ter zijde :

 • Kaarten verkopen voor onze spaghettidag levert nog wat wetenswaardigheden op. Zo heeft de Meurres een ijspriem naast zijn bed liggen en de Geert een zweepje. Hugo heeft Maria naast zich liggen.
 • Na zijn 5 goals tegen Knuddeboys maakte Kristof nu een loepzuivere hattrick : drie goals achter elkaar in één helft en op minder dan een half uur. Klasse van onze jongste speler. Wij geloven nooit dat hij dit geleerd heeft van zijn vader, alhoewel deze laatste nog steeds het tegendeel beweert.
 • Enkele spelers waren niet tevreden met hun wissel. Jongens het kan hard zijn, maar als er 16 spelers zijn, moeten er nu éénmaal 5 af met de rust. Geert probeert nog altijd dit zo eerlijk en correct mogelijk te doen !!!
 • De Sakke stond de tweede helft met zijn hond langs de lijn. De hond luisterde net zo goed naar de Sakke als de Sakke naar zijn vader. Niet dus…
 • Den Jaco was back. Joepie nu hopelijk snel terug wedstrijdbeelden.

14 januari : VK Zegbroek Vorselaar – KWB voetbal Hombeek : 1 – 5

Voor de wedstrijd : Allereerst nog eens bedankt Zegbroek-spelers en bestuur om de wedstrijd op onze vraag een half uur later te starten. Geen zware feestjes bij ons de dag voor de wedstrijd en met 15 spelers die er allemaal vrij goed uitzagen dan vertrokken richting Vorselaarse bossen, zandweggetjes en authentieke 19-eeuwse voetbalchalets.

Na twee minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Een verrassend afstandsschot, voor zover men al van afstanden kon spreken op het zeer kleine veld, maar de Mark was attent. Via de Sakke, Kristof en de Lemmes versierden wij dan een kans, maar ook de thuiskeeper was wakker. We namen de wedstrijd in handen maar de Sakke en Kristof gingen een beetje in elkaars weg lopen en ook weg de kans dus. Walter moest dan noodgedwongen al naar de kant, na een val waarbij hij nogal ongelukkig op zijn ribben terecht kwam. Bob, zijn lijntje af, goede voorzet, Solle liet de bal mooi doorlopen tot bij Stijn W, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. We speelden niet slecht, combineerden ook goed, maar onze voorspelers lieten zich telkens weer betrappen op buitenspel (alhoewel het soms heel twijfelachtig was). Halverwege de eerste helft : een goede Zegbroek aanval, maar het schot ging net naast. Dit was het sein voor ons om iets accurater te gaan spelen. Op een voorzet van de Sakke, kon Kristof doorgaan, maar de keeper was net iets sneller op de bal. Stijn W met een pasje naar de Solle, plaatsballetje naar de rechterbovenhoek, maar de keeper kon met een mooie zweefsprong de bal nog wegtikken. Een schot van de Lemmes werd in hoekschop gewerkt, de bal goed voor, weggewerkt in de voeten van Stijn W, maar deze geraakte niet door het bos benen dat voor de goal samengetroept stond. Kristof trapte eerst verrassend vanuit een scherpe hoek, maar de bal ging voorlangs en daarna pakte hij uit met een rush op de rechterflank, maar zette iets te scherp voor. Bob nog eens zijn lijntje af, Kristof door, maar de keeper pakt. Nog maar eens een aanval van ons via Gert DB en de Sakke tot bij de Kristof, maar die liet zich de bal uit de voeten halen door de keeper. Vlak voor rust : Gert DB trapt een bal weg, de Zegbroek verdediging aarzelt even en Kristof is weg met het balletje en scoort de 0-1.
De tweede helft was nog geen 5 minuten bezig of we verdubbelden de stand al. Lemmes met een goede hoekschop en de Solle kopte ongenadig voorbij een vergeefs grabbelende keeper. Warre en Stijn W zetten dan een 1-2tje op, de bal tot bij de Lemmes, maar op het moment dat hij afdrukte kreeg hij een tik en weg was de bal. Een aanval van Zegbroek werd dan correct afgestopt door een robuuste Stijn H, een counter via een pas van Fonny, de Solle van aan de middellijn door en net op het gepaste moment goed opzij gelegd zodat Warre de 0-3 maar had binnen te schuiven. Een geweldige trap van de Solle spatte eerst op de paal, en daarna kopte de Solle ook nog eens op de deklat. Een vierde goal van ons hing in de lucht, maar na een actie via de Flor en de Fonny, knalde de Sakke nipt over de goal. De eerste volledige aanval voor zegbroek in de tweede helft leverde hen ook een goal op. Aanval over de linkerkant, voorzet naar de tweede paal en daar stond maar één Hombeekse verdediger en twee Zegbroekse aanvallers en 1-3. Geen probleem echter voor ons. De Warre brak eerst nog eens uit, zonder erg voor de tegenpartij : hun keeper kon een schot van de Solle pareren. Daarna was het echter wel raak : Lemmes naar de Warre, balletje terug en de Lemmes maakte de vierde van de dag voor ons. Om het helemaal mooi te maken scoorde Flor dan ook nog eens een typische Flor-flodder-goal na voorbereidend werk van de Warre en de Sakke.

Conclusie : met een 13 op 15 zijn we goed bezig en is het linkerkolommetje in de rangschikking geen utopie meer. Met de capaciteiten die we hebben in de ploeg, moeten we zelfs de ambitie hebben om nog beter te doen : een vijfde plaats ?

Mark – Walter (10’ Solle), Hans G, Winghe, Bob – Lemmes, Gert DB (41’ Fonny), Stijn W (51’ Stijn H), Flor – Sakke, Kristof (41’ Warre) en een vijftal trouwe kantstaanders.

Terzijde :

 • Vorige week moesten we hier nog kritiek geven op den Bob. Een geprikkelde Bob speelde nu een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Terug uitgaan Bob op zaterdag, het doet u goed.
 • Langs de lijn waren de gesprekken nogal verwarrend. Het ging over het deksel op de beer zijn neus krijgen voor het vel eraf geschoten was… of zoiets
 • Wegens de afwezigheid van Jaco, werden de camera taken overgenomen door Stijn H, Solle en Herman. Gert DB wil dat de beelden eerst langs de censuurcommissie passeren. Wij willen dat er nog eens nieuwe beelden komen op de site !!! Jaco ontwaak uit uwen winterslaap !!!

7 januari : KWB voetbal Hombeek – Boerenbond Broechem : 3 – 2

Voor de wedstrijd : Niettegenstaande we tegen Boerenbond meestal goed spelen, waren we er niet helemaal gerust in. Boerenbond stond immers tweede en had de minst gepasseerde verdediging (15 stuks in 15 wedstrijden). Het terrein had ook meer weg van een zompige akker, een ondergrond die “boeren” over het algemeen gewoon zijn.

De eerste kans was dan ook meteen voor de bezoekers, een niet te moeilijk schot, maar Pieter moest toch ingrijpen. Het zware veld bleek echter in ons voordeel te spelen want onze lichte cavalerie onder leiding van generaal Stijn W en puik geassisteerd door onze twee andere lichtgewichten : Lemmes en Chriske en een altijd in beweging zijnde Kristof speelden Boerenbond gewoon van het veld. Stijn paste gevat naar Kristof, maar in plaats van rustig zijn tijd te nemen, besloot hij te snel en onbeheerst. Chriske dan met een pas naar Kristof, voorzet en de Solle net een centimetertje te kort om er zijn hoofd tegen te zetten. Na tien minuten kwam een verloren bal voor de voeten van de Lemmes een schot van ver en 1-0, een beauty. Stijn met een splijtende pas naar de Fonny, bal voor de goal en Kristof op de keeper. Dan een terugspeelbal van Boerenbond, Kristof gaat achter de bal aan, maar de keeper kan hem nog buiten werken. Kristof terug, vertrekkend van op de eigen helft, pas naar Stijn, schot, maar de bal op de lijn weggehaald, de terugkomende bal in de voeten van Gert, maar de keeper was ter plaatse. Stijn reageerde boos, want de bal werd blijkbaar weggeslagen en niet weggetrapt. Herman, die floot omdat er geen officiële scheidsrechter was, had het echter niet gezien. Een perfecte voorzet van de Solle naar Gert die alleen voor de keeper staat, maar deze niet te missen kans toch nog in de handen van de keeper trapt. Met nog een vijftal minuten te gaan versierde Boerenbond een hoekschop, hun 13 kopt, iederéén ziet de bal al in doel gaan, maar Walter stijgt boven zichzelf uit en kan de bal nog wegwerken. Terug hoekschop, maar nu Pieter die de bal pakt. Snelle uitbraak van ons via Stijn, naar een goed meegelopen Kristof, die even moeite heeft, maar de bal toch bij de Solle krijgt, die behoud het overzicht en schuift door naar de Lemmes en 2-0, meteen ook de ruststand.
Wij hadden gewoon water gegeven tijdens de rust aan de Boerenbonders, maar wat ze er zelf bijgekapt hadden weten we niet, maar ’t was blijkbaar straf spul, want ze namen het initiatief onmiddellijk over van ons. Nog maar net terug bezig en Bob beging een haakfout in de rechthoek, penalty en 2-1. De bezoekers zagen het helemaal terug zitten en we werden achteruit gedrukt, zonder dat er echte uitgespeelde kansen kwamen voor de bezoekers. Het duurde tot de twintigste minuut vooraleer we er eens gevaarlijk konden uitkomen. Fonny bereikte Kristof, maar de keeper haalde de bal uit zijn voeten.
Counter van den Boerenbond, Bob werd er los afgelopen, maar gelukkig voor ons was de afwerking veel minder dan het loopvermogen. We kwamen er nog nauwelijks uit en moesten de ene na de andere hoekschop toestaan, maar we hielden toch stand. Met nog een drietal minuten te spelen, gebeurde het dan toch. Goede aanval, aan de tweede paal een speler compleet vrij en Boerenbond kwam langszij 2-2. Langs de kant zagen we het niet meer zitten, maar Kristof (wie anders) ging achter een verloren bal aan, kon hem nog meepikken en naar de goal trappen. De bal rolde tergend traag… over de lijn en 3-2. De ontlading op en naast het veld was enorm. De laatste kans was ook nog voor ons, de Sakke op snelheid door, maar in plaats van te passen naar een goed meelopende Kristof, besloot hij zelf ver naast.

