15 januari : Jamaswapi – KWB Hombeek : 1 – 4

Voor de wedstrijd : Met 14 spelers en 9 supporters waren we voor de kortste en droogste verplaatsing van het seizoen. Dat ze allemaal gemotiveerd waren, durven we niet beweren, want Geert had kandidaten op overschot om op de bank te starten, of hadden ze schrik van het gladde veld ?

Zoals gezegd lag het veld er glad bij en echt goed voetbal viel er dan ook niet te verwachten. Nochtans lieten onze spelers de supporters niet in de kou staan en voor we een kwartier ver waren, hadden er al drie kunnen insteken. Eerst de Jubi op snelhied, pasje naar de Sakke, maar die schoot in één tijd over. Dan een goede voorzet van de Sakke vanop links, maar Gert DB knalde rakelings over en dan Hans die zich doorzette aan de middellijn, ettelijke meters pakte en dan een pas naar de Sakke die naast besloot. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende goal er dan toch. Mooie pass van de Jubi naar de Sakke, een ren van 30 meter, onderweg even een speler uitschakelen, de zestien in en dan beheerst afgewerkt naast de keeper : 0-1. Enkele goede kansen en een goal voor ons en onze spelers lieten de teugels wat los, Jamaswapi kwam zo wat beter in de wedstrijd, maar de beste kansen bleven voor ons. Een vrije trap werd door de Ceutte mooi over het muurtje (dat op ongeveer zes meter mocht staan van de scheidsrechter) getrapt, de bal viel mooi, maar net iets te laat. Dan was het biljarttijd : enkele carambolles voor de plaatselijke goal, uitschuivende spelers, maar telkens kwam de bal niet waar hij moest. De bal werd uiteindelijk toch weggewerkt, onderschept door ons, maar dan een slechte pass van één van onze spelers en de plaatselijke spits er als een pijl van door. De Ceutte kwam er niet aan te pas, maar in plaats van zelf zijn kans te gaan, week de spits uit, gaf nog wel een pass die in de goal werd gewerkt, maar de afwerker van dienst stond wel buitenspel volgens de scheidsrechter. Aangezien er geen commentaar kwam, zal het wel juist geweest zijn ook. Onmiddellijk een reactie van ons. Vrije trap aan de middellijn, snel genomen, dan de Fonny met snelle reactie en een doorsteekpasje naar Gert DB en 0-2. Nog geen minuut later speelde de Sakke de Jubi aan en 0-3.

Na de rust pakte Jamaswapi uit met een blitz-aanval en Gert DB mocht zich als laatste man al direct onderscheiden door een knal af te weren met zijn lichaam. De wedstrijd verwaterde dan en we konden na tien minuten pas een tweede kans noteren, maar Fonny zijn schot ging naast. Dan rond het kwartier nog even een opflakkering. Sakke vond de Jubi, vanop 35 meter mocht de Jubi op de goal afstuiven en 0-4. Iets later kwam Jamaswapi dan ook aan een goaltje, Lenny beging een vrij domme overtreding in de 16 en Pieter was kansloos. De laatste kans was nog voor ons, maar de Jubi weeral op pass van de Sakke besloot naast.

Conclusie : een verdiende overwinning met de Sakke in de hoofdrol als beste schaatser op een glad veld.

Pieter – Ceutte (41’ Lenny), Kris DB (41’ StijnW), Hans, Geert R – Flor, Bob (51’ Stijn H), Gert DB – Sakke, Jubi.

8 januari : KWB Hombeek – Boerenbond (Beker) : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Blijkbaar nog enkele zware nieuwjaarsfeestjes op zaterdag want, we moesten even rondbellen om aan genoeg volk te geraken (uiteindelijk toch met 14) en van de aanwezigen hadden er verscheidene hele kleine oogjes en/of een zware stem. Ook de scheidsrechter had blijkbaar nog een nieuwjaarskater, want Herman moest deze taak op zich nemen wegens geen Bouzerda te zien.

In een gelijkopgaande eerste helft was de eerste kans, na een zevental minuten, voor ons, maar een schot van de Fonny werd gepakt door de keeper. Daarna moest de Pieter goed tussenkomen en de bal in corner werken. De wedstrijd ging goed over en weer, maar uitgesproken kansen waren er niet. De goal van Boerenbond viel dan ook compleet uit de lucht, een bezoeker kreeg de bal iets voor de 16, zette er zijn voet tegen en de bal verdween achter een totaal kansloze Pieter. Zonder echt een kans af te dwingen kwamen we echter ook gelijk, Fonny bereikte met meer geluk dan kunde, en ook een beetje bezoekende hulp, de Flor en die bracht de stand op 1-1.

