8 MEI : ORANGE ST-AMANDS – KWB HOMBEEK : 2 – 4

Voor de wedstrijd : als we onze zevende plaats in het klassement wilden vasthouden moesten we winnen. Het was tevens de laatste wedstrijd van Geert als speler, vanaf nu wordt hij full-time coach.

Wedstrijd : Orange begon iets beter aan de wedstrijd , maar de eerste kans na 10 minuten was voor ons. Een afstandsshot van de Meurres ging over. Iets later probeerde St-Amands hetzelfde, het shot was tussen de palen, maar Pieter pakte simpel. Den Delle van St-Amands wou dan de Geert in zijn afscheidswedstrijd even helpen, gaf hem een mooie pass, maar de Geert schoot naast. In een evenwichtige wedstrijd bleef het spel wel goed heen- en weer gaan, maar echte kansen waren er niet. Na 25 minuten moest de thuiskeeper wel twee keer tussenkomen na een hoekschop en vlak voor de rust moest Pieter een heet standje voor onze goal blussen.

De drie nieuwelingen wilden na de rust blijkbaar iets bewijzen want we startten in overdrive. Na 5 minuten een voorzet van Flor, die door een plaatselijke verdediger werd binnengeduwd en 0-1. Nog geen twee minuten later éénzelfde actie, geen thuisspeler om ons te helpen en Gert besloot over. Dan de Meurres die de bal veroverde, doorging en te zwak besloot in plaats van een vrijstaande Geert te bedienen. Goed gestart dus, maar de eerste uitbraak van Orange was meteen raak. Hans trapte los over de bal, dank u wel zij zijn tegenstander en 1-1. We bleven echter de betere ploeg en na een kwartier kwamen we op 1-2 na een 1-2 tussen de Meurres en de Sakke. Er volgden nog kansen om zeker vijf maal te scoren, o.a. een kopbal van Gert die op de lijn gered werd, maar de bal wou er niet in voor ons. Op het einde probeerde St-Amands dan nog wat druk te zetten en werd hiervoor beloond door de scheidsrechter die na een spurtduel waarbij beide spelers hun schouders gebruikten een penalty gaf aan de thuisploeg en 2-2. Als je natuurlijk voor een bagatel een penalty fluit, kan je niets anders dan langs de andere kant ook een penalty fluiten als er iemand onderuit getrapt wordt. Flor achter de bal, en naast, maar de scheidsrechter had gefloten voor enkele spelers die te snel in de rechthoek stonden en Flor trof in de herkansing wel raak. De scheidsrechter moest zich dan nog eens laten opmerken. Een pass van ons werd door hem geblokkeerd, Chriske die er vlak bij liep maakte een opmerking “ja, dan moet hij nog een bal stoppen ook” en kreeg prompt geel om daarna nog eens rood te krijgen na “sukkelaar” gezegd te hebben. Misschien verdiend, maar als je al een hele wedstrijd alle fouten tegen krijgt, misschien wel een begrijpelijke reactie. Langs de lijn iedereen zenuwachtig want ondertussen waren we al dik vier minuten aan het overspelen. Gelukkig kon de Sakke nog eens doorgaan, de Flor bereiken en die bekroonde zijn topschutterstitel met nog een laatste goal van het seizoen : 2-4.

Pieter – Hans, Chriske, Ruud (41’ Bob), Geert R – Stijn W (41’ Flor), Meurres, Sakke, Ben (41’ Gert DB) – Geert VDA (55’ Bosse), Jubi

Conclusie : – volgens Hans was je een kat best niet op 60°,
– is Pieter ongetwijfeld onze beste transfer geweest,
– is Ben een even goede transfer geweest,
– is Chriske niet alleen assistkoning, maar grossiert hij ook in geel en rood,
– is de Flor onze topscorer,
– is het seizoen bijna gedaan, volgende week pakken we nog de supercup in Hombeek,
– kan ik weeral voor drie maanden stoppen met deze onzin neer te typen
– en hangt de Geert VDA zijn schoenen aan de haak, naar het schijnt naast die van Dirk en Herman.

17 APRIL : KWB HOMBEEK – VOSBERG SPORT : 1 – 3

Voor de wedstrijd : terug met 16 man, maar Chriske stond met plezier zijn basisplaats af aan een heel laat toegekomen Ben. Den “Duvel” zat niet meer in zijn lijf, want die was uitgekost, maar er was nog een hele fanfare aan het spelen in zijn hoofd..

Wedstrijd : We begonnen goed en na 5 minuten hadden we al 2 kansen gekregen, eerst kon de keeper een afgeweken shot van de Meurres simpel pakken en daarna besloot Ben, na een slechte uitworp van de keeper, hoog over. Na tien minuten ging Hans door op rechts, maar zijn voorzet werd door Ben overgetrapt. Dan lukte Ben toch een goal, maar de scheidsrechter had goed opgemerkt dat hij off-side stond. Halverwege de eerste helft waren er nog drie kansen voor ons. Twee schoten naar doel, maar twee maal zat er een bezoekend been in de weg. Daarna een 1-2 tussen Ben en Walter, een goede voorzet naar de Jubi een schitterend shot, maar jammer genoeg ook een schitterende parade van de Vosberg-keeper. Vosberg dat massaal terugplooide, counterde wel steeds vlijmscherp en na een half uur hadden we geluk dat de bal in het zijnet verdween en niet in doel. Met nog vijf minuten te spelen haalde Arnie verrassend uit, de keeper moest lossen, maar Walter kwam net te laat om de bal binnen te duwen. Terug een Vosberg counter dan, die een hoekschop opleverde. Bal voor doel, Pieter die werd tegengehouden door een Vosberg-speler kon niet aan de bal, Gert probeerde wel redding te brengen op de lijn, slaagde erin om de bal weg te trappen, maar tegen Ruud en de bal caramboleerde in doel : 0-1. Nog geen minuut later was het dan al 0-2. Op de volgende Vosberg aanval veroorzaakte Hans een penalty, die heel gemakkelijk werd toegekend, maar wel feilloos werd omgezet. Vlak voor rust kon Ruud uithalen, maar zijn knal spatte uitéén op de deklat.

In de tweede helft was de eerste kans voor Vosberg, een vallende bal verraste Pieter, maar ging nog net over. Het was slechts uitstel want iets later leed Geert R knullig balverlies, probeerde nog met een wilde trap de speler neer te halen, maar was te laat. 0 – 3 en Geert mocht dankbaar zijn dat de scheidsrechter geen geel trok. We lieten het hoofd niet hangen, maar bleven verder strijden. Arnie probeerde Ben te bereiken, maar de keeper zat er goed tussen. Dan een actie van Jubi en Chriske maar niet goed afgewerkt en ook nog enig geharrewar voor doel na een hoekschop, maar we kregen de bal er niet in. Vosberg bleef loeren op de counter en kreeg bijna hulp van Gert om te scoren, maar de bal ging tegen de deklat. Diep in de tweede helft lukte het dan toch : Ben kon Ruiz bereiken die vlak naast de paal binnenknalde. Verder dan één doelpunt kwamen we echter niet, alhoewel een vrije trap van Hans in de laatste minuut maar net over ging.

Pieter – Gert DB, Hans G, Ruud (41’ Ruiz), Geert R – Ben S, Bob, Meurres (41’ Chriske), Arnie – Jubi, Walter (41’ Sakke) en Daan en Geert VDA die hun schoenen niet wilden vuilmaken.

Conclusie : na het debacle van vorige week herpakte onze ploeg zich schitterend, maar kon tegen een efficiënt counterend Vosberg de punten niet thuishouden. Jammer maar het was deze maal zeker niet te wijten aan een gebrek aan inzet, maar wel tegenslag bij de afwerking, iets waar we het al een heel seizoen moeilijk mee hebben. Als je ziet dat de Juby en de Sakke vorig seizoen 25 keer konden scoren en dit seizoen slechts 7 keer dan weet je het wel.