Conclusie : Tegen een sterke tegenstrever werd er zeker in de eerste helft uitstekend gespeeld en we hadden op het einde van die helft al ruim moeten leiden. De tweede helft was minder, maar we konden toch nog terugslaan na een late gelijkmaker. Buiten de hoger vernoemde uitblinkers ook nog een dikke pluim voor den Bergt die hun aartsgevaarlijke spits (den 13) simpelweg uit de wedstrijd hield.

Pieter – Walter(41’ Bob), Gert DB, Hans G (41’ Winghe), Bergt – Lemmes (41’ Tijs), Solle, Chriske (41’ Sakke), Fonny – Stijn W, Kristof met ook nog Flor, Arnie, Geert en Jubi alle 4 revaliderend langs de kant en een massa trouwe supporters.

Ter zijde :

 • Sorry mannen, maar ik moet van Brigitte nu stoppen met schrijven over “die oude” (haar eigen woorden). Dus Walter zal zich vanaf nu moeten bewijzen op het veld als hij het verslag nog eens wil halen.
 • Gehoord langs de zijlijn : Clijsters heeft een exhibitionistentornooi gewonnen (exhibitietornooi ?)
 • Bob werd er tijdens de wedstrijd op 10 meter elf meter afgelopen, hij liep precies achteruit.

17 december : KWB voetbal Hombeek – KWB Ludwina Bonheiden : 3 – 3

Voor de wedstrijd : De derde thuiswedstrijd op rij en een unieke kans om na twee wedstrijden tegen ploegen die voor ons stonden nu een 9 op 9 te halen tegen een ploeg die onder ons stond. Maar was Ludwina al niet enkele jaren ons zwart beest ???

We begonnen in elk geval overtuigend met vier kansen op een rij. Stijn W met een goede voorzet, maar de Kristof op de keeper. Flor met een goede pass naar de Kristof, maar op de paal gekopt en buiten. Terug Stijn W na een goede actie met een pasje naar Kristof, maar nipt naast. Solle naar een inlopende Stijn W, maar op de keeper. Na 10 minuten de eerste aanval van Bonheiden , voorzet naar de tweede paal, Walter die al niet groot is, sprong zelfs niet omhoog om het de tegenstander moeilijk te maken en de 0-1 was een feit. We waren even aangeslagen, maar probeerden toch terug aan te vallen. Bonheiden trok echter een muur op van negen man en behield slechts één man in de spits. Alle ballen werden door een Bonheidenaar weggekegeld en na twintig minuten kwamen ze er zelf nog eens uit. Inderdaad, Walter fleste terug en ook Bob kwam meters te laat en 0-2. Kristof kon nog eens op doel schieten, maar over en dan de derde aanval van Bonheiden… snelle counter Gert, Pieter en een bezoekende spits naar de bal, Gert net buiten de rechthoek als eerste aan de bal… had hij Pieter niet zien komen ? We weten het niet, maar in elk geval trapte hij de bal in eigen doel en 0-3. We probeerden de bakens alsnog te verzetten, maar verder dan een kans voor de Flor, die goed gepakt werd door de keeper en een schot van Bob dat naast ging kwamen we niet. Eerlijkheidshalve moeten we er aan toe voegen dat ook Bonheiden nog twee keer goed kon uitbreken, maar dat ze niet meer aan 100% afwerkten. Gelukkig voor ons.
Ludwina ons zwart beest ? Maak er maar een serieuze zwarte olifant van…
Aangezien we met zestien waren, vijf nieuwe mensen op het terrein en vijf man eraf. De nieuwe krachten lieten zich al direct opmerken. Nog geen 5 minuten gespeeld en een bedrijvige Lemmes, bereikte de Sakke en 1-3. We drukten door en een vrije trap van de Vos werd ontzet in de voeten van de Lemmes, maar zijn vluchtschot ging ver over. Na een kwartier dan een verre trap van de Fonny, voor de goal kon de Lemmes er zijn hoofd tegenzetten, in de voeten van de Sakke en 2-3. Plots was alles terug mogelijk en een voorzet van de Flor werd zowel door een inlopende Sakke als Lemmes gemist. De Lemmes knalde dan nogmaals over na een voorzet van de Geert die door de Sakke goed teruggelegd werd. Halverwege de tweede helft kwam Bonheiden er dan ook nog eens uit : voorzet, aan de tweede paal had de Bonheiden spits maar in te duwen, maar gelukkig voor ons liet hij de bal ook voorbijlopen. We bleven aanvallen, Bonheiden bleef met acht soms zelf negen man aan de rand van hun rechthoek bivakkeren en alles wegtrappen. Dan toch… Flor ging heel gemakkelijk neer, aan de kant dachten we zelfs dat hij gewoon uitschoof, maar volgens Flor werd hij echt gehaakt en penalty. Flor naar de stip en 3-3. Met nog tien minuten te spelen probeerden we er alles aan te doen om nog een goaltje te scoren, maar het mocht niet zijn. We kregen van de scheidrechter nog amper vijf minuten en dan floot hij af… na 35 minuten in de tweede helft en dan nog de tijd van alle ballen die weggetrapt werden door Bonheiden en van de spelers die minuten bleven liggen na een onschuldig contact… Maar ja tegen de scheidsrechter mag je niets zeggen en aangezien hij harder en sneller roept dan de meeste spelers hielden we maar wijselijk onze mond.

Conclusie : Bonheiden is zelfs gene zwarte olifant, maar een volwassen donkerzwarte mammoet. Nu twee weken rust en dan mogen we er met verse moed tegenaan. We hopen nog enkele plaatsjes te stijgen in de tweede helft van de competitie. Een plaatsje in de linkerhelft van de rangschikking zou mooi zijn.

Pieter – Walter(41’Bergt), Gert DB (41’ Hans G), Bob, Geert R – Vos, Solle (41’ Fonny), Stijn W, Flor – Warre (41’ Lemmes), Kristof (41’ Sakke) met als 17de man een te laat aanwezige Stijn H en als 18de een revaliderende Robson en uiteraard weer een massa trouwe supporters.

Ter zijde :

 • Fonny : “Gert ge hebt een lelijk gezicht, zelfs uw haar kruipt er al van naar achter”
 • Is de Robson nu al geneutraliseerd ? (genaturaliseerd – ik weet niet meer van wie de uitspraak kwam)
 • Weet er iemand waar de Jaco is ? Geert had Jaco zijn camera nog bij (van vorige week), maar er werd dus niets gefilmd.
 • Met mijn excuses aan Brigitte, ik was Walter vorige week vergeten te vermelden bij de “Ter zijde”. Deze week moet ik hem hier niet vermelden, want hij heeft het verslag gehaald, maar jammer genoeg voor hem niet al te positief. Of om Peter Koelewijn te citeren “Je wordt ouder, geef het maar toe, je wil er alles aandoen, maar bent veel eerder moe, je wordt ouder…”

10 december : KWB voetbal Hombeek – Knuddeboys Nijlen : 7 – 1

Voor de wedstrijd : Indien we wonnen van de Knuddeboys, deden we een goede zaak in het klassement. We kwamen niet alleen in punten boven de Knuddes, maar dankzij een beter doelsaldo ook voorbij Posofspor en zo in de linkerhelft van de rangschikking, wat toch onze bedoeling was bij aanvang van de competitie.