Na de pauze begon Boerenbond furieus en we moesten even wijken. Gelukkig miste hun kapitein eerst een open doelkans en op een counter van hen, na onze eerste aanval in de tweede helft, pakte Pieter uit met een knappe save. Onze targetman Ruud kon dan Flor bereiken, maar zijn shot ging over. Boerenbond bleef de betere combinaties tonen, maar hun spitsen draaiden enkele goede kansen de nek om. Op het half uur dan toch de 1-2 ? Nee want Pieter had een sublieme save in huis op een van kortbij getrapte bal. Met nog twee kleine kansen voor ons, van eerst de Juby (over) en dan den Bosse (keeper werkt in corner) werd de match beeindigd.

Conclusie : een juiste uitslag en beide ploegen die nog kans maken op een plaatsje in de volgende bekerronde. Hat zal er om spannen binnen drie weken.

Pieter – Geert R, Gert DB, Hans, Chriske (41’ Tijs) – Fonny, Bob, Solle, Flor (70’ Bosse) – Ruud, Sakke (41’ Jubi)

Ter zijde : van de lijn is momenteel een gevaarlijke plaats om te staan, want zowel de Flor als de Jubi hadden problemen met hun maaginhoud die nogal “vlotjes” terug over hun lippen kwam.

18 december : KWB Hombeek – De Leeuwen : 1 – 3

Voor de wedstrijd : Koud, sneeuwvlagen, maar onze tegenstrever was er niet van onder de indruk en verscheen in korte mouwtjes aan de aftrap. Misschien hun naam laten veranderen in “De ijsberen”. Onze coach was ook al niet te beste gezind, net als vorige week veel mensen die niet verwittigd hadden dat ze er niet gingen zijn !!! Het is niet omdat we een brede kern hebben dat er niet meer moet afgebeld worden!

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en in de tweede minuut kwamen we al op voorsprong, een combinatie Ben – Jubi – Ben en een heerlijk stiftertje van deze laatste. De Leeuwen waren zeker niet onder de indruk en Ruud moest iets later een vrije trap uit de winkelhaak ranselen. Het was slechts uitstel want de volgende uitbraak was raak, door het centrum van onze verdediging en net iets te gemakkelijk mogen afwerken 1-1 na tien minuten. Een goede actie van ons via verschillende tussenstations leverde een bal op in het doelgebied, maar zowel Ben als Walter kwamen centimeters te kort om er hun voet tegen te zetten. Halverwege de eerste helft dan een aanval van De Leeuwen over rechts, alhoewel Chriske goed meeliep, kon hij niet verhinderen dat de bezoekende spits toch kon uithalen, een knal die zeker niet had misstaan in Sportweekend, Ruud compleet kansloos en 1-2. We probeerden de bakens te verzetten, maar een afstandsschot van Gert kon gemakkelijk gepakt worden door hun keeper en een counterende Jubi week iets te veel opzij uit en plaats van recht op de keeper af te gaan. Net voor de rust dan nog een uitbraak van de bezoekende nr. 21 (die van de 2de goal), mooie pass naar de tweede paal, maar Ruud had een schitterende reflex in huis en tikte de bal in hoekschop. Ook de hoekschop was gevaarlijk en Ruud kon er nog net een voetje tussensteken.

In de tweede helft verwaterde (of versneeuwde) het duel een beetje en konden de supporters zich slechts opwarmen aan (soms vrij potig) middenveldspel. Halverwege de tweede helft dan nog een hoekschop voor de leeuwen, bal weggetrapt, maar recht in de voeten van een tegenstrever aan de rand van de 16, een hard schot, de bal raakt onderweg nog een speler en verandert zo van richting en Ruud geklopt. Met nog een tiental minuten te spelen, dan nog een vierde goal voor de leeuwen, maar de scheidsrechter had offside gezien. De spelers en de supporters niet, maar we waren er wel niet kwaad om.

Conclusie : niettegenstaande onze uitstekende start wonnen De Leeuwen en het was een niet onterecht. Ze waren beter dan ons, niettegenstaande dat Ruud een dikke wedstrijd speelde en ook Pieter op een voor hem ongebruikelijke plaats meer dan zijn best deed.

Ruud – Hans (41’ Flor), Chriske, Bob, Tijs – Geert R, Gert DB, Fonny (41’ Pieter), Ben S – Walter (41’ Sakke), Jubi.

Ter zijde : Naar het schijnt ging Stijn H zijn wekker nog eens zetten. We denken dat hij hem ergens vanachter in de tuin heeft gezet, want we zagen geen Stijn H opdagen.

11 december : De Teigetjes – KWB Hombeek : 2 – 0

Voor de wedstrijd : een koude winterochtend en onder de dekens was het blijkbaar beter. We waren dan ook maar met 14 spelers en de supporters kon je ook op één hand tellen.