10 APRIL : KWB HOMBEEK – KWB PUTTE : 1 – 2

Voor de wedstrijd : Na weken van krasselen om aan 11 te geraken, eindelijk nog eens met 16 en dan was Walter nog gaan vissen, en de Juby en Geert VDA op weekend. Of kwamen ze niet voor de voetbal, maar voor de spaghetti achter de wedstrijd ?

Wedstrijd : Putte, met verschillende nieuwe (allé voor ons toch) spelers begon iets beter dan wij aan de wedstrijd. Maar de eerste kans was voor ons. Chriske bereikt Flor aan de tweede paal, maar zijn kopbal werd door de keeper uit de hoek gehaald. Vijf minuten later terug een goede kans voor ons, de Flor past tussen twee spelers naar de Sakke, maar de bezoekende keeper bracht redding met de voet. Halverwege de eerste helft een goede kans voor Putte. Een afgeweerde bal komt voor een Putse voet, maar het shot gaat ver over. Onze reactie kwam er onmiddellijk via de Meurres, maar zijn shot werd door de keeper uit de hoek gehaald. Daarna kwamen er nog twee identieke goede kansen voor Putte en beide keren ging Geert R niet helemaal vrijuit. Eerst was hij iets te traag en een tweede maal werd hij simpel gedribbeld, twee keer een voorzet die voorlangs gaat en twee maal niemand die er, gelukkig voor ons, zijn voet kon tegen zetten.

In de tweede helft moest onze verslaggever zich in de keuken gaan bezighouden met het eten en maakte Herman (dank u wel) de volgende notities. 55’ hoekschop van Chriske, in eerste instantie bijna binnengekopt door Hans, terug bij Chriske, rechtstreeks naar goal en via een Putse verdediger binnen. 60’ Counter van Putte, randje offside, Pieter komt uit, maar te laat : 1-1. 70’ terug counter van Putte langs rechts, voorzet en binnengetikt 1-2.

Pieter – Geert R (41’ Ruud), Hans G, Bob, Curre (41’ Stijn H) – Wim G (41’ Ben), Meurres, Gert DB (51’ Bosse), Chriske – Flor, Sakke en Lenny die op de bank bleef.

Conclusie : Onze kapitein Hans was na de wedstrijd serieus down. Een beetje logisch ook in plaats van dat we opschuiven naar de linkerkolom, komt de kelder van de rangschikking steeds korter bij. Willen we nog in de linker kolom geraken dan moet er nog twee maal gewonnen worden en de tegenstrevers zijn niet de minsten !!!

3 APRIL : GILDENHUIS DUFFEL – KWB HOMBEEK : 7 – 1

Voor de wedstrijd : Vorig jaar in de thuiswedstrijd waren we op donderdagavond nog met twintig man om Gildenhuis te bekampen, nu moesten we krasselen om aan 13 man te geraken. ’t Is te hopen dat KV volgend jaar geen derby meer moet spelen, want blijkbaar zijn er nog altijd spelers die wel kunnen gaan kijken naar den derby, maar te ziek zijn om met ons mee te spelen… De Sakke moet ook niet meer zagen als hij eens op de bank zit want ook hij vond de derby interessanter…

Wedstrijd : In de aanvangsfase was Gildenhuis de beste ploeg, maar we probeerden zeker en vast mee te spelen en probeerden goed mee te spelen. Na 7 minuten een eerste goede kans voor Gildenhuis voorzet vanop rechts naar de tweede paal, shot van dichtbij, maar Pieter redde met de voet. Een reactie via Gert, maar zijn voorzet kon door Walter niet goed op de voet genomen worden. Halverwege de eerste helft dan een kans voor Hans, maar zijn shot vanop dertig meter werd door de keeper gepakt. Duffel dan met een goede en snelle actie, Chriske bleef aanklampen en Pieter kwam weer gepast tussen. Op het half uur werden we dan echter op 5 minuten tijd uitgeteld. Geert R verliest de bal, enkele Duffelse tik- en draaibewegingen, een strak shot in de rechterbenedenhoek en Pieter kansloos. Nog geen minuut later een volgende aanval Geert VDA stampt los over de bal en 2-0. Bij de volgende aanval kan Pieter dan de bal nog wel wegduwen, maar recht in een Duffelse voet en 3-0. Den Bosse kreeg er letterlijk het sch… van en moest dringend de sanitaire installaties gaan opzoeken. Een serieuze opdoffer voor ons en net voor rust kon Olaf (Duffel) dan nog eens op snelhied doorgaan langs de lijn en er 4-0 van maken.

We waren gekomen om mee te spelen en niet om ons in te graven en net na de rust was de eerste goede kans voor Walter, hij draaide rond de keeper, maar vond dan zijn bal niet meer en weg kans. Iets later Jubi op snelheid door, maar hij en Walter slaagden er in om de kans alsnog te verknoeien. Na 10 nimuten een vrijschop van Geert R, goed getrapt, maar iets te veel in het midden van het doel en de keeper moest niet echt met een wereldsave uitpakken. De eerste echt goede Duffelse aanval was dan wel terug raak, een uitbrak op rechts, goede voorzet naar de tweede paal en mooi binnengekopt voor de 5-0. De 6-0 was dan een cadeautje van de scheidsrechter. Eén Duffelse speler mocht vertrekken vanuit off-side, iederéén blijft staan bij ons, bij Duffel lopen er twee man mee door, de aanvaller met de bal treuzelt en geeft dan een pas naar voor, weer off-side dus, maar nog reageert de scheidsrechter niet… onbegrijpelijk !!! Nog geen minuut later kan Gert dan de bal veroveren op het middenveld, alleen doorgaan en toch nog de eerredder maken. De Curre mocht dan nog eens zijn traptechniek laten zien, perfecte vrije trap, maar Gert en Bob krijgen de bal niet in doel. Het laatse wapenfeit van ons kwam dan van Flor, maar zijn shot ging nipt naast. Duffel deed het dan stukken efficiënter, Curre pas naar Chriske die veel te laat reageert, bal onderschept en 7-1.

Pieter – Curre, Chriske, Hans, Geert VDA (41’ Ruud) – Geert R, Bob, Gert DB, Flor – Jubi, Walter (51’ Bosse)

Conclusie : we probeerden mee te spelen en het lukte vrij goed, maar individuele flaters leidden tot een overdreven eindstand voor een superefficiënt en goed combinerend Duffel. Zonder twijfel nog steeds de beste ploeg uit de reeks en een verdiend kampioen (bijna toch).

20 MAART : KWB HOMBEEK – LUDWINA BONHEIDEN : 0 – 3

Voor de wedstrijd : Het was Walter die zich opofferde om in de goal te staan en zo speelkansen gaf aan Jubi en Sakke in de spits. Alhoewel wie stond er dan in de spits Jubi en Geert VDA.

Wedstrijd : Na een slap begin van beide ploegen was het Bonheiden die na een kwartier spelen de eerste kans kreeg. Balverlies van ons, hun kapitein alleen op Walter af, maar Chriske was net op tijd terug om in hoekschop te verwerken. Na de hoekschop geraakte de bal niet weg en een strakke voorzet vanop links werd aan de tweede paal krachtig ingekopt door een compleet vrijstaande bezoeker. Bij ons liep het voor geen meter, laat staan dat er buiten Bob al iemand was die liep en/of werkte. Na een half uur werd het dan 0-2. Een Bonheidenaar mocht vanop de rand van het strafschopgebied ongestoord aanleggen en Walter was geklopt. Met nog vijf minuten te spelen kon Geert R toch eens dreigen, maar zijn vrije trap ging net over. Ruiz was ondertussen al een zwakke Geert VDA komen vervangen, maar ook hij kon niet voor beterschap zorgen.

Normaal gezien hadden we tijdens de rust iederéén, met uitzondering van Bob en Walter moeten vervangen, maar met alleen Stijn H op de bank, konden we maar één wissel doorvoeren. Flor kreeg een eerste kans maar zijn shot ging meters over. De reactie van Bonheiden, scherpe counter, een shot van buiten de grote rechthoek en Walter zag de bal tussen zijn benen door binnengaan : 0-3. Na vijf minuten in de tweede helft dan toch ons eerste schot tussen de palen, maar de keeper duwde de bal van Flor in hoekschop. Bonheiden controleerde rustig de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen, kreeg Stijn dan ook nog eens de bal tussen de palen, maar de keeper pakte zijn shot.