Lag alle druk op de schouders van onze kapitein ? We weten het niet, maar Hans schonk, na 5 minuten, wel de eerste kans aan de Knuddes. Gelukkig kon hij zich gedeeltelijk herstellen en het de Knudde-spits nog moeilijk maken zodat onze keeper Mark vrij simpel de bal kon wegzetten. Daarna was het al Hombeek wat de klok sloeg. Lemmes kreeg de bal werkte zich tussen en voorbij twee tegenstrevers, maar de bezoekende keeper was net iets sneller dan hem. Een goede aanval via Fonny en de Lemmes, de bal tot bij den Arnie. Langs de kant stonden onze supporters al te juichen, maar de Knudde-keeper pakt uit met een schitterende reflex op den Arnie zijn schot. Na een kwartier toch loon naar werken voor ons, een zeer bedrijvige Lemmes onderschept de bal, ziet en vind Kristof, die gaat alleen door en besluit beheerst naast de keeper : 1-0. Dan toch even Knudde, de scheidsrechter fluit, wij geloven in ons voordeel, maar in tegendeel, Knudde neemt de vrije trap snel, hun spits door, maar Mark pakt goed. Dan een vlotte combinatie Solle, Lemmes, Kristof, Lemmes, Kristof maar deze laatste besloot naast. Dan een actie van de Solle die de Lemmes alleen voor de keeper brengt, maar de bezoekende keeper met een voetreflex in hoekschop. Kristof naar Flor, pass naar de Lemmes, goed schot maar wie pakt weeral uit met een schitterende parade ? Inderdaad de bezoekende keeper. Dan een kans voor de Solle, schot op doel, bal even afgeweken en een gemakkelijk pakballetje voor de keeper. Dan nog eens Knudde, een vallende Nederlander (of is het een Hollander, ik weet niet waar Zaltbommel juist ligt), goede vrije trap, Mark geklopt, maar de bal op de paal en buiten. Op het half uur, de Vos (ingevallen voor een geblesseerde Arnie) zet goed druk, uiteindelijk een subtiel tikje van de Solle, Kristof door, eerst nog even op de keeper, maar in de herneming toch 2-0. Dan een schitterende aanval van ons : Kristof, Lemmes, Flor, Lemmes met een mooie pass tot bij de Solle, die maar in te tikken heeft, maar besluit met een ongelofelijk “pisballetje”. Net voor rust dan tot tweemaal toe een kans voor de Knuddes om te minderen. Eerst gaat onze Nederlandse vriend Rick gaat door, Mark komt uit tot buiten de zestien en pakt de tegenstrever. Deze gaat heel gemakkelijk neer, enkele Knuddes roepen (heel begrijpelijk) ROOD, maar Mark komt weg met geel. De vrijschop dan, goed getrapt, net naast de binnenkant van de paal, maar net als zijn collega aan de overkant, pakt ook Mark uit met een sublieme save. Daarna nogmaals Rick in de hoofdrol. Laat zich voor een kerel met zijn postuur, wel heel gemakkelijk vallen in de 16, penalty, maar naast en wij met een verdiende voorsprong naar de kleedkamers.

De tweede helft was nog maar net begonnen, onze cameraman was zelfs nog niet klaar, of het was al 3-0. De Solle lanceert de Warre, eventjes heel snel en bingo. Knudde serieus aangeslagen en wij er voluit van profiterend om niet alleen te scoren, maar ook verschillende kansen te verkwanselen. Lemmes een 1-2tje met de Solle, pass Solle naar Kristof en 4-0. Warre door, goede pass naar Kristof, beheerst naast de keeper en 5-0. Vos ontzet met een verre trap, Kristof goed door, op het juiste moment een voorzet tot bij de Warre, maar voor een open goal mist deze onbegrijpelijk. Chriske dan tot bij de Warre, een goede voorzet, de keeper er even tussen, toch tot in de Solle zijn voeten, maar net als in de eerste helft pakt hij uit met een ongeloofelijk pisballetje. Vos onderschept, sublieme pass van de Solle (kan hij duidelijk beter dan afwerken) naar de Warre, rustig keeeper omspeeld en 6-0. Stijn W dan tot bij de Lemmes, maar onbegrijpelijk hoog over geknald. Chriske kreeg dan wat medelijden met de bezoekers, verdedigde heel slapjes (wat wil je als je niet komt trainen) en 6-1. Stijn W lanceerde dan nog eens de Warre, goede voorzet, maar de verdediging van Knudde kon net op tijd ontzetten. De bezoekende keeper, die heel goed was, liet zich dan toch eens betrappen op een foutje bij het uittrappen, recht in de voeten van de Warre, even dreigen, op het juiste moment een pass naar Kristof en die maakte zijn 5de van de dag. 7-1, euforie op het veld en langs de zijlijn (waar enkele thuissupporters even buiten het boekje gingen), wat frustratie bij de tegenstander, maar de scheidsrechter greep goed in.

Conclusie : We hadden het al kunnen afmaken in de eerste helft, maar uiteindelijk toch een meer dan verdiende overwinning ook al lieten we heel wat kansen liggen. Vorig seizoen speelden we ook tegen Knudde voor de beker en dan hadden we het heel wat moeilijker, maar ze waren blijkbaar maar net met 11 en wij hadden 4 reserves die in de tweede helft mee het verschil maakten.

Mark – Walter (41’ Stijn W), Hans, Bergt, Bob (41’ Chriske) – Lemmes, Arnie (31’ Vos), Solle, Fonny – Flor (41’ Warre), Kristof

Ter zijde :

 • Blijkbaar hadden de duizenden supporters van Knudde de weg naar ons chalet niet gevonden, want we zagen aan de zijlijn alleen maar een delegée en twee gekwetste spelers staan. Wij daarentegen hadden 4 wisselspelers, 8 leden met uiteenlopende taken (delegée, tapper, kalker,…) en nog eens 8 echte supporters langs de lijn staan.
 • Fonny : “Bob komt juist uit zijn bed aan zijn haar te zien”. Voor diegenen die Bob niet kennen, hij is voor zijn leeftijd nogal vrij kaal…
 • Chriske : “De Vos is een goede match aan het spelen”. De Vos was net twee minuten ingevallen en had de bal al één keer geraakt.
 • Solle had een klein vraagje voor den Jaco : “Kan je er niet voor zorgen dat mijn 2 pisballetjes niet op de wedstrijdbeelden komen ?”. Vergeten dat er ook een geschreven verslag is Solle ?
 • Onze youngsters Kristof en Mark hadden met respectievelijk 5 goals en enkele schitterende parades een ruim aandeel in de overwinning. Vergeet voor één keer die examens en kom volgende week ook gewoon meedoen jongens.
 • Volgens welingelichte bronnen stonden er nog zeven van onze spelers om 5 uur ’s ochtends in de Rio. Het viel niet echt op. Misschien waren de Knuddeboys ook wel weggeweest : naar de Volmolen of op zwier met enkele abdijgrieten van Grimbergen of hadden ze gewoon te veel aan de Brugse tripel gezeten ?

3 december : KWB voetbal Hombeek – De Teigetjes Mechelen : 2 – 0

Voor de wedstrijd : Tegen kwart na negen waren we al met veertien spelers wat een verschil tegen vorige week ! De derby tegen De Teigetjes is natuurlijk elk jaar een wedstrijd die zowel spelers als supporters aanspreekt.