Wij begonnen het best aan de wedstrijd, speelden constant op de helft van de teigetjes, maar echt doel- gevaar was er niet. Na tien minuten een eerste counter van de teigetjes, Bob wierp zijn volle gewicht in de strijd net voor de 16, maar de thuisspeler was zo slim om zich pas te laten vallen in de 16, penalty en meteen 1-0. We bleven de teigetjes wegdrukken, maar pas halverwege de eerste helft begonnen er “kansen” te komen voor ons. Fonny naar Walter, maar de Solle kon er net niet aan; net ontzet voor Fonny zijn neus; vluchtschot Solle; 1-2tje Stijn, Solle, maar Stijn in ’t zijnet; voorzet Stijn, maar de keeper pakt net voor een inlopende Solle; doorbraak Stijn, maar door de keeper gestopt op de rand van de 16. Kansen genoeg dus, maar niet één ging erin. Vlak voor rust was het dan nog even bibberen na een tweede plaatselijke aanval. Hoekschop, geharrewar voor onze goal, maar de bal toch weggewerkt.

Na de rust was de fut blijkbaar een beetje uit de ploeg en de Teigetjes speelden nu ook mee. Na tien minuten trapte Chriske als laatste man echter onbegrijpelijk over de bal en de 2-0 was een feit. We probeerden terug wat vaart in het spel te krijgen en de Teigetjes moesten achteruit, maar hun solide verdediging gaf geen krimp. Wij kwamen integendeel nog eens goed weg toen de Fonny bal en tegenstander wegtrapte in ons penaltygebied en de scheidsrechter niet floot. Met nog vijf minuten te gaan dan de beste kans van de tweede helft. Vrije trap van Stijn, maar de Solle besloot net over.

Conclusie : De Teigetjes zoals we ze kennen als ze tegen ons spelen, ijzersterke verdediging en dan maar hopen op enkele snelle counters en een goaltje op een diefje. Het is ze ook gelukt, dus kunnen we niet anders dan ze feliciteren met de overwinning en de goede tactische keuze.

Ruud – Geert, Gert DB, Bob (41’ Chriske), Hans- Flor, Solle, Bosse (41’ Tijs), Fonny – Stijn W, Walter (41’ Jubi)

Ter zijde :
1) Walter voor de wedstrijd : “Zou ik een training onder mijn truitje aandoen ?”. Gert : “Nee, dat is te warm.”. Walter : “Dat valt te zien hoe hard ik loop”.
2) Chriske : “Ik train niet op donderdag, dan ben ik zondag beter !!!”.

20 november : Ludwina Bonheiden – KWB Hombeek : 0 – 1

Voor de wedstrijd : een feestje voor de oud-leiding van de chiro op zaterdagavond en ’s zondags chiro van in de voormiddag. Het was er aan te zien, vorige week nog met zeventien nu met tien, waaronder enkele met kleine oogjes. Gelukkig konden we de Pieter (ook met kleine oogjes) en den Bosse (die dacht dat we thuis speelden) nog bereiken zodat we toch met twaalf man naar Bonheiden konden vertrekken.

Na vijf minuten was de eerste kans voor ons, maar Walter zijn schot was veel te zwak om de keeper te verontrusten. Wat later kwamen we toch op voorsprong, Gert bediende van aan de middenstip een goed diep lopende Hans op de rechterflank, voorzet en aan de eerste paal tikte Pieter hoog in het dak van het doel. Deze voorsprong kon ons echter niet stimuleren, want het was Ludwina dat de wedstrijd dirigeerde. Op een corner van hen, kon Bob wegkoppen, in de voet van een tegenstrever, een hard schot, waarschijnlijk onhoudbaar voor de Ruud, maar gelukkig net naast. Halverwege de eerste helft eventjes twee kansen in één minuut voor ons, maar meer dan een corner hielden we er niet aan over. Ludwina kwam weer opzetten en hun spits trok de bal eerst goed over Chriske en dan ook over de Ruud en gelukkig ook over de goal. Ludwina was baas, kreeg nog verscheidene kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Vlak voor rust dan toch nog eens een goede actie van ons. Ben veroverder aan de middellijn de bal, een lange ren en een pass naar een goed meegevolgde Gert, maar alleen voor de keeper besloot hij over het doel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ludwina beter met o.a. na een vrije trap een bal die van kortbij naar doel gekopt werd, maar Ruud stond pal. Halverwege de tweede helft kwamen we er dan nog eens goed uit, de Solle bereikte de Walter, maar die was zo verrast (’t was nog maar de tweede bal in de wedstrijd die hij aanraakte) dat hij op de keeper besloot. In de laatste tien minuten moest Ruud nog tweemaal zijn kunnen tonen. Eerst een bal uit een scherpe hoek, Ruud raakt de bal nog net en via de paal buiten en dan een steengoede save op een hard schot van kortbij.

Conclusie : Ludwina verdiende op zijn minst een punt, maar dankzij de Ruud gingen wij wel met de drie punten aan de haal. Met ook onze dank aan De Teigetjes die op het aanpalend veld Oppuurs een serieuze pandoering gaven en wij zo terug op twee punten van de derde plaats komen (net als De Teigetjes trouwens).

Ruud – Hans, Chriske, Bob, Geert R – Flor, Gert DB, Solle, Pieter (50′ Bosse) – Walter, Ben S