Walter – Geert R, Chriske, Ruud, Curre – Lenny ( 41’ Stijn H), Bob, Sakke, Flor – Geert VDA ( 31’ Ruiz), Jubi

Conclusie : met dank aan Dirk : “De koala-beertjes in Planckendael zijn actiever dan onze spelers”.

13 MAART : KWB HOMBEEK – BOERENBOND BROECHEM : 0 – 3

Voor de wedstrijd : hoeveel tegenslag kan men hebben ? Nadat eerder al Ruud en Ben uitvielen, konden we ook geen beroep doen op Pieter als derde keeper en nog tijdens de opwarming viel Koen VH geblesseerd uit. Gert DB die liever niet speelde wegens een serieuze bloeduitstorting op de voet dan maar in de goal en Lenny als enige resterende reserve op de bank. Gelukkig dat we meer dan 20 aangesloten spelers hebben !!!

Wedstrijd : De eerste goede actie was voor ons, Wim op rechts naar Chriske, mooie pas op de Sakke , maar het schot van een nog halfdronken (het kan ook ¾ geweest zijn) Sakke was te zwak om de keeper te verontrusten. Op de eropvolgende counter werd Ruud er los afgelopen door een Boerenbonder, maar Gert pakte uit met een goede save. Boerenbond werd geleidelijk aan de betere ploeg, maar echte uitgespeelde kansen waren er niet. Vooral Geert R liet zich bij ons opmerken als rots in de verdediging. We moesten tot de 30 ste minuut wachten voor nog een goede kans. Een goed getrapte vrijschop van Boerenbond werd door Gert uit de hoek gehaald. Vlak voor rust bereikte Geert R dan de Sakke, die de lijn afliep, een goede voorzet gaf, maar het schot van Ben ging nipt naast.

De tweede helft was nog geen minuut bezig toen Bob een onnodige fout maakte aan de zijkant van het strafschopgebied. Een goed leidende scheidsrechter (wat een verademing t.o.v. de vorige wedstrijd) gaf strafschop. Gert was wel naar de goede hoek, maar zelfs een topkeeper had de net naast de paal strak binnengetrapte strafschop niet kunnen pakken. We waren even down en Boerenbond maakte er listig gebruik van. Terug een actie op links, onze spelers bleven nu van de aanvaller af, maar deze bereikte zo gemakkelijk een ploegmaat en 0-2. Wij waren niet meer in staat om de bakens te verzetten, deels omdat enkele van onze spelers duidelijk door hun krachten zaten (wat meer komen trainen hé jongens en ’s zaterdags wat minder spelen) en ook omdat Boerenbond rustig de bal bleef rondspelen en monopoliseren. Uiteindelijk werd het nog 3-0. Een onrechtstreekse vrijschop vanop 35 meter ging in doel. Gert had hem nog met de vingertoppen geraakt. Een foutje, maar als je de eerste keer onder de lat staat en al enkele goede reddingen hebt verricht, kunnen we het hem zeker niet kwalijk nemen.

Gert DB – Bob, Hans G, Ruud ( 51’ Lenny), Geert R – Wim G, Chriske, Ben, Flor – Walter, Sakke.

Conclusie : Een verdiende overwinning voor Boerenbond. Volgende week moet het tegen Ludwina zeker en vast beter gaan voor ons. Alhoewel Ludwina is een beetje ons zwart beest dus…

27 FEBRUARI : KWB HOMBEEK – KWB OPPUURS (beker) : 2 – 2

Voor de wedstrijd : om 9u10 was de scheidsrechter al paraat om te zien dat er kon gespeeld worden. Volgens hem was het mogelijk en dus werd er om vijf na tien afgetrapt. Blijkbaar nemen de ploegen die op bezoek komen bij ons het niet zo nauw met het uur, want ook vorige week werd er al later gestart… de scheidsrechter vergat dit (en niet alleen dit) echter te noteren. Misschien ook even zeggen dat we met een experimentele verdediging uitpakten met Walter (spits) als rechts back en Ruud (keeper, maar gekwetst aan de duim) als voorstopper.

Wedstrijd : Na twee minuten konden we al juichen. Ben veroverde aan de middellijn de bal, liep iederéén voorbij, ook de keeper, en gaf van aan de achterlijn een voorzet die door de Sakke simpel binnengeduwd werd. Op het kwartier was het de Sakke die de bal veroverde, alleen op het doel afstormde en de 2-0 tegen de netten trapte. Halverwege de eerste helft maakte Oppuurs dan de aansluitingstreffer na geharrewar in onze verdediging. Oppuurs begon dan beter te spelen, maar ook serieus te klagen, te mekkeren en te schoffelen (wie de ploeg kent weet dan ongetwijfeld over wie we het hebben). De scheidsrechter die de eerste 15 minuten heel kordaat floot, had nu blijkbaar ontdekt dat hij geen kaarten bijhad, want hij floot nog wel, maar er kon alleen een vermanende vinger af, of wat onbegrijpelijke commentaar (in het Marokkaans ?). Net voor rust kreeg Ben nog een goede kans, maar zijn schot ging nipt naast.

De tweede helft begon en de scheidsrechter had nu ook gemerkt dat er zelfs in zijn sportzak geen gele kaarten zaten, want Saïd mocht zonder problemen op Gert zijn tenen dansen. Als Gert iets later met dezelfde Saïd eens stevig in duel ging was het nog maar eens tijd voor een portie “commedia dell arte”. Saïd bleef halfdood liggen, Mo kwam uit zijn goal gestormd en er was even een verbaal opstootje. Dat Saïd opeens terug springlevend was en vrolijk mee kwam ruziën ontging de scheidsrechter volledig. Na een kwartier werd Geert dan foutief gestopt en een penalty voor ons. Geert had blijkbaar nooit van de tweede voetbalregel gehoord (zoals iederéén weet is over de bal hangen bij een shot de eerste), en nam zelf de strafschop. De bal ging tegen de paal en in de rebound knalde ook de Sakke nog eens onbegrijpelijk naast. Er werd hoe langer hoe minder gevoetbald en hoe langer hoe meer gebakkeleid, de scheidsrechter vond het zelfs niet meer nodig om bepaalde overtredingen te fluiten. Met nog een tweetal minuten te spelen maakte Oppuurs dan nog gelijk. Een slotoffensief van ons : Sakke (de beste KWB-er op het veld) gaat door, wordt tegengehouden door een verdediger, krijgt van dezelfde verdediger nog eens een trap vanachter tegen zijn benen en revancheert zich met een armbeweging. Onder aanvoering van Mo en Saïd alle spelers natuurlijk naar de Sakke, bijna een gevecht in regel, maar de twee delegés krijgen iederéén toch kalm. Wat doet de scheidsrechter ? Niets, geen gele kaart, geen rode kaart… voor wie er nog niet zeker van was, hij had dus inderdaad geen kaarten bij.

Pieter – Bob, Chriske, Ruud (41’ Hans G), Walter (41’ Wim G) – Lenny, Gert DB, Ben, Flor – Geert VDA, Sakke.

Conclusie : Het is niet aan ons om aan andere ploegen te zeggen wat ze moeten doen, maar sommige “personen” zou men toch beter van het veld verbannen. Wij spelen nog altijd voor de “fun”, maar blijkbaar is dit niet bij iederéén het geval en dulden de ploegmaats het (wan)gedrag van sommigen van hun medespelers zonder problemen.

20 FEBRUARI : KWB HOMBEEK – JAMASWAPI : 3 – 2

Voor de wedstrijd : drie weken geen voetbal en het was er aan te zien. Om 9u15 waren er al 15 spelers aanwezig. Ook de tegenpartij toonde zich van hun beste zijde want ze waren ook met 15, maar wel vééééél later zodat de wedstrijd startte met 5 minuten vertraging.