De eerste kans was voor de Teigetjes, Chriske leed knullig balverlies, maar het schot van de bezoekende spits ging naast. Daarna was het aan ons, maar het vluchtschot van Kristof ging net naast de kruising. Met de wind in de rug, kregen de Teigetjes vleugels en drukten ons achteruit. De Winghe ging onder de bal door, de Teigetjes spits door, maar de Mark stond pal. Iets later veel geharrewar voor onze goal, de Teigetjes spitsen hadden de bal beter in het oog dan wij, maar hun afwerking liet te wensen over. Halverwege de eerste helft kwamen we er dan toch eens goed uit, twee maal na elkaar konden we naar het doel trappen, maar evenveel keer was er wel een Teigetje dat er zich nog kon tussenwerpen. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en ineens kwam er voor ons zomaar een kans uit de lucht vallen, de Lemmes knalde ze terug de lucht in. Op het halfuur dan een uitbraak van Stijn W, pasje naar Kristof, de supporters dachten al dat hij veel te hard was, maar de wind speelde mee, bal voor de voeten van Kristof en 1 – 0. De Teigetjes probeerden terug druk te zetten en zo nog voor de rust tegen te scoren. Een hoekschop voor hen werd net naastgekopt en op een vrije trap voor hen was het Geert die bijna de Mark klopte, maar we konden toch gaan rusten met een goaltje voorsprong.
Met de wind in de rug was het nu aan onze beurt om de tweede helft furieus te starten. Nog geen minuut gespeeld, Chriske veroverd de bal, gekruist schot, maar de keeper kan de bal nog net naast duwen. Dan een solo van den Bergt, vanop eigen helft vertrokken, op kracht enkele tegenstrevers voorbij tot aan de rand van de grote rechthoek, maar daar wist hij niet meer wat te doen en liep zich vast. De Warre werd dan drie keer na elkaar goed diep gestuurd, maar telkens was er nog net een Teigetje die de bal kon wegtrappen vooraleer de Warre kon uithalen. Ook op een voorzet, ik weet niet meer van wie, kwam de Warre maar een centimertje te kort om binnen te duwen. Na 25 minuten toch een eerste kans voor de Teigetjes, goed schot, maar gelukkig voor ons voorlangs. Daarna een schwalbe van de bezoekende nr. 5, maar een goed fluitende scheidsrechter liet er zich niet aan vangen. De bezoekende 5 gaf nog wel aan dat het reeds de tweede keer was, en hij had gelijk, want ook in de eerste helft had hij zich al eens laten vallen. Geert moest dan nog naar de kant met een bezeerde enkel, gelukkig was Stijn H er nog bij gekomen tijdens de rust en hadden we hem op het blad gezet voor de aftrap. Net als in de eerste helft scoorden we ook in de tweede helft op het half uur. Flor gaat door, heeft de keuze tussen Stijn W en Warre, geeft aan de Warre en 2 – 0. Nog maar eens een goede aanval van ons via Warre, Fonny en de Flor, maar de bal in de handen van de bezoekende keeper. Met nog vijf minuten te spelen een aanval van de Teigetjes, snoeihard schot, maar jammer voor hen op de paal. Ook de laatste kans was nog voor de bezoekers, maar de bal ging in het zijnet.

Conclusie : Goede wedstrijd van beide ploegen en hadden de Teigetjes in de eerste helft wat beter afgewerkt, had de uitslag er anders kunnen uitzien.

Mark – Geert R (65’Stijn H), Gert Db, Bergt, Walter (41’ Bob) – Chriske, Winghe, Stijn W, Lemmes (41’Fonny) – Warre, Kristof (41’ Flor)

Terzijde :

 • Vijf minuten voor tijd kon Chriske niet meer verder. De sukkelaar had krampjes. Hij zou beter op donderdag eens terug komen trainen in plaats van te gaan wippen.
 • Mark liet zien dat we op hem kunnen rekenen als keeper. We verwachten hem volgende week terug.
 • Mededeling voor Brigitte : Walter heeft de eerste helft meegespeeld. Maar blijkbaar heeft hij niets spectaculair slecht of goed gedaan, want zijn naam kwam niet voor in het verslagboekje.

26 november : Tonetta 1 Herenthout – KWB voetbal Hombeek : 2 – 1

Voor de wedstrijd : Net als drie weken geleden tegen Tonetta 2, een wild feestje op zaterdagavond. Resultaat heel weinig volk en de toestand waarin ze verkeerden was ook niet te schitterend. Na een eerste telling slechts negen man, dus de Fonny nog uit zijn bed gehaald en enkele telefoontjes gedaan. De snoodaards hadden echter allemaal hun GSM afstaan, alleen de Lemmes kregen we nog aan de lijn. Na een klein dreigement, iets van zijn kl…. tussen een heet wafelijzer te steken volgende week, kwam hij toch uit zijn bed.

Onze coach was gaan werken (alhoewel werken in de Makro ???), maar Gert had het niet moeilijk om een ploeg op te stellen : alle elf aanwezigen ook op het veld. Na welgeteld 1 minuut spelen moest Pieter uitpakken met een eerste save. Tonetta ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar we kwamen er toch ook eens goed uit via Chriske en de Lemmes, maar een hoekschop was het enig dat we er aan over hielden. Na tien minuten kwamen we toch achter. Gert ontzet de bal die botst tegen een tegenstrever, dan tegen een Tonetta voet en zo voorbij een compleet verraste Pieter. Een lullige goal.
Onze reactie kwam er via de Flor, maar de Warre kwam net enkele centimeters te kort om de bal te kunnen intrappen. De wedstrijd ging nu toch wat over en weer. Goede actie van de thuisspits, bal mooi over zijn hoofd getrokken, alleen op Pieter af, maar zijn schot ging ver naast. Vrije trap voor Gert, Kristof verlengd met het hoofd tot bij de Warre, maar de bal in hoekschop. Tonetta nog eens goed door, maar Pieter bracht redding. Kristof die een hoekschop afdwingt, maar zonder verder resultaat. Kristof die de Warre bereikt, maar zijn trap strand op de keeper. Dus rusten met 1-0.
Over de eerste twintig minuten van de tweede helft kunnen we heel kort zijn : veel middenveldspel, veel goede wil, maar weinig of geen goede of gevaarlijke combinaties. Dan toch terug wat animo. Eerst een vrije trap voor Tonetta, maar met meeer geluk dan kunde slaagt Pieter er toch nog in om de bal in zijn bezit te krijgen. Een aanval van ons, een schot van de Meurres, maar de bal wordt op de lijn weggehaald. Tonetta countert onmiddellijk, maar de bal ploft tegen de paal. Als ze het zelf niet kunnnen, zal ik even helpen dacht Gert dan. Slecht uitverdedigen en 2-0. Met nog een kwartier te spelen dan maar volop risico nemen, Gert voor zijn verdediging en Warre mee voorin. En kijk het gaf resultaat. Een vrije trap werd door Geert voor de goal gezwiept en Gert scoorde de aansluitingstreffer. Aftrap Tonetta, Flor er dadelijk tussen, pass naar Kristof, goed schot, maar de keeper kan met veel moeite de bal nog net overtikken. We konden Tonetta nog achteruit drukken, maar de gelijkmaker zat er jammer genoeg niet meer in.

Conclusie : Net als tegen Tonetta 2 bleven we achter met het gevoel dat er meer inzat voor ons, maar dan hadden we wel met 11 nuchtere spelers moeten zijn. In elk geval bedankt aan de mannen die er waren en “awoert” voor de sissies die al op voorhand afbelden en in hun bed bleven liggen.

Pieter – Geert R, Gert Db, Bob, Chriske – Fonny, Meurres, Warre, Lemmes – Flor, Kristof en ons supporterslegioen aangevoerd door Robson “the elephant”.

Terzijde :

 • Flor en Fonny hadden blijkbaar een slecht pintje gedronken en moesten dit nog even van zich afzetten (of zeggen we beter uitdrijven) voor de wedstrijd.
 • Chriske gaat met ONBEPAALD verlof.
 • Volgens zijn tegenstrever is Flor gemaakt van plastiek. Wij denken echter dat er veel waarheid rust in het gezegde “ne zatte heeft nooit iets voor”.
 • Bob had geen onderbroek bij, maar wel een rose handdoek.
 • Waarschuwing voor Brigitte : Walter is naar ‘t schijnt “op jacht”.

19 november : KWB voetbal Hombeek – De Leeuwen Herenthout : 3 – 5

Voor de wedstrijd : Voor de wedstrijd tegen de ongeslagen koplopers was iederéén duidelijk gemotiveerd, want tegen kwart na negen stonden er al zestien spelers op het blad. Of was het misschien omdat we in geval van winst een etentje hadden beloofd ? Onze coach pakte ook uit met een iets andere opstelling dan onze gebruikelijke 4-4-2 en speelde een 3-5-2.

Desondanks al onze motivatie stonden we na twee minuten al op achterstand. De bezoekende aanvaller kom simpelweg rond Bob draaien en een voorzet versturen. Deze werd aan de tweede paal gemakkelijk binnengetrapt want Gert DB stond erbij en keek ernaar. We waren niet aangeslagen en gingen vrank en vrij onze kans. De Solle onderschepte een bal, ging door tot aan de achterlijn, zag aan de tweede paal Walter vrijstaan, maar de keeper kon er nog net aan. Dan de Walter zelf, een goede pass naar zoon Kristof, die er alleen een hoekschop aan overhield. Na 8 minuten kwamen we dan verdiend gelijk. Kristof en Warre stoorden goed, de Solle weg met de bal, de keeper kon zijn schot nog wel pareren, maar een goed gevolgde Flor maakte de 1-1. Na een kwartier spel, een slechte uittrap van de keeper, Warre ziet de bal op hem afkomen, beschermt zijn gezicht met zijn handen en is er dan nog als de pinken bij om binnen te duwen. De scheidsrechter was echter van oordeel dat de Warre opzettelijk naar de bal had geslagen en het doelpunt werd afgekeurd. De leeuwen hadden het even moeilijk gehad, maar kwamen dan met volle kracht terug. Een kopbal van dichtbij, Pieter kon echter goed pakken. Hij had wel het geluk dat de bal iets afgeremd werd door het modderige veld. Verre trap van de leeuwen dan, Bob werd er al te simpel afgelopen langs de flank en de spits beheerst binnen naast Pieter. We bleven echter geloven in onze kansen, de Warre ging op zijn beurt de lijn af. Moest onderweg een meter omhoogspringen, omdat de bezoekende kapitein uitpakte met een “tackle”, maar besloot dan op de keeper. Iederéén dacht dat er geel ging gegeven worden, maar de scheidsrechter vond blijkbaar dat als hij had laten doorspelen er geen geel meer moest gegeven worden voor deze “vliegende doodschop”. Wat later terug een “Leeuwen”-overtreding, nu wel geel, de betrokken speler bleef doorzagen tegen de scheids, trapte het balletje nog eens weg, maar kreeg geen tweede geel. Op het halfuur dan, Warre een goede diepte-pas, Stijn W randje buitenspel door en 2-2. Dan vond Bob het nog eens nodig om de bal te missen, maar Pieter pakte uit met een goede save. Net voor de veertig minuten vol waren een actie Van Stijn W op links, Solle bereikt moeizaam de Warre, maar net naast. De scheidsrechter duidelijk niet in zijn beste dag, had blijkbaar ook zijn klok niet in ’t oog. Na een hoekschop in de 43ste minuut konden de leeuwen perfect binnen koppen en 2-3. In de 47ste minuut dan nog een kansje voor ons, Kristof knalde op de keeper, Flor kon hernemen maar te zwak.

