8 maart : KWB St-Martinus Kontich – KWB Hombeek : 2 – 2

Vooraf : Een verplaatsing naar Kontich, dus slecht weer en wind, het is al jaren zo. 14 spelers waren er aanwezig en die moesten wachten tot 10u20 vooraleer de scheidsrechter de wedstrijd op gang floot. Blijkbaar stond hij eerst op een ander plein.

De eerste kans was na 5 minuten voor ons. Inworp, terugleggen van de Sakke voor de Wally, een knal maar naast. Dan waren er enkele kansen voor Kontich. Eerst mistastte Lenny zich, maar de Kontich speler was te verrast om er goed gebruik van te maken. Pieter moest dan even de handen uit de mouwen steken en stopte een schot. Een kwartier ver, goede kruispas van Kontich van de rechterzijde naar de linkerzijde, hun flankspeler door, goede voorzet en in het centrum van de 16 simpel binnengetikt : 1-0. Kontich trok zich op aan deze goal en werd de beste ploeg, maar echt uitgespeelde kansen konden ze toch niet bijéénvoetballen. Wij kregen nog twee kansen. Chriske trapte een vrije trap mooi naast het muurtje, maar de keeper van Kontich stond op de goede plaats. Een ver schot van de Wally zoefde maar rakelings naast.

Met drie verse krachten kwamen we na rust op het veld. Nog geen twee minuten bezig en de Winghe werd foutief gestuit in de 16. De scheidsrechter zag er echter geen fout in. We waren nog aan het foeteren op de scheidsrechter, maar Kontich speelde verder, een pass naar hun rechterspits en niettegenstaande deze duidelijk buitenspel stond mocht hij alleen doorgaan op Pieter en 2-0. We waren even aangeslagen, maar onder impuls van een overal aanwezig zijnde en hard knokkende Nils, die de andere spelers ook constant aanmaande op zich in te zetten, trokken we de wedstrijd naar ons toe. We kwamen nog even goed weg, toen Pieter ver moest uitkomen en de bal maar half weg kreeg, zodat deKontich spits toch kon afdrukken, maar de bal niet tussen de palen kreeg. Daarna was het al Hombeek wat de klok sloeg en na een kwartier resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Veel geharrewar voor het Kontichse doel, maar de Sakke kreeg de bal toch over de lijn geduwd en 2-1. Niet veel later terug een verwarde fase, de Sakke lag op de grond, maar trapte toch tegen de bal die net naast ging. De Sakke met een diepe bal naar de Wally, schot, keeper geklopt, maar aan de tweede paal kon een Kontich verdediger de bal nog net uit het doel schuiven. De Jubi was ook ter plaatse, maar kwam centimeters te kort om ook naar de bal te schuiven. Kontich moest alle zeilen bijzetten en af en toe werd er serieus doorgetackeld, maar het bleef sportief. Met nog een kwartier te spelen, hoekschop van Stijn W, mooi op het hoofd van de Wally geschilderd en 2-2. Met zijn 21ste van het seizoen, blijft de Wally perfect op koers om net als vorig seizoen 25 keer te scoren. Met nog enkele minuten te spelen werd de Sakke dan nog eens onderuitgetrapt in de 16, maar volgens de scheidsrechter kon er weer geen sprake zijn van penalty want gebeurde het in een duel ! Zo bleven we steken op 2-2.

Conclusie : De eerste helft was er een licht overwicht van Kontich, maar de tweede helft was duidelijk voor ons. Jammer genoeg liet de scheidsrechter, die normaal steeds goed fluit, het even afweten, zodat we maar met één punt naar huis konden trekken.

Pieter – Lenny (41’ Tijs), Hans, Nils, Geert (41’ Bob) – Jubi, Winghe, Chriske (41’ Stijn W), Fonny – Sakke en Wally.

Terzijde :
* Waar zijn de sympathieke jonge Kontich-dames gebleven die vroeger langs de lijn stonden en lotjes kwamen verkopen ? Nu moesten we het stellen met een duidelijk iets ouder model, maar ze was ook wel sympathiek.
* Stijn W is volgend de gegevens van onze coach een 5-sterren speler. Het wil gewoon zeggen dat hij al vijf volledige wedstrijden achter elkaar gespeeld had en dringend eens op de bank moest beginnen.
* Nog Stijn W : hij trouwt binnenkort, wil één kindje en maakt zich al serieus zorgen over wat er met hem gaat gebeuren op zijn vrijgezellenavond. Hans vertelde even wat ze hem allemaal hebben laten doen tijdens zijn vrijgezellenavond, maar dit maakte Stijn alleen maar ongeruster