Wedstrijd :In een gelijkopgaande en goed over en weer gaande eerste helft waren er kleine kansen voor beide ploegen, maar we moesten twintig minuten wachten op een eerste echt goede kans. Het was er dan nog één voor de bezoekers en Geert moest de bal van de lijn weghalen. Jamaswapi begon met meer overtuiging te spelen en 5 minuten later was het wel prijs. Een mooie actie op rechts en van dichtbij binnengetikt : 0-1. Onder impuls van een hardwerkende Ben en een steeds aanspeelbare Sakke probeerden we de bakens terug te verzetten en de bezoekende keeper moest plat op een lage knal van Gert. We bleven druk zetten en vlak voor rust kon Flor aanleggen, maar de bezoekende keeper haalde de bal vanonder de lat. Spijtig voor de Flor want het was anders een mooie goal geweest.

Na de pauze namen wij het initiatief en op aangeven van Ben kon de Sakke ons al na vijf minuten langszij brengen. Lang duurde onze vreugde echter niet want een minuut later was het al 1-2. Een knappe actie van de bezoekende spits, drie man in de wind gezet en dan een voorzet en de Curre, die vond dat zijn naam te weinig in de verslagen voorkwam, duwde aan de eerste paal zelf binnen. Volgens onze verdedigers was de voorzet echter vertrokken vanachter de lijn en er werd dan ook luid geprotesteerd. De wedstrijd werd hierdoor ook bitsiger en de goed leidende scheidsrechter moest enkele gele kartonnetjes uit zijn zak halen om de gemoederen terug te bedaren. Ondertussen had Hans ons wel terug langszij gepakt met een sublieme hoofdknik na een voorzet van Chriske. Halverwege de tweede helft kwamen we dan op voorsprong, Chriske haalde op de grens van de 16 uit, zijn bal werd door een verdediger afgeweerd, maar in de voeten van de Jubi en 3-2. Nog geen twee minuten later hadden we de voorsprong nog verder kunnen uibouwen, Chriske nam een hoekschop, Flor trapte naar doel, maar de bal werd op de lijn nog weggeveegd door een bezoekende verdediger. We bleven de betere ploeg, maar de counters van Jamaswapi bleven gevaarlijk en Pieter moest enkele keren gepast tussenkomen.

Pieter – Geert R, Hans G, Bob ( 41’ Stijn H), Curre – Flor, Gert DB ( 41’ Chriske), Ben, Lenny – Sakke, Walter ( 41’ Jubi) en Geert VdA die zijn warme kleren aanhield.

Conclusie : een hardbevochten maar zeker verdiende zege die ons in de bovenste helft van het klassement houdt.

23 JANUARI : FC POSOFSPOR WILLEBROEK – KWB HOMBEEK : 7 – 0

Voor de wedstrijd : Wegens ski- en studieperikelen waren er al een 6-tal afwezigen. Zaterdag kwetsten zich nog twee spelers en zondag kregen we nog telefoon van twee zieken, zodat we nog net met tien man waren om Posofspor te bekampen.

Wedstrijd : Aangezien een ongeluk nooit alleen komt, mochten we na tien minuten nog eens met negen verder. Nadat Ben al eens goed tussengekomen was, pakte hij uit met een schitterende save op een hard schot van een thuisspeler. Jammer genoeg kwam hij slecht neer, schouder uit de kom en de wedstrijd (en waarschijnlijk de rest van het seizoen) gedaan voor hem. Met negen man moesten we verplicht achteruit, maar we probeerden er wel geregeld uit te komen, vooral de Sakke liet zich opmerken, maar net voor rust strandde zijn poging op de paal. Posofspor had dan al wel twee keer kunnen scoren. Na de rust waren wij als eerste gevaarlijk maar een op dat moment verdiende aansluitingstreffer zat er niet in. Sakke, Ruiz en de Juby deden hun best, maar bij de afwerking liep het meestal mis. Aangezien we het spel meespeelden en ons zeker niet met negen man terugtrokken in het strafschopgebied, kwamen er ook meerdere kansen voor Posofspor, maar een sterk spelende Koen hield voorlopig nog alles tegen achteraan. Uiteindelijk moesten onze moegestreden spelers in de laatste twintig minuten nog een resem doelpunten toestaan, maar ze mochten met opgeheven hoofd het terrein verlaten.

Ben – Lenny, Koen VH, Hans G, Bob – Ruiz, Bosse, Jubi – Walter, Sakke

Conclusie : tegen één van de topploegen van de reeks, bewezen onze spelers dat we zeker en vast geen slechte ploeg hebben als iedereen zich inzet voor elkaar.

16 JANUARI : KWB HOMBEEK – KWB St-MARTINUS KONTICH : 2 – 0

Voor de wedstrijd : Indien Kontich won, kwamen ze op gelijke hoogte van ons, we wisten dus wat we moesten doen : zelf winnen.

Wedstrijd : Over de eerste helft kunnen we kort zijn. We zagen geen voetbal alleen wat mislukte amateur schaatsers. De tweede helft begon met twee kleine kansen voor de bezoekers, maar dan begon het ook voor ons iets beter te draaien en kwamen we ook aan enkele kansen. De Kontich keeper kwam enkele keren gepast tussen, maar moest zich dan toch gewonnen geven. Een fout in de verdediging en een attente Walter had maar binnen te duwen. Niet veel later maakte Flor er dan 2-0 van na een assist van Gert. Kontich kon niet meer reageren en winst voor ons dus.

Tukke – Bob, Chriske, Hans G ( 45’ Stijn), Geert R – Lenny ( 21’ Curt), Koen VH, Sakke ( 41’ Gert DB), Flor – Jubi, Walter

Conclusie : het was niet schitterend, maar de punten zijn binnen en dat was het voornaamste.

9 JANUARI : DE TEIGETJES – KWB HOMBEEK : 3 – 1

Voor de wedstrijd : Wegens kwetsuur van de Ruud en examens van Pieter was het Walter die zich opofferde om in de goal te gaan staan. Dank u wel Walter.

wedstrijd : Na een gelijkopgaande studieronde van tien minuten namen wij resoluut de wedstrijd in handen. Een mistasten in De Teigetjes defensie moest de eerste goal opleveren voor ons, maar Gert was zo verrast dat hij de bal vlak voor zijn voet liet buitenlopen. Nog geen minuut later wachtte de Sakke dan iets te lang en weg kans. Na een kwartier kwamen we dan toch op voorsprong, Arnie centerde vanop links en de Sakke scoorde. Zijn eerste van het seizoen en meteen reden om even zijn borstkas te laten zien, gelukkig hield de scheidsrechter het bij een verwittiging. Nog geen twee minuten later was het terug bijna raak : Hans bereikte Arnie, maar de keeper zat er nog net tussen en hoekschop. Deze leverde een kans op voor de Meurres, maar weer zat er ergens een been tussen en opnieuw net naast in hoekschop. Daarna was er nog een knappe acties van Stijn W, maar de thuiskeeper redde. Ook een tweede actie Arnie-Sakke werd gestopt. Veel kansen voor ons, maar jammer genoeg geen goals en wat gebeurd er dan meestal ? Inderdaad, de Teigetje kregen een vrijschop, laag genomen, binnengeduwd en 1-1 zonder dat ze er een kans moesten voor afdwingen. Net voor rust verloren we dan nog een sterk spelende Arnie. Hij kreeg een trap van zijn eigen ploegmaat Sakke.