Met vier nieuwe krachten begonnen we aan de tweede helft. Nog geen twee minuten bezig en den Bergt krijgt gewoon een elleboog in zijn gezicht, de scheidsrechter sloot de ogen hiervoor, maar zag wel dat de Winghe dan een fout maakte, penalty en 2-4. Het duurde even voor we deze “slag” te boven waren, maar halverwege de tweede helft kon een goed opzittende Kristof de keeper dwingen tot een slechte trap, de Lemmes kreeg de bal voor zijn voeten, maar knalde nipt over. Iets later : een jagende Kristof verovert de bal, steekt door naar de Fonny die uitpakt met een stevige trap en de bal perfect draaiend in de winkelhaak trapt : subliem doelpunt !!! We geloofden er terug helemaal in, de leeuwen kregen het moeilijk maar hielden door hun irritant spel, balletje na het fluitsignaal nog eens wegtrappen, een klein duwtje in de rug, … de bal toch ver weg van hun doel. De Lemmes kon dan toch nog eens ee goede voorzet afleveren, maar Kristof besloot nipt naast. Onze youngster had zeker en vast een goaltje verdiend, alleen al voor het vele werk dat hij elke week verricht in de spits. Met nog enkele minuten te gaan een vrije trap voor de leeuwen. Goed naar de tweede paal en daar mocht een bezoekende spits weeral ongehinderd binnenkoppen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd !!! Aangeslagen, ja zeker, maar toch bleven we resoluut aanvallen om toch nog een puntje te veroveren. De leeuwen besloten dan nog een andere tactiek toe te passen en brachten nog drie wisselspelers in, uiteraard niet tesamen, maar om de halve minuut. De laatste kans was nog voor ons, maar de Lemmes besloot te zwak in de handen van de keeper na een goede Solle-pass.

Conclusie : Onze jongens lieten zich van hun beste zijde zien en speelden met veel inzet, maar konden toch niet verhinderen dat we verloren. We moeten eerlijk toegeven dat De Leeuwen elk afzonderlijk allemaal kunnen voetballen, en vinden het dan ook jammer dat ze soms zo ergerlijk en irritant spelen. Zelf trappen ze de bal verschillende keren weg na het fluitsignaal, maar als Stijn W voor ons hetzelfde doet, roept hun keeper direct voor een gele kaart, zagen op alles en iederéén, overtredingen die niet door de beugel kunnen, mensen die zich komen verontschuldigen weigeren een hand te geven, … Nee, het is niet direct een sympathiek ploegske.

Pieter – Hans, Gert DB (51’ Vos), Bob (Bergt) – Walter (41’ Lemmes), Geert R (41’ Winghe), Solle, Flor, Stijn W – Kristof, Warre (41’ Fonny) en ook nog onze “laatkomers” Stijn H, Chriske en Marc

Ter zijde :

 • Walter zijn naam staat twee keer in het verslag Brigitte, hij was er dus en speelde op een voor hem ongewone rechtsmidden plaats een degelijke wedstrijd.
 • Onze delegée Marc stond vrij scherp naast de zijlijn. Nog wat te veel “heksendrank” in zijn bloed zeker. Allé hij was niet alleen, want ook Stijn H liet zich duidelijk horen.

12 november : KWB St-Martinus Kontich – KWB voetbal Hombeek : 3 – 5

Voor de wedstrijd : Met 14 uitgeslapen spelers, de ene al wat meer dan de andere, vertrokken richting Kontich. Chriske en Bob kwamen rechtstreeks, maar moesten wel even telefoneren omdat ze de weg niet vonden. Ze hadden wel aan elk “rood lichtje” gestopt.

De eerste kans was voor Kontich, Hans verkeek zich totaal op een bal, maar het schot van de tegenstrever ging ver naast. Daarna was het aan Kontich om te flateren : een verdediger speelde de bal iets te stil terug op de keeper. Een wakkere en attente Warre had het gezien, zat er goed tussen en scoorde : 0-1. Hans bewees dan even dat hij net zo slecht kan terugspelen als onze tegenstrevers, Pieter kon de bal nog net wegwerken. Kontich bleef komen en Pieter moest eerst plat op een schot van Kontich, in het daaropvolgende geharrewar kon er uiteindelijk toch iemand de bal wegwerken. Iets later een schot van Kontich, bal tegen de linkse paal, van daar tegen de rechtse paal en terug het veld in. Tegenslag voor hen, geluk voor ons, want op de heropvolgende aanval kon Kontich eerst wel onztetten, maar echt in de voeten van de Solle. Een ver schot, de keeper kan hem nog net vanonder de lat tippen, maar Chriske was goed gevolgd en kon van kortbij inkoppen. Ons middenveld was onbestaande, de beste kansen bleven voor Kontich, maar voetbal kan soms heel oneerlijk zijn. Een uittrap van de Pieter, de Warre pakt aan de middellijn de bal mee, op snelheid iederéén voorbij en 0-3. Dan toch eens een goede aanval van ons: Stijn W, Chrisk terug naar Stijn W, maar in het zijnet. Op het half uur een hoekschop voor Kontich, goed getrapt en een volledig vrijstaande plaatselijke aanvaller heeft maar in te knikken. Iets later een inworp voor ons, Kontich veroverd de bal, voorzet, de plaatselijke spits neemt de bal eerst mee met de hand en scoort zo de 2-3. De scheidsrechter en ook de meeste spelers hadden het niet gezien, maar tijdens de rust was de spits wel zo eerlijk om het toe te geven. Kontich zag de gelijkmaker voor rust nog wel zitten en de Sakke moest uitpakken met een serieuze tackle om alsnog de speler af te stoppen. De Solle kreeg er geel voor. Nadien bleek wel dat het niet voor de Sakke zijn tackle was, maar voor iets “te zeggen” tegen de scheidsrechter. Nog één scherpe counter voor de rust van ons, Chriske lanceert goed de Sakke, zijn bal goed over de keeper, maar ook over de goal.

Zestien aanwezigen, dus met de rust 5 nieuwe krachten op het veld. We begonnen zoals we al heel de wedstrijd speelden : slecht. Arnie geeft een slechte pas, de Kontichse 16 ervandoor met de bal. Gert DB zat hem echter goed op de hielen, zodat zijn schot wat kracht miste en Pieter kon pakken. Daarna Stijn H als blunderaar, in de voeten van een Kontich-speler die over besluit. Dan een goede aanval van ons via Stijn W, een opzittende Kristof dwingt een hoekschop af. Deze wordt genomen door de Fonny, aan de eerste paal wordt de bal ontzet, maar in de voeten van Geert R, die zo zijn eerste van het seizoen kan maken. Kontich knokte terug, een verrassend schot, de bal krijgt mede dankzij de invloed van een plotse windstoot, een mooie curve, tegen de verste paal en 3-4. Met de hete adem van Kontich in onze nek, begonnen we nu toch iets beter (niet veel) te spelen dan in de eerste helft. Arnie kon uithalen, maar zijn iets te zwak schot kon zonder moeite gepareerd worden. Dan nog een uitstekende kans voor Kontich, een schot, maar Gert DB kan de bal wegkoppen net voor de lijn. Terug een Hombeekse aanval dan, Arnie haalde nu wel krachtig uit, maar pal op de keeper. De Fonny kon zich doorzetten op rechts, goede voorzet, knap hakje van de Kristof en de Flor besluit nipt naast. Met nog enkele minuten te spelen een goede pas van de Warre naar de Flor, vanaan de middellijn naar doel en beheerst in doel 3-5. Wedstrijd gespeeld en de Flor samen met de Lemmes aan kop van onze doelschutters.

