2 november 2008 : KWB Putte – KWB Hombeek : 2 – 5

Slecht nieuws voor de wedstrijd. De Solle, de man die onze ploeg beter laat draaien en die ongetwijfeld onze sterkhouder in het middenveld is, gaan we waarschijnlijk niet meer kunnen opstellen dit seizoen. Blijkbaar is de “nieuwe” trainer van Hombeek wel een “vriendje” van de Solle en krijgt hij terug zijn kans in de eerste ploeg van Hombeek. Solle, veel succes en laat maar zien dat je het waard bent man !

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Zelfs zonder de Solle was het éénrichtingsvoetbal richting goal van Putte. We kregen zes uitgelezen kansen, maar gescoord werd er niet.
1. Wally na 5 minuten met een knal, de bal week nog af en ging dan via de deklat over.
2. Stijn W met een listig pasje, Gert besloot in het zijnet.
3. Jubi die zelf de bal veroverde en de actie maakte, maar zijn knal zag overgeduwd worden door de keeper.
4. Voorzet Geert een vallende Wally kopt hoog over.
5. Gert met een goede vrije trap naar de tweede paal. Tussen de keeper en de paal is er een gat van minstens drie meter, maar Tijs slaagt erin om de bal langs de verkeerde kant van de paal te koppen.
6. Warre veroverd de bal, dribbelt enkele verdedigers en drukt af. De plaatselijke keeper kan met een ultieme voetreflex de bal nog in hoekschop duwen.

Geen goals in de eerste helft, dan vallen ze wel in de tweede helft. Putte ging het best van start en kreeg een eerste kans, maar Pieter kon het balletje gemakkelijk plukken. Terug Putte op randje (of over het randje) van buitenspel richting ons doel, maar de Warre en den Bob waren om tijd terug om het gevaar te weren. Dan was het terug onze beurt, Tijs glipte door de buitenspelval, maar de Putte-keeper kon nog in hoekschop werken. Na tien minuten kregen we toch de verdiende goal. Een hoekschop van Geert kwam op het hoofd van Gert, de keeper bokste de bal weg, maar terug in Gert zijn voeten en 0-1. Putte probeerde te reageren, maar Fonny kon één van hun aanvallen ontzetten. Trap vooruit, Wally gestart net voor de middellijn liep alle Putte-spelers eraf en werkte beheerst af in de linkerhoek : 0-2. Putte bracht twee verse krachten in en ging man tegen man spelen achteraan. Het loonde , want op een hoekschop konden ze de 1-2 binnen koppen. De aansluitingstreffer ? Zeker niet, want we trapten af, Chriske met een bal tot bij de Wally en 1-3. We gingen door op ons elan. Vorige week moesten we in ons verslag al gewag maken van een mirakelsave van de Putse keeper, maar hoe we zijn save moeten omschrijven op en van op de rand van de kleine rechthoek getrapte bal van de Fonny weten we niet. We zullen het dus gemakshalve maar houden op een tweede mirakel, naar het schijnt goed voor een heiligverklaring !!! Na onze commentaar van twee weken geleden wou de Fonny blijkbaar iets bewijzen en hij toverde de 1-4 op de Wally zijn schoenen. De Winghe bekroonde zijn sterke match ook nog met een mooie assist voor de Flor : 1-5. Na een hoekschop kon Putte na enig geharrewar nog wel milderen tot 2-5, maar onze zege kwam niet meer in gevaar.

Conclusie : een meer dan verdiende overwinning tegen een Putte dat vorige week toch iets sterker was, maar de beste man op het veld was terug de Putte-keeper.

Pieter – Gert, Warre, Bob, Geert – Fonny, Winghe, Stijn W (30’ Tijs), Flor – Jubi (41’ Chriske), Wally. Hans was er ook, maar vond zijn rol als coach zo belangrijk dat hij zijn spelerstenuetje niet aantrok.