Na de rust begon Teigetjes beter aan de wedstrijd, maar na tien minuten was de eerste kans voor ons. Meurres zijn bal belandde echter op de deklat. De Teigetjes werden dan weggedrukt, speelden constant met acht man in hun eigen doelgebied, zo konden we op een bepaald moment drie achtereenvolgende hoekschoppen afdwingen, maar de bal wou er echt niet in. De keeper, een been, een voet altijd zat er wel iets in de weg. En de Teigetjes ? Zij probeerden er wel geregeld snel uit te komen en met nog een tiental minuten te spelen leidde dit tot een nieuwe vrijschop vlak aan de rand van het strafschopgebied en inderdaad het werd 2-1 na enig geharrewar voor ons doel. Geen kansen krijgen en toch twee maal scoren het is ook een verdienste natuurlijk. Met nog een minuut te spelen zag de scheidsrechter (die voor de rest goed blies) nog een trekfout van Chriske in het penaltygebied en het werd nog 3-1. Chriske beweerde na de wedstrijd dat hij de tegenstander zeker niet neergetrokken had…

Walter – Lenny ( 51’ Stijn H), Chriske, Hans G, Bob ( 41’ Geert R) – Jubi, Meurres, Gert DB, Arnie ( 35’ Flor) – Sakke, Stijn W ( 61’ Wim G)

Conclusie : Met een beetje vlot scorende spits winnen we hier gemakkelijk, maar dat is al een heel seizoen ons probleem : scoren !!! Voor de rest kunnen we alleen zeggen : doe zo voort mannen de prestatie was goed, alleen de uitslag viel ferm tegen…

12 DECEMBER : KWB OPPUURS – KWB HOMBEEK : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Wegens kwetsuur van de Ruud (ligamenten van de duim gescheurd en 5 maanden out) werd Pieter gepromoveerd tot eerste keeper. Hij was er zo zenuwachtig van dat hij tot twee keer toe moest gaan kotsen…

Wedstrijd : De wedstrijd begon fel en het spel ging goed over en weer. Het eerste shot tussen de palen was van de Flor, maar de keeper pakte gemakkelijk. Halverwege de eerste helft kon Gert de Sakke lanceren, die met een man in de rug op de keeper besloot. Vlak daarop terug de Sakke na een diepe bal van Chriske, jammer genoeg moest hij de bal met zijn hand meenemen en dat mag blijkbaar niet. Vijf minuten later stonden we dan op achterstand, een doorbraak van Oppuurs op rechts, goede voorzet en Saïd mocht iets te gemakkelijk binnenkoppen. De wedstrijd bleef echter in evenwicht en dat bewezen we door tegen te scoren. Hans met een pas naar de Sakke, de Sakke die met een omhaal terug de bal bij Hans krijgt, shot op de goal, de keeper redt, maar een goed gevolgde, en goed spelende, Walter duwde de gelijkmaker tegen de netten. Vlak voor de rust nog even Oppuurs maar meer dan een hoekschop hielden ze er niet aan over. Volgens de Pieter was de bal zelfs maar een klein beetje over de lijn. In de tweede helft terug hetzelfde spelbeeld, twee ploegen die knokten voor elke bal, aanvallen en tegenaanvallen langs beide kanten, de toeschouwers werden nog eens verwend. Rond het kwartier hadden we dan enkele kansen om op voorsprong te komen maar scoren lukt ons toch zo moeilijk dit siezoen. De kansen : Juby naar de Sakke, die aanpakt, draait en naast besluit. Juby naar de ingevallen Ruiz die alleen op de keeper mag afgaan, maar de keeper duwde de bal goed weg. Dan een mooie aanval van Oppuurs met enkele mooie passes, maar de afwerker van dienst kopte naast. Gert vond het dan nodig om de Pieter nog eens te testen en kopte terug. Langs de lijn zagen we de bal er al in gaan, maar Pieter bleef heeeeeeel rustig en pakte de bal net voor de lijn. Daarna terug een goede kans voor ons, maar de Sakke knalde de voorzet van Gert naast. In de laatste seconde dan nog een anval van Oppuurs, maar hun kapitein besloot net naast. 1-1 een eindstand waar beide ploegen zich mee konden verzoenen.

Pieter – Bob, Chriske, Hans G, Geert R – Flor, Gert DB, Ben S, Juby – Sakke, Walter (41′ Ruiz)

Conclusie : Goed herpakt jongens na de zwakke prestatie van vorige week tegen Vosberg. Jullie mogen allemaal drie weken gaan rusten en dan is er “den derby” tegen De Teigetjes, iedereen zal dan wel gemotiveerd zijn zeker !!!

5 DECEMBER : VOSBERG SPORT – KWB HOMBEEK : 3 – 0

Voor de wedstrijd : net als vorige week waren we maar net met 12. Eén voordeel, op papier konden we deze keer wel een beter uitgebalanceerde ploeg opstellen.

Wedstrijd : Blijkbaar alleen op papier want de eerste tien minuten liepen we hopeloos achter de feiten aan en Vosberg kwam dan ook verdiend op voorsprong. Stilaan herpakten we ons toch en werd de match wat evenwichtiger, maar kansen kwamen er bijna niet. Er was wel een goede 1-2 tussen Walter en de Sakke, maar de Sakke knalde hoog over. Met de rust hadden we echt het gevoel dat het er nog wel in zat, maar eens terug op het veld was dit gevoel al snel voorbij. Op nog geen vijf minuten tijd flaterden zowel Gert DB als Hans G bij ons in de verdediging en Vosberg mocht eerst binnnenkoppen aan de tweede paal en dan binnenschuiven aan de eerste. Onder impuls van een hardwerkende en voor elke bal vechtende Ben probeerden we toch nog voor dreiging te zorgen, maar we scoren toch zo moeilijk dit jaar. Verdiende overwinning voor Vosberg dat duidelijk op het randje speelde, soms er zelf over ging, maar dat er blijkbaar niet tegen kan dat men hen ook eens hard aanpakt. Het beste voorbeeld was hun nummer vijf, wild om zich heen stampend, maar als Ben hem eens terugpakte viel hij onmiddellijk neer onder het slaken van au-kreten. Sorry vriend, maar als je wil uitdelen, moet je kunnen incasseren ook en niet proberen om de tegenstrever geel aan te smeren.

Pieter – Geert R, Gert DB, Hans G, Bob – Flor, Meurres, Ben S, Wim G – Sakke, Walter (41 Stijn W)

Conclusie : we moeten ons dringend herpakken, want we zakken serieus weg in het klassement en dit met een ploeg die minstens even goed zou moeten kunnen presteren als vorig jaar. Het wordt tijd dat iedereen eens gaat beseffen dat we moeten werken voor elke bal want dat we anders nog veel kletsen gaan krijgen dit seizoen.

28 NOVEMBER : ORANGE ST-AMANDS – KWB HOMBEEK (beker) : 2 – 0

Voor de wedstrijd : chirofuif op zaterdagavond en Malinwa-Racing om 14u00 en meteen maar 12 spelers aanwezig. Reclameren als je eens op de bank zit of als je niet op je voorkeurpositie speelt, maar dan al om elf uur vertrekken naar de Racing en je ploeg in de steek laten… blijkbaar moet het allemaal kunnen.

Wedstrijd : Een furieus gestart Orange overspeelde ons het eerste kwartier, maar Ruud bewees dat hij nog steeds de onbetwistbare nummer één is. De eerste kans voor ons kwam er via Hans, maar een thuisspeler kon er nog net zijn been tussensteken en in hoekschop duwen. Halverwerge de eerste helft kwam Orange dan toch verdiend op voorsprong. Gert twijfelde even, Stijn H komt alleen tegen 2 te staan en hun “zwarte parel” scoort. Tien minuten later : een zwak spelende Meurres laat zich in een duel overtroeven en 2-0, meteen ook de ruststand. Na de rust liep het iets beter voor ons, maar in de spits kon alleen Walter af en toe eens een actie maken, zodat echt doelgevaar er niet in zat. Met nog tien minuten te gaan kon een hardwerkende Stijn W zich op rechts eens doorzetten, maar zijn shot ging in het zijnet. Meteen daarop een schitterende actie van de Curre en de bal op de paal… wel onze eigen paal en bijna een own-goal dus. Verdiende overwinning voor St-Amands en de 3-5 voor ons in het verplichte nummertje penalty-trappen doet waarschijnlijk niets ter zake.

Ruud – Stijn H ( 41’ Curre), Gert DB, Hans G, Bob – Geert R, Meurres, Stijn W, Bosse – Walter, Geert VDA

Conclusie : gelukkig dat het nog steeds een lelijke beker is, zodat de ontgoocheling niet echt groot was. Volgende week tegen Vosberg zal er wel uit een ander vaatje moeten getapt worden als we punten moeten halen om niet weg te zakken in het klassement !!!