Conclusie: Een meer dan gevleide zege, maar we zijn er niet boos om. Volgende week zal het echter stukken beter moeten tegen De Leeuwen, want anders staat ons ongetwijfeld een smadelijke en zware nederlaag te wachten ! Gelukkig moeten we onze wanprestatie niet nog eens bekijken op de site. Jaco was er niet, dus geen wedstrijdbeelden deze week. Ook nog even vermelden dat we vooraf wat schrik hadden voor de scheidsrechter die al enkele malen slecht blies in onze wedstrijden, maar nu wel goed floot.

Pieter – Geert R, Hans (41’ Gert DB), Bob, Walter (41’ Stijn H) – Chriske (41’ Flor), Stijn W, Solle (41’ Arnie) Fonny – Sakke (41’ Kristof), Warre. Ook nog aanwezig : Robson zonder plaaster, maar nog niet wedstrijdfit.

Terzijde :

 • Brigitte kan terug op haar twee oren slapen. Na een mysterieuze afwezigheid van twee en een halve wedstrijd (gaan testen bij Antalyaspor ?) was Walter terug.
 • Flor voor de wedstrijd vanop de bank : “Het meeste geld zit op de bank”.
 • Solle na het aanschouwen van de diepliggende lijnen : “Is hier geen ladder, voor als de Walter vastzit in de lijnen.
 • Marc tegen de scheidsrechter : “Nee, nee geen off-side”. Scheidsrechter : “Hela, ik heb ook maar twee ogen zelle”. Walter : “Ja maar ze staan op uw gat”.
 • Wisten jullie dat de Jaco een warm gevoel krijgt als hij samen met de Flor onder de doche staat ?

5 november : Tonetta 2 – KWB voetbal Hombeek : 5 – 1

Voor de wedstrijd : zaterdagavond was het chirofuif en het was er aan te zien. Uiteindelijk slaagden we er toch in om tegen iets voor half negen aan 13 spelers te geraken. Ruud, Hans en Kristof waren nuchter. Stijn H en Bob laten we het voordeel van de twijfel. De toestand van de 8 andere spelers gaan we niet in detail beschrijven, maar in den Bergt zijn haar zaten nog wel verdacht uitziende resten.

Blijkbaar kon de eerste kou onze spelers toch even opkikkeren, want na vijf minuten was het al 0-1. Een één-tweetje Geert, Kristof en de keeper zag zich genoodzaakt om Geert foutief te stuiten. De Flor had blijkbaar schrik dat de Tonetta-keeper de wedstrijdbeelden van tegen Boerenbond had ontleed en besloot keurig in de andere hoek. Na tien minuten een hoekschop voor ons, Fonny aan de tweede paal, maar hij zag de bal blijkbaar nog niet goed afkomen. Of was hij in verwarring gebracht omdat zijn tegenstrever dezelfde witte schoentjes aanhad als hij ? Tonetta profiteerde hiervan om te counteren en Stijn H moest even stevig zijn schouder zetten om de bal nog in hoekschop te kunnen verwerken. Daarna nog een hoekschop voor ons, goed getrapt van Chriske, maar Gert DB kon er net niet goed aan. De Fonny werd dan in snelheid gepakt, de bal werd na een scrimmage nog weggewerkt, maar recht in een Tonetta voet en 1-1. Stijn H mocht iets later zijn traptechniek nog eens laten bewonderen en de Flor kwam maar een centimertje te kort om in te koppen. Daarna een aanval van Tonetta, terwijl iederéén een voorzet verwachtte trapte de speler echter naar de goal, de bal week nog af en de 2-1 stond op het bord. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maar op het half uur moest Ruud zich laten vervangen. Den Bergt zag er net een klein beetje frisser uit dan de Warre en kwam de Stijn H vervangen die Ruuds keepertruitje aantrok. De Warre bleef gelukzalig glimlachend alleen verder slapen op de bank. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft : een goede aanval van Tonetta, voorzet en binnengekopt net boven Stijn H. Onze verdedigingbegon nu echt te zwalpen en nog geen minuut later was het 4-1, aanval Tonetta, voorzet en netjes binnengetikt. En ook een vijfde ging er nog in net voor rust.
Onze coach begreep dat een donderspeech ongetwijfeld niet zou doordringen in de benevelde geesten van onze spelers en ging dan ook wijselijk een koffie drinken in het chalet.
Aangezien alleen Warre nog op de bank zat, verving hij een met pijn aan de lies sukkelende Fonny en moest Chriske met een pijnlijke elleboog, opgelopen door een val in de eerste helft, blijven verderspelen. Met een 5-1 stand was de wedstrijd in feite al gespeeld, maar we moeten eerlijk toegeven dat onze spelers toch nog probeerden om iets aan de tussenstand te veranderen. Een vrije trap van Chriske ging mooi naar de hoek, maar de keeper tipte hem over. De hoekschop kwam voor de voeten van de Warre, maar die knalde op een verdediger, de afvallende bal was voor den Bergt, maar de keeper stond op de juiste plaats. Na een hoekschop kon den Bergt goed inkoppen, de keeper geklopt, maar de verdediger aan de paal kon hem nog net wegtrappen. Gert DB kon dan de Kristof randje buitenspel alleen wegsturen, maar zijn schot was te zwak om de keeper te kloppen. Met nog tien minuten te spelen dan nog wat opschudding, geel voor een Tonetta-speler na een stevige tackle. De Tonetta secretaris had het duidelijk anders gezien en liet langs de zijlijn niet na om dit luidkeels tegen de scheidsrechter te verkondigen. De vrije trap werd gegeven, maar de scheidsrechter floot en trok een tweede gele kaart voor de Tonetta speler die blijkbaar nog liep te mekkeren. Zoveel “onrecht” kon de Tonetta secretaris echt niet aanzien en hij liep dan ook in ware “Vermeersch”-stijl het veld op. Hij zou zijn beklag gaan doen bij den bond want het was toch godgeklaagd dat er zo’n scheidsrechters kwamen naar zijn terrein waar hij persoonlijk douches had geinstalleerd in de varkensstal en er daarna een bordje “kleedkamer” op de deur had gehangen. Uiteindelijk kon de arme man van het veld gehaald worden en kabbelde de wedstrijd nog tien minuten verder naar het eindsignaal.

Conclusie : een te zware nederlaag en als we de terugwedstrijd kunnen aanvangen met elf nuchtere spelers zou dit toch puntenwinst moeten opleveren. In elk geval kunnen we de moedigen die al of niet een hele wedstrijd stonden te wankelen niets kwalijk nemen, want ze bewezen dat ze toch het karakter hadden om er te zijn !!!

Ruud (30’ Bergt) – Stijn H, Hans, Bob, Geert – Fonny (41’ Warre), Gert DB, Chriske, Winghe – Flor en Kristof

Ter zijde :

 • Chriske is eindelijk van grond geweest. Ze was naar het schijnt niet schoon maar wel sympathiek. Gelukkig voor hem want met zijn gekwetste linkerarm wordt het anders wel moeilijk om volledig aan zijn trekken te komen.
 • Voor de wedstrijd werd Ruud zijn rug nog ingestreken met wonderzalf. Helpen deed het niet, het werd alleen maar warm.
 • Onze spelers veroorzaakten zeker ongelukjes op de chirofuif, ze waren duidelijk “To drunk to f…”.
 • Een vraagske voor Brigitte : Kristof was aanwezig, maar waar was de Walter ?

1 november : KWB voetbal Hombeek – KWB Pulle : 4 – 0

Voor de wedstrijd : Wij waren heel content (tevreden voor de mensen die content niet verstaan) dat Pulle de wedstrijd had laten uitstellen. Zaterdag was het namelijk teerfeest van de oud-chiro-leiding en enkele uren voor de normale aftraptijd was nog ongeveer drie-vierde van onze ploeg in serieuze staat van ontbinding. Vandaag had alleen Chriske naar het schijnt een weekendgevoel, welingelichte bronnen dachten ook dat de Lemmes en Stijn W een stappeke in de wereld gezet, maar het viel niet heel hard op. Volgens een andere welingelichte bron (nen onnozelaar die het klassement was gaan bekijken) had Pulle de minst gepasseerde verdediging van de reeks. Voor de cijferaars : vijf tegengoals…

Alle KWB-ers waren (uitzonderlijk) eens wakker met de aftrap en een goed opzittende Warre veroverde bij de eerste aanval al meteen de bal, rustig naar de Lemmes en de 1-0 stond op het bord. Pulle was zeker niet aangeslagen , ging in de aanval en versierde een hoekschop. De hoekschop werd echter weggewerkt, bal bij Stijn W, een heerlijke dieptepas naar de Fonny, die snel doorgaat en net op het juiste moment past naar een goed meelopende Warre en 2-0. Ondanks de vroege achterstand speelde Pulle goed mee, maar op het kwartier kon Stijn W een bal goed voorzetten, een Pulle speler en de Lemmes probeerden er hun hoofd tegen te zetten, maar de bal kwam bij Stijn H, die vanop de rand van de carré uitpakte met een vluchtschot en3-0. Halverwege de eerste helft even paniek bij ons, maar de kopbal van Pulle strandde op de deklat. De wedstrijd ging goed over en weer. Flor versierde eerst een hoekschop na voorbereidend werk van de Vos en de Warre, en besloot daarna nog eens op de deklat na een combinatie Lemmes – Stijn W – Fonny. Ruud moest ook nog eens twee keer goed tussenkomen bij gevaarlijke Pulle-actiies, maar we mochten gaan rusten met de 3-0 voorsprong die al na een kwartier op het bord stond.
De tweede helft dan. Pulle probeerde ons van bij de aftrap onder druk te zetten, kreeg na 5 minuten een vrijschop aan de rand van de16, maar Ruud kon de bal overtikken. De wedstrijd kwam terug in evenwicht, met pogingen voor de beide ploegen, maar echt “gevaarlijk” voor doel werd het niet. Halverwege de tweede helft dan toch nog een “tuveneirs”-truc en de Solle bracht via de paal de 4-0 eindcijfers op het bord.

Conclusie : 4-0 een vrij ruime en terechte overwinning. Pulle had zeker ook een goal verdiend, want ze speelden heel goed mee, kregen ook hun kansen, maar als je na minder dan 15 minuten al 3-0 voorstaat wordt het echter heel moeilijk.

Ruud – Geert R (41’ Bob), Hans, Winghe (41’ Bergt), Stijn H – Fonny, Vos, Stijn W (41’ Solle), Lemmes – Flor (41’ Gert DB), Warre en Chriske die zich een beetje ziekjes voelde en wel op het blad stond, maar langs de lijn bleef.

Terzijde :

 • Onze start was zo verrassend dat zelfs onze camera-man Jaco niet tijdig klaarstond om de eerste goal te filmen. Allé kijk beter even bij de wedstrijdbeelden (als die er gaan zijn) want zijn camera functioneerde blijkbaar niet zoals het moest.
 • Allerheiligen in Hombeek, dus pannenkoeken na de wedstrijd voor “vriend en vijand” met dank aan Chris VM, Ann V en Maria die kwamen helpen.
 • Voor Brigitte : Walter was er niet ???
 • Flor had ook nog 8 punten waar hij met een stuk in zijn kl…. begon over te leuteren. In afwachting van de reeds met een wit-groene vacht getooide croque’s willen we ze wel even opsommen :

1. Ik was veel te vroeg aanwezig en was al moe voor de match
2. Ik was vroeg aanwezig, maar er staan al mensen op het blad die (nog) niet aanwezig zijn
3. Ik voelde dat ik nog kon scoren in de tweede helft, maar moest er toch af met de rust
4. Ik zei gewoon iets tegen de Ruud en werd onmiddellijk aangeduid om de kleedkamers te kuisen
5. Ik moest gaan zitten om pannenkoeken te krijgen en ik kreeg er dan nog geen.
6. Ik wou “pijlleke-pik” spelen, maar er was geen “pik”.
7. Als er gezeverd wordt gaat de Meere lopen. (Inderdaad, maar ik heb wel uw “problemen” genoteerd, volgende week breng ik de oplossing en mijn rekening aan)
8. Kust allemaal mijn kl…

22 oktober : Boerenbond Broechem – KWB voetbal Hombeek : 3 – 3 (wedstrijdbeelden)

Voor de wedstrijd : De chiro was op weekend, maar toch geraakten we om 8 uur (allé tegen 10 na) zonder problemen aan 13 man, onderweg nog Chriske en den Bob opgepikt die ergens langs de kant lagen te slapen in hun wagen zodat we met 15 spelers waren.

De Solle was als eerste “gevaarlijk”, een slechte uitworp van de keeper werd in één keer terug getrapt, maar de bal verdween net niet over het vangnet achter de goal. Dan terug de Solle na een een goede aanval via de Lemmes, maar zijn pisballetje werd door de keeper zonder moeite gepakt. Boerenbond liet zich echter niet onbetuigd en de wedstrijd ging goed op en neer met enkele kleine kansen langs beide kanten. Bob pakte geel na een tackle en de Pieter stond op de juiste plaats om een doelpunt te vermijden na een counter van Boerenbond. Halverwege de eerste helft, hoekschop voor ons, zowel de Solle als de Lemmes werden vastgehouden in de 16 en de scheidsrechter (snel, correct en consequent fluitend) legde de bal op de stip. De Flor bleef koelbloedig en scoorde. In de herhaling ging hij zelfs nog mooier binnen.
Meteen daarna ook een penalty aan de overkant na een tussenkomst van Pieter, maar Pieter deed wat hij moest doen en stopte de penalty. Na goed stoorwerk van Flor en Kristof, besloot Flor te zwak en ook recht in de handen van de keeper. De counter van Boerenbond was vlijmscherp en hun 13 vond het gaatje tussen Pieter en de paal en de 1-1 stond op het bord. Net voor het einde van de eerste helft was er nog een mooie kans voor Boerenbond, maar de bal ging naast.
Wat er in de kleedkamer van Boerenbond juist gebeurd was onder de rust weten we niet, maar ze begonnen furieus aan de tweede helft. Na nog geen minuut ging een eerste kans maar nipt over. We werden achteruitgedrukt, maar profiteerden er wel van om te counteren. Na een hoekschop voor Boerenbond, ging de bal snel naar de Solle, samen met de Ward pijlsnel richting doel van Boerenbond, maar de keeper kon het schot van Ward pakken. Dan een snelle aanval van de “Boeren”, goed van flank veranderd, de Fonny er los afgelopen door de plaatselijke 9, maar de bal tegen de bovenkant van de deklat en over. Na een hoekschop moest Ruud (die tijdens de rust Pieter was komen vervangen) uitpakken met een stevige parade op een bal van dichtbij. Meteen echter weer een counter van ons, maar de Ward besloot naast. Halverwege de tweede helft kwam Boerenbond dan toch op 2-1. Een pas vanop rechts en aan de tweede paal stond weeral die verduivelde nr. 13 om binnen te knikken. Boerenbond bleef drukken en ook Gert DB zijn naam werd genoteerd op de scheidsrechter zijn geel kartonnetje. Met nog een tien minuten te spelen, zag Stijn H zich genoodzaakt om den 13 fout af te stoppen, jammer genoeg in het strafschopgebied en vanop de stip Ruud geklopt. Net als bij onze penalty kwam er een herhaling, maar ook deze ging erin en 3-1. Er zat voor ons niets anders op dan alles op alles te zetten en met man en macht aan te vallen. Nu was het Boerenbond die kon counteren en Ruud pakte uit met een schitterende save en voorkwam zo de 4-1. Met nog vijf minuten te spelen een snelle aanval van ons. De Lemmes goed naar de Solle, die eerst nog wat meters pakte, mooi het overzicht behield, een gemeten voorzet verstuurde die de Flor helemaal alleen voor een lege goal bracht en 3-2. Boerenbond even aangeslagen en de Lemmes moest foutief afgeremd worden net in de grote rechthoek. De Flor eiste meteen de bal op en knalde hem droogweg in de rechterbovenhoek 3-3. Beide ploegen bleven er de resterende 3 minuten nog voor gaan, maar aan de uitslag veranderde niets meer.

Conclusie : Een dikke proficiat (en een welverdiende pint) na afloop voor onze spelers, die er steeds bleven in geloven en een bijna uitzichtloze situatie toch nog konden ombuigen in een gelijkspel. De “Boeren” baalden wel even, maar konden tussen pot en pint toch toegeven dat een gelijkspel een juiste uitslag was. Met ook een speciale vermelding voor de scheidsrechter die zeer goed floot en die we zeker nog eens willen terugzien.

Pieter (41’ Ruud) – Walter (41’ Geert R), Hans, Bob, Stijn H – Fonny (51’ Chriske), Gert Db, Solle, Lemmes – Kristof (41’ Ward), Flor. Verder ook : Robson nog steeds in de plaaster, onze cineast Jaco, coach Geert en het onvermijdelijke trio Herman, Dirk en Marc aangevuld met Jonas.