21 NOVEMBER : KWB HOMBEEK – GILDENHUIS DUFFEL : 0 – 1

Voor de wedstrijd : een onvervalste topper met de tweede plaats als inzet en het was er aan te zien. Geert kon een selectie maken uit 18 man, gelukkig waren er twee personen die er vrijwillig afbleven, zodat het selectieprobleem al opgelost was.

Al na 5 minuten waren we op achtervolgen aangewezen, een voorzet vanop rechts en aan de tweede paal mocht men ongehinderd binnenknikken. We gaan geen commentaar geven, alhoewel, maar Geert ging zeker niet vrijuit. Onze reactie kwam onmiddellijk met een mooi schot van de Sakke, maar de keeper haalde de bal uit de winkelhaak. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, maaar echte kansen waren schaars tot enkele minuten voor rust Niko goed inkopte maar de bezoekende keeper paraat was.

Na de rust, met enkele nieuwe spelers en goed gesmeerde supporterskelen, drukten we Gildenhuis met de rug tegen hun eigen goal. Een snelle uitbraak van Stijn, Flor volgt goed krijgt de bal en de keeper red. Op de volgende corner kan Gert bijna inkoppen. Daarna Gert opnieuw met een voorzetschot, maar de keeper kan overtikken. Stijn dan nogmaals, maar jammer genoeg voor ons was de beste bezoeker de keeper en hij duwde in corner. En Gildenhuis dan ? Wel na exact een half uur kwamen ze voor de eerste maal in de beurt van onze goal, en nu zat het ons even mee, want de bal spatte op de deklat. We waren even onder de indruk, maar we slaagden er toch nog in om een slotoffensief in te zetten en zelfs Ruud onze keeper kwam mee naar voren, maar meer dan een shot van Gert dat maar nipt naast ging zat er niet meer in.

Ruud – Geert R (41′ Koen VH), Gert DB, Hans G (51′ Pieter), Bob – Chriske, Niko (41′ Meurres), Ben S, Flor – Walter (41′ Stijn W), Sakke en den Bosse die op de bank bleef.

Conclusie : we speelden, zeker in de tweede helft, onze beste wedstrijd van het seizoen, maar een puntje zat er weer niet in. Het zit ons niet echt mee, maar na de miskleun van vorige week, was dit wel een serieuze opsteker, nu nog punten pakken ook !!!

14 NOVEMBER : LUDWINA BONHEIDEN – KWB HOMBEEK : 0 – 1

Voor de wedstrijd : zaterdagavond of zeggen we beter zondagochtend waren ze nog in “grote form”, maar om 9 uur was er geen spoor van de Koen VH en de Meurres. Serieuze kater zeker mannen.

Wedstrijd : In een rommelige wedstrijd was de eerste “kans” voor ons, Sakke wou een voorzet geven, maar het werd een niet onaardig shot op doel. Na een kwartier bereikte de Jubi Chriske die mooi zijn derde van het seizoen tegen de netten duwde. Van een zo mogelijk nog slechtere tweede helft onthouden we alleen dat den Bosse een vrijschop mooi richting goal draaide, de keeper redde en de Lenny te laat kwam om de bal binnen te duwen, en ook nog een mooie poging van Ruiz op de deklat. Sorry mannen maar meer kan ik er echt niet over zeggen, zo kl… was het.

Pieter – Geert R, Gert DB, Hans G, Bob (41′ Bosse) – Chriske, Niko, Sakke, Lenny – Walter (41′ Ben), Jubi (41′ Ruiz).

Conclusie : gelukkig dat onze supporters geen entrée-geld moesten betalen, want anders waren ze dik in ’t zak gezet.

7 NOVEMBER : BOERENBOND BROECHEM – KWB HOMBEEK : 2 – 1

Voor de wedstrijd : die weidse open vlaktes, die “frisse” geur van mest, geen twijfel mogelijk we zaten op het veld van Boerenbond.

We begonnen het best aan de wedstrijd, maar na een tiental minuten herstelde Boerenbond het evenwicht met een goede schuiver en een poging op de lat. De wedstrijd ging goed over en weer met iets meer druk van ons, maar de Boerenbond defensie is een solide geheel. Na een half uur kon Ben de plaatselijke keeper dan toch kloppen, maar de paal bracht redding. Met nog vijf minuten te spelen, gaf de Jubi een strakke voorzet, de keeper kon hem nog wel even raken, maar Pieter scoorde zijn eerste goal voor ons. Zoiets moet je dan vasthouden tot aan de rust, maar bij de eerstvolgende tegenaanval flaterde Chriske, gaf een prima voorzet aan één van de bezoekers en Ruud geklopt. Na de rust kregen we hetzelfde beeld, twee aan elkaar gewaagde ploegen, maar door enkele wijzigingen bij ons (iedereen die er is, speelt een halve wedstrijd mee) waren de beste kansen nu voor de thuisploeg. Met nog tien minuten te spelen kon Jubi langs de flank twee man in de wind zetten, dribbelde nog een derde, trapte naar doel, de keeper geklopt, maar de deklat stond in de weg. Een goed gevolgde Walter was zo verrast dat de bal niet binnenging, maar voor zijn voeten sprong dat hij de rebound onbesuisd naast schoot. Een totaal onzichtbare Sakke ging dan net als Chriske in de fout en Boerenbond prikte de tweede goal tegen de netten. Een ultiem slotoffensief van ons resulteerde nog in een bal van Koen die net naast ging, maar meer zat er niet meer in.

Eventjes ter zijde, maar we vinden dat het zeker en vast ook mag vermeld worden : de scheidsrechter was heel goed.

Ruud – Bob, Koen VH, Gert DB, Geert R – Chriske (41′ Sakke), Meurres (41′ Bosse), Niko, Ben – Jubi, Pieter (41′ Walter)

Conclusie : net als tegen Oppuurs was iederéén er van overtuigd dat een gelijkspel een billijker resultaat was geweest, maar we blijven wel twee keer met lege handen achter.

31 OKTOBER : KWB HOMBEEK – DE LEEUWEN (Beker) : 1 – 4

Voor de wedstrijd : De Curre vindt het een dure sport : voetballen bij KWB Hombeek. Vorige week werd hij na de wedstrijd in het naar huis rijden geflitst en vandaag deden de zwaantjes hem stoppen omdat hij geen gordel droeg.

Wedstrijd : Na de nederlaag in de heenwedstrijd moesten we met 5-0 winnen, maar in de eerste helft kwamen we er zelfs niet aan te pas. Na een kwartier stonden we al terug 0-3 achter. Onze verdediging kreeg geen vat op de bezoekende spitsen. Op het half uur kon Ben op pas van Sakke dan de keeper van De Leeuwen aan het werk zetten en vijf minuten later strandde een poging van den Bosse op de paal. Maar de bezoekers werkten beter af en met een droge 0-4 konden we gaan rusten. Na de rust werd onze verslaggever opgeeist om te tappen. Volgens enkele objectieve supporters speelden we de tweede helft beter en kon Ben op pas van de Sakke de eerredder maken.

Pieter – Stijn H (41′ Bob), Hans G, Curt, Lenny (41′ Chriske) – Ruiz, Niko (41′ Flor), Bosse, Ben – Geert, Sakke

Conclusie : twee keer serieus op ons kl… Wat kunnen we er meer over zeggen ?

24 OKTOBER : KWB HOMBEEK – ORANGE ST-AMANDS : 3 – 1

Voor de wedstrijd : Sakke : ” Ik nummer elf ? Ik doe hetzelf.”

Wedstrijd: Beide ploegen gingen meteen stevig van start, wat resulteerde in een snelle en goed over en weer gaande partij. Het waren de bezoekers die na een kwartier op voorsprong kwamen : Gert twijfelde even hoe hij de bal best teruglegde op onze keeper, maar de tegenstrever twijfelde niet, zat er goed tussen en 0-1. De wedstrijd bleef evenwichtig, maar vijf minuten voor rust, veroverde Hans zelf de bal en met een werkelijk schitterende lob vanop 20 meter liet hij de keeper kansloos. Nog geen minuut later lanceerde Chriske de Jubi, maar hij besloot nipt naast. Een logische 1-1 met de rust dus.