Terzijde :

 • Chriske was wreed content dat ze in de plaatselijke nr 9, maar gewone batterijtjes hadden gestopt en geen duracellekes, en dat deze op het einde dan ook compleet leeg waren.
 • Vorige week nog op het veld van Jamaswapi, nu ergens onderweg. Waar gaan we Chriske en Bob volgende week vinden ? Waarschijnlijk zondag om kwart over negen aan ons chalet, want we spelen pas woensdag.
 • Ja inderdaad zondag 29 oktober geen wedstrijd, wel op woensdag 1 november. Na de wedstrijd worden er zelfs pannenkoeken en wafels (als den Hugo uit zijn bed geraakt) voorzien. Vrouwen en kinderen zijn bij deze uitgenodigd om een pannenkoekje mee te komen smullen.
 • Nog even vermelden voor Brigitte : Walter heeft meegedaan. Toch de eerste helft, daarna moest hij weg. Naar waar ? We weten het niet, hij heeft het niet gezegd.

15 oktober : KWB voetbal Hombeek – VK Jamaswapi Mechelen : 5 – 1 (wedstrijdbeelden)

Voor de wedstrijd : Flor en Stijn W beweerden beide dat ze in form waren, want ze hadden zaterdag allebei twee maal gescoord. Of hadden ze hun beste pijlen al verschoten ? Voor de eerste keer dit seizoen kregen we ook het wedstrijdblad bijna vol, 18 spelers waren er zodat Stijn H en de Ceutte niet verder kwamen dan een eervolle vermelding op het blad en in dit verslag.

Tegen 10 man kwamen we zeer goed uit de startblokken. Een voorzet van Wim T, werd na wat geharrewar toch door Kristof op de slof genomen, maar ging voorlangs. Na een hoekschop knalde de Vos over en de Lemmes besloot na een individuele actie net naast. Op een eerste tegenactie van Jamaswapi (ondertussen wel met 11) moesten we wachten tot op het kwartier. Een schot vanop 30 meter werd moeiteloos door Pieter gepakt. De Vos zette dan een goede actie op, bal voor doel, weggewerkt door een Jamaswapi-er, maar Stijn W kon er van buiten de 16 zijn voet tegenzetten en de bal verdween tussen een hopeloos grabbelende keeper en de paal in doel. Iets later maakte Stijn W zelf de actie, vanop dezelfde plaats terug een grondscherend schot, maar de bezoekende keeper lag nu wel goed in de hoek. Niet getreurd echter want weeral de Vos kwam vanop onze eigen helft goed opzetten, schot van Stijn W werd afgeblokt, maar wie stond er op de goede plaats ? Jawel Kristof en 2-0. Op het half uur pakte Jamaswapi nog eens uit, een verrassend schot van iets voor de carré werd door Pieter gepakt. Pieter naar de Flor en via Stijn W tot bij de Lemmes en de 3-0 was een feit. Nadien waren er nog wat kleine kansen en net op het moment dat er langs de kant gezegd werd dat de Vos zeer goed aan het spelen was, maar dat zijn afwerking niet op punt stond, kon de Flor de Vos bereiken en scoorde hij (in twee tijden) toch. De laatste kans (nu ja “kans”) was voor Jamaswapi, weer een schot van ver, maar ook ruim over.
Met 7 spelers op de bank en een vrij geruststellende 4-0 voorsprong haalde onze coach 3/4de van ons middenveld naar de kant en onze ouderdomsdeken Walter mocht opdraven als rechtsback. We namen terug de beste start maar een voorzet van Kristof werd door de Flor nipt naast getrapt. Gert DB lanceerde dan de Kristof, maar deze werd door de scheidsrechter teruggefloten wegens vermeend buitenspel. De Fonny zette zich dan door, via de keeper botste de bal op de paal en inderdaad Kristof stond er weer : 5-0. Net als in de eerste helft probeerde Jamaswapi het nog eens van ver, maar de bal ging ook ver over. Gerd DB dan met een knappe actie, Kristof op de vuisten van de keeper, de Solle in de rebound, maar de keeper kan nog net over tippen. Het heilig vuur was er bij ons een beetje uit en Jamaswapi ging op zoek naar de eerredder. Een hoekschop, het geluid van een bal tegen de paal, veel geharrewar, maar uiteindelijk had Pieter de bal toch in zijn handen. Pieter lanceerde dan nog eens Kristof, maar alleen voor de keeper besloot hij naast, jammer want anders was hij topschutter geworden. Nu moet hij deze titel nog delen met de Lemmes. Op het einde geraakte Jamaswapi toch nog aan een doelpunt, een voorzet vanop rechts en aan de tweede paal kon Walterke zijn man binnenduwen.

Conclusie : Een vrij vlotte overwinning tegen een ploeg die zelf ook probeerde mee te voetballen, maar eindelijk werd ons goed spel ook eens omgezet in doelpunten en dat deed Jamaswapi dood. Met een extra vermelding voor Stijn W en de Vos die de eerste helft bij momenten schitterende voetbal lieten zien en een sterk spelende Winghe op de voorstopper.

Pieter – Wim T (41’ Walter), Hans, Winghe, Geert R – Lemmes (41’ Bob), Vos (41’ Gert DB), Stijn W (41’ Solle), Fonny – Flor (61’ Chriske), Kristof. Zoals reeds gezegd alleen een eervolle vermelding voor Stijn H en de Ceutte, onze twee gekwetsten Jubi en Robson en de weer talrijk aanwezige supporters.

Ter zijde :

 • Bob en Chriske waren al om 10 na negen aanwezig, om halftien belden ze om te vragen waar we bleven. Ze stonden aan de terreinen van Jamaswapi.
 • Walter, Walter, Walter, Walter, Walter, Walter, Walter, Walter, Walter, Walter. Brigitte vond dat de naam van heer echtgenoot zo weinig vernoemd werd, dit in tegenstelling tot haar zoon. We hopen dat we het hiermee goed gemaakt hebben.

8 oktober : KWB Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 2 – 1

Voor de wedstrijd : Zowel de Sakke (drie weken) als de Flor belden gekwetst af. Geen probleem want we hadden spelers genoeg, maar jammer genoeg geen keeper. Ruud moest gaan zitten (alhoewel ?), Pieter “zat” nog in Gent en Mark had waarschijnlijk last van aambeien van te lang op een barkruk te zitten. Gelukkig was er nog Walter die zich wou opofferen om de goal te verdedigen.

De eerste kans was voor ons, maar een hard schot van de Vos werd afgeblokt. Bonheiden reageerde meteen, maar de bal ging naast. We namen de wedstrijd in handen, maar scoren zat er niet in. Stijn W schoot naast, Chriske op de keeper en een vrije trap van de Lemmes, na een gele fout op Gert DB, viel in de handen van de keeper. De Winghe pakte dan uit met de actie van de wedstrijd, rolde op zijn eentje een halve Bonheiden ploeg op, maar stond tot zijn eigen verbazing dan ineens alleen voor de keeper, begon na te denken, en trapte de bal met zijn verkeerde voet knullig naast. We besloten de eerste helft met een combinatie door het centrum, maar de Vos besloot op de keeper.
In de tweede helft duurde het tien minuten voor de supporters iets te zien kregen de naam kans waardig. Een schot van Hans ging naast en iets later werd een schot van de Lemmes in hoekschop verwerkt. Halverwege de tweede helft was ook Bonheiden twee keer gevaarlijk. Bij een scherpe counter werd de Bonheiden spits keurig van de sokken gelopen door Bob, die hiervoor alleen een vrijschop tegen kreeg en geen geel. Daarna was de Bonheiden-spits even verbaasd als de Winghe in de eerste helft, hij kreeg veel vrijheid maar twijfelde tussen een voorzet of een schot en de bal dwarrelde buiten. Met nog tien minuten te gaan konden we dan twee hoekschoppen afdwingen. De tweede werd door de Vos keurig in de kleine rechthoek getrapt, de Fonny zette er zijn hoofd tegen, maar de gemaakte goal werd op de lijn weggehaald. Kristof was echter bij de pinken, was als eerste bij de afgeweerde bal en 0-1. Onze jonge ploeg zag zich al gewonnen, ging verwoed op zoek naar een tweede goal, maar op een tegenaanval van Bonheiden moesten we een corner toestaan. Deze werd net onder de deklat binnengekopt, Walter kwam minstens een halve meter tekort. We verwijten Walter uiteraad niets, want niet hij, maar de DRIE AFWEZIGE keepers gingen in de fout. Nog maar net afgetrapt en onmiddellijk terug in de aanval, maar wat gebeurt er balverlies, counter Bonheiden en 2-1. Met de moed der wanhoop probeerden we nog tegen te scoren, maar het lukte niet meer.

Conclusie : Een wedstrijd die we altijd hadden moeten winnen, werd op één minuut tijd gewoon uit handen gegeven. Jeugdzonden ? We hopen het want het was effe serieus balen na de wedstrijd.

Walter – Bob (61’ Stijn H), Warre, Bergt (41’ Hans), Winghe – Geert R (41’ Fonny), Gerd DB, Lemmes, Stijn W (41’ Kristof) – Chriske, Vos en verder nog onze twee gekwetsten Flor en Jubi, onze coach Geert, onze twee delegés Marc en Herman en de trouwe supporters Dirk, Hugo, Daniel en Cois.