Aangezien beide ploegen met genoeg (zelfs heel veel) spelers waren, kwamen er bij beide ploegen vier nieuwe krachten op het terrein. De eerste kans was voor ons, maar een Orange-verdediger kon de bal van Sakke nog net over koppen. Na zeven minuten revancheerde Geert zich op een tegenspeler en mocht zich gelukkig prijzen dat een matig leidende scheidsrechter slechts geel trok en niet het meer dan verdiende rood. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan met een licht veldoverwicht voor ons, maar Orange goed counterend. Iederéén had zich al neergelegd bij een niet onterechte 1-1 einduitslag als Stijntje met nog vijf minuten te spelen zijn duivels ontbond. Eerst lanceerde hij Walter die oog in oog met de keeper in diens armen besloot, maar Flor deed beter op de volgende pas en maakte de tweede goal voor ons. Nog geen minuut later, een korte corner van Stijn naar de Meurres die de keeper heel mooi kansloos liet en 3-1, meteen de einduitslag.

Curt – Bob, Gert DB (41′ Geert R), Hans G (55′ Stijn H), Chriske – Flor, Wim V (41′ Meurres), Bosse (41′ Ben), Sakke – Walter, Jubi (41’Stijn W)

Conclusie : Een hard bevochten, maar toch wel verdiende eerste thuiszege dit seizoen. De massaal aanwezige supporters (24 + nog 3 spelers die niet op het blad stonden) zagen vooral Chriske in een glansrol als laatste man in de tweede helft.

17 OKTOBER : JAMASWAPI – KWB HOMBEEK : 1 – 3

Voor de wedstrijd : de eerste keer dit seizoen dat we positieve selectieproblemen hadden : 17 spelers. Neem daar nog eens 12 supporters bij die in de loop van de eerste helft opdaagden en je snapt niet waarom ze nog altijd geen pintje langs de lijn verkopen bij Jamaswapi.

Wedstrijd : De eerste kans was voor ons : de thuiskeeper kon nog net een prachtig gedraaide vrijschop van de Curre tegen de paal en zo buiten duwen. Na een kwartier trapte Stijn de bal vanaan de zijlijn op zo’n veertig meter van de goal pardoes weg, maar tot ieders verbazing werd het een prachtschot richting goal, de keeper kon hem achteruitlopend nog wel tegen de lat duwen, maar de terugkaatsende bal werd door Chriske die goed gevolgd was binnengeduwd. We waren duidelijk beter en voor de rust kon Ben nog scoren op voorzet van Chriske en Jubi die perfect gelanceerd werd door een verdediger van de thuisploeg. In de tweede helft, met vijf nieuwe spelers op het terrein, gingen we terug vlot van start en na 10 minuten had de Sakke al twee goede kansen gehad, maar geen enkele benut. Er sloop dan teveel nonchalance in ons spel en Niko moest een bal van de lijn weghalen, maar iets later stond de 1-3 dan toch op het bord. We kregen nog wel kansen, maar scoren zat er niet meer in. Jamaswapi kon dit wel, maar de scheids-rechter had buitenspel gezien. Gelukkig voor ons want anders hadden het waarschijnlijk nog vijf lange laatste minuten geweest.

Koen VH – Curt (41’Bob), Gert DB, Geert R, Stijn H (Flor) – Chriske (41′ Wim G), Hans G, (41′ Niko), Ben, Lenny – Walter(41′ Sakke), Jubi

Conclusie : het was niet goed, we verzuimden zeker in de tweede helft de kansen af te maken, maar ook de tegenstrever was niet goed. In elk geval verdiend gewonnen.

10 OKTOBER : KWB HOMBEEK – KWB OPPUURS : 0 – 1

Voor de wedstrijd : het belangrijkste nieuws hadden we in de loop van de week al genoteerd. Ruud die nog altijd last had van zijn ribben van de wedstrijd tegen “De leeuwen” was naar de doktor geweest. Conclusie : barst in een rib, en onze keeper tot eind november op non-actief.

De wedstrijd : In een gelijkopgaande eerste helft waren de echte kansen schaars. Niko knalde voor ons op de paal, maar Curt had dan geluk dat hij een schot nog met de vingertoppen raakte en ook de kans van Oppuurs spatte op de paal. Na de rust een kwartier hetzelfde spelbeeld, maar dan begon de man in ’t zwart aan een minder geslaagde periode. Twee denkbeeldige fouten, een bal buiten geven die nog binnen was en als klap op de vuuurpijl kreeg Oppuurs dan nog een penalty. Vooraleer deze kon gegeven worden moest de scheidrechter dan nog twee kaarten trekken, Chriske bij ons en Mo van de tegenpartij, om de gemoederen wat te bedaren. De penalty werd trouwens feilloos omgezet en de partij ging verder zoals voorheen, ook de scheidsrechter herpakte zich. Een goal viel er echter niet meer, zodat Oppuurs met de drie punten huiswaarts trok.

Ploeg : Curt – Bob, Stijn H (41′ Gert DB), Hans, Geert R – Wim G (41′ Lenny), Niko, Ben S, Chriske – Sakke, Walter (41′ Jubi) en Geert vdA die op zijn dochter moest letten.

Conclusie : na de wedstrijd waren beide ploegen het erover eens dat een gelijkspel de meets logische uitslag was geweest, maar logica en voetbal gaan gelukkig (voor Oppuurs) en jammer (voor ons) nog niet altijd samen.

3 OKTOBER : KWB PUTTE – KWB HOMBEEK : 1 – 6

Voor de wedstrijd : we waren met drie man meer dan vorige week, dertien dus. Anderzijds wil dit wil zeggen dat er nog steeds een volledige ploeg afbellers was…

De wedstrijd : De eerste kans was voor ons, maar de thuiskeeper ging goed plat op een schot van Flor. Na vijf minuten een eerste kans voor Putte, Gert liet de bal knullig tussen zijn benen spelen, Geert ging lopen van de speler in plaats van er naar toe te komen en Bob, onze gelegenheidskeeper, geklopt. Daarna namen wij de wedstrijd in handen, maar echt gevaar was er voorlopig nog niet. Met nog een vijftal minuten te spelen, kon Chriske dan met een slimme doorsteekbal Stijn lanceren en we gingen rusten met 1-1.

Op onze eerste kans van de tweede helft was het tien minuten wachten, Niko knalde op de keeper en Flor tikte de rebound net iets te hoog… zo ongeveer 15 meter. Dan gebeurde het uiteindelijk toch : Niko kan ontzetten op de rand van onze rechthoek, Stijn pakt aan de middellijn de bal mee en 1-2. Putte versiert direct hierna een korner, maar het vluchtschot strandt op de deklat. Op de counter kan Flor dan Stijn bereiken en die maakt zijn derde van de dag. De thuisploeg duidelijk in de Put(te) en Meurres bereikt de Wim G. die op zijn beurt Flor bereikt die in twee keer de thuisdoelman te grazen neemt. Daarna nogmaals Niko die Stijn aanspeelt voor zijn vierde en Flor die met een penalty, na handsspel, de 1-6 op het bord zet. Proficiat mannen !!!

Ploeg : Bob – Lenny, Gert DB, Hans G, Geert R – Wim G, Meurres, Niko, Chriske (55′ Wim L) – Stijn W, Flor en Geert VDA die zich niet wou vuilmaken.

Conclusie : als we volgende week nog wat spelers recupereren en iederéén het hoge niveau van Niko haalt is Oppuurs een vogel voor de kat.

26 SEPTEMBER : DE LEEUWEN – KWB HOMBEEK (Beker) : 7 – 3

Voor de wedstrijd : Doordat zowat meer dan de helft van de ploeg op weekend was, kwamen we amper aan 10 man om de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd : Reeds na 5 minuten kwam de 0-1 voor KWB, doelpunt van Walter op een counter. Lange tijd zag het ernaaruit dat we de 0-1 voorsprong zouden kunnen houden tot de rust, maar niets was minder waar. Na ongeveer 30 minuten wedstrijd kon de thuisploeg na veel druk dan toch scoren, 1-1 met de rust. Na de rust bleef de druk van De Leeuwen voortduren wat al snel resulteerde in een 2-1 voorsprong. Maar terug viel de verrassing uit de lucht, 2-2 weer een doelpunt van de op de loer liggende Walter. Maar daarna kregen we plots een reeks doelpunten kort na mekaar tot 5-2 . Toch konden we nog tegenscoren via mooie goal van superhaas Juby. Maar nog waren De Leeuwen niet tevreden en scoorden zij nog tweemaal : eindscore van 7-3.

Conclusie : Ondanks een ietwat minder sterke ploeg en met 10 man hebben we ons heel goed weten te verdedigen tegen de hongerige Leeuwen.

Ploeg : Ruud – Herman, Bob, Kriske,Sakke – Geert, Niko, Lenny – Walter, Juby.

19 SEPTEMBER : KWB HOMBEEK – FC POSOFSPOR : 1 – 3

Voor de wedstrijd : Van al onze afwezigen van vorige week konden we nu Ruud recupereren, maar moesten we wel Niko toevoegen die zaterdag letterlijk uit”gevallen” was. Ook Walter en Stijn H. waren spoorloos zodat we nu al meer dan een volledige ploeg afwezigen hadden.

De wedstrijd : na een gelijkopgaand begin klommen we na een kwartier op voorsprong dankzij Criske. Dit was voor Posofspor meteen het sein om beter te gaan spelen onder leiding van hun kapitein een waardige en vaardige nummer 10. Wij hadden dan ook de tegenslag dat onze kapitein, Hans, nog geblesseerd naar de kant moest. Posofspor mistte nog enkele kansen, maar de verdiende gelijkmaker werd ingekopt na een vrijschop. Niettegenstaande onze goede voornemens tijdens de rust, was het Posofspor die terug sterk startten. Met een beetje “heel veel” hulp van Kris kwamen ze 1-2 voor. Vlak daarna kon de Meurres met een hard schot hun keeper wel bedreigen, maar niet verslaan en op de hiernavolgende counter werd het zelfs 1-3. Onder impuls van een hardwerkende Gert en een goed meespelend middenveld kwamen we dan terug beter in de wedstrijd, ook omdat hun nummer 10 blijkbaar zijn beste pijlen verschoten had. Gert versierde met nog een kwartier te gaan dan een penalty, maar hun keeper (zeker geen slechte) kon de penalty stoppen. We probeerden nog wel, maar het ging niet, zodat Posofspor zeker niet onverdiend won.

Ploeg : Ruud – Bob, Kris DB, Hans G, (20′ Herman), Curt – Chriske, Meurres, Gert DB, Wim G – Lenny (60′ Geert VDA), Flor

Conclusie : met onze afwezigen erbij hadden we ongetwijfeld meer weerwerk kunnen bieden, maar toch is Posofspor een ploeg die goed zal meedraaien in de competitie. Posofspor mag er misschien wel eens aan denken dat het in deze competitie de gewoonte is dat er na de wedstrijd ook nog iets gedronken wordt in de kantine van de thuisploeg…

12 SEPTEMBER : KWB St-MARTINUS – KWB HOMBEEK : 2 – 4

Voor de wedstrijd : Nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen en toch al bijna spelers te weinig. Na Wim, de Sakke en den Bosse, moesten nu ook nog de Ruud en de Koen geblesseerd afhaken. Neem daar nog drie reislustigen bij, twee tri-atleten in volle training en we hadden bijna een volledige ploeg afbellers.

De wedstrijd dan : nadat Flor al een eerste kans huizenhoog overgetrapt had, kwamen we na 5 minuten dankzij hem wel op voorsprong. Hij veroverde de bal, maakte de actie en werkte goed af. Na een kwartier bracht de thuisploeg de bordjes in evenwicht. Eerst had de Curre nog wel een kopbal van dichtbij gered, maar toen er een Kontich speler alleen mocht doorgaan moest hij zich gewonnen geven. Volgens ons vertrok de speler wel minstens vijf meter uit buitenspel, volgens de thuisploeg slechts drie meter en de scheidsrechter had niets gezien… Lang kon Kontich hiervan echter niet genieten want Gert bracht ons met een schot in de lage hoek terug op voorsprong. We moeten er wel aan toevoegen dat de keeper iets te laat platging. Bij een volgende actie werd Flor dan neergehaald. Zelf wou hij zich er niet over uitlaten, maar de scheidsrechter legde de bal wel net voor het strafschopgebied. Het kan juist geweest zijn. Met nog een tiental minuten te spelen in de eerste helft kon Kontich terug gelijkmaken. Een mooie actie op links een strakke voorzet en mooi in één tijd binnen. Net voor de rust was het dan weer de scheidsrechter die zich liet opmerken. Na wat geharrewar voor ons doel, pakte Curre de bal, maar de scheidsrechter zag er een terugspeelbal in. Hij vond het zefs nodig om hem tot drie maal toe te laten hernemen, maar de 2-2 bleef toch op het bord.

Na de rust liet Kontich bij momenten mooi voetbal zien, maar wij bleven er aardig uitkomen en na een hoekschop van Chriske kon Gert ons terug op voorsprong koppen. De wedstrijd bleef leuk om te volgen en met nog tien minuten te spelen mocht Chriske een vrije trap nemen, de plaatselijke keeper kon hem nog wel wegboksen, maar Lenny stond op de juiste plaats om de rebound in doel te knallen. Hierna doofde de wedstrijd langzaam uit.

Ploeg : Curre – Bob, Kris DB, Hans (65′ Geert R), Stijn H – Wim G (60′ Herman), Niko, Gert DB, Chriske – Flor, Lenny (75′ Geert VDA)

Conclusie : een wedstrijd met vooral veel inzet en strijdlust en een goed debuut van Niko en Lenny.

5 SEPTEMBER : KWB HOMBEEK – DE TEIGETJES : 1 – 4

Voor de wedstrijd : Een derby en de derde en de vierde van vorig jaar tegen elkaar, het zag er aantrekkelijk uit.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met iets meer kleine kansjes voor ons, maar de beste was voor de bezoekers : een schot op de paal. Na 25 minuten werd de Jubi dan onderuitgehaald, iederéén had gezien dat de overtreding ruim in het strafschopgebied gebeurde, maar de scheidsrechter zijn haar hing blijkbaar in zijn ogen, want volgens hem gebeurde de fout aan de rand van het penaltygebied. Op vijf minuten kregen we dan stomweg twee goals tegen. Twee maal kon een Teigetje oprukken door het middenveld zonder dat iemand van ons hem ook maar probeerde te stoppen en tweemaal werd er vanop afstand gescoord. Na de rust moesten we wel risico’s nemen en werd een verdediger vervangen door een aanvaller. De teigetjes werden twintig minuten lang vastgezet op hun eigen helft. Jammer genoeg (voor ons dan toch) wou de teigetjes-keeper zich niet gewonnen geven en als het dan wel gebeurde zat er nog wel één of ander verdedigend lichaamsdeel in onze weg. Na twintig minuten konden de bezoekers dan ineens eens counteren en jawel : 0-3. Onze keeper Ruud blesseerde zich ook nog bij deze actie en moest vervangen worden door Geert. De verdiende goal voor ons kwam er dan nog via Gert DB op een hoekschop van Chriske (sorry, maar hoekschoppen tellen niet mee als assist !!!), maar we hadden duidelijk onze beste pijlen verschoten en uiteindelijk werd het nog 1-4.

Ploeg : Ruud (61’ Geert VDA) – Bob, Gert DB, Hans G, Geert R – Arnie, Meurres (41’ Koen VH), Stijn W (41’ Kris DB), Wim T (41’ Wim L) – Chriske, Jubi

Conclusie : vorig jaar verloren we ook onze eerste wedstrijd en werden we uiteindelijk nog derde. Zoals echte voetballers zijn we erg bijgelovig en is dit ongetwijfeld een gunstig voorteken…