16 december : KWB Pulle – KWB Hombeek : 1 – 3

Voor de wedstrijd : Om half tien waren we met dertien spelers in Pulle. Er waren toch al 3 tegenstrevers en 1 délegé van de thuisploeg aanwezig… en een gesloten chalet, want blijkbaar was dit verhuurd voor een andere activiteit, zodat onze supporters in de kou moesten buiten wachten tot de wedstrijd op gang gefloten werd. Aangezien de Pullenaars maar mondjesmaat waren toegekomen werd het 10u10 vooraleer de scheidsrechter de wedstrijd op gang floot.

Het veld lag er mooi wit bij, maar was wel steenhard bevroren. Dit hield ons echter niet tegen om na 2 minuten al gevaarlijk te zijn. Goede combinatie van onze spitsen Walle en Vos, maar Gert knalde naast. Twee minuten later kon Pulle door een slecht werkende buitenspelval glippen en Pieter moest ver uit zijn doel komen om met de voet redding te brengen. Niet veel later ging een vrije trap van Pulle, na een fout van Geert, voorlangs. Niettegenstaande we enkele voetballers in de ploeg hebben die ook technisch uit de voeten kunnen, hadden we het op het gladde veld heel moeilijk en nam Pulle de wedstrijd in handen. Na twintig minuten resulteerde dat in een doelpunt. Voorzet van op links en in het midden van onze 16 stond een Pulle-boy volledig alleen en Pieter was kansloos : 1-0. Bijna werd het 2-0. Bal voor een Pullenaar draait zich vrij tussen drie man van ons, maar zijn schot ging naast. Naarmate het winterzonnetje feller begon te schijnen, kwamen wij ook beter in de wedstrijd. Op het half uur besloot een mee opgerukte Warre op de keeper na een voorzet van de Vos. Stijn W door, voorzet tot bij Gert die over kopt. Hoekschop voor ons, keeper onder de bal door, Flor is zo verbaasd dat hij ineens voor een leeg doel staat en besluit over. Nog een hoekschop voor ons, perfect getrapt door de Vos, Bergt kopt, maar in de handen van de keeper. Met een kleine achterstand op het bord naar de kleedkamer. De laatste 10 minuten zorgden er echter voor dat iederéén er van overtuigd was dat we hier punten konden pakken.

Aangezien er 13 spelers waren, had de coach er twee gewisseld met de rust. Het was even wachten op het vlotte spel van het einde van de eerste helft, maar toch werd Pulle langzaam achteruitgedrukt. Na 10 minuten pakte Geert uit met een solo. We hebben ze zelf niet geteld, maar na de wedstrijd beweerde Geert zelf dat hij minstens een halve ploeg in de wind had gezet. In elk geval zijn voorschot werd door de Flor keihard naar doel getrapt en verdween tussen een wanhopig grabbelende keeper zijn handen in doel : 1-1. We waren nu echt gelanceerd en bij Pulle was er maar één speler meer die nog meedeed : de keeper. Hoekschop wordt door den Bergt op de keeper getrapt. Wally net naast. Voorzet Flor, Wally trapt, keeper pakt. Wally met een pasje opzij, Gert met het schot, maar de keeper klemvast. Solle stuurt de Wally diep, de keeper wel geklopt, maar de paal stond nog pal. Voorzet van de Wally, Solle haalt uit, maar de keeper heeft een save in huis die zelf Preud’Homme nog zou jaloers maken. Op het half uur dan toh. Solle stuurt de Wally weg vanop randje buitenspel en 1-2. Nog geen minuut later was het 1-3. Bob in de kleine rechthoek met een voorzet naar de Wally, maar tegen een verdediger en own-goal. Wally werd dan wegggestuurd vanop de eigen helft, kon alleen op de keeper af, maar zag de keeper de bal nog in hoekschop duwen. Donderdag speciale training voor de Wally : leren scoren als je alleen op de keeper af gaat. Met nog twee minuten te spelen, was er dan toch ook een kans voor Pulle, maar Pieter werkte al vallend de bal in hoekschop. Na de hoekschop kon Flor nog oprukken, maar speelde de bal iets te ver en de laatste man van Pulle kon de bal veroveren. De scheidsrechter vond het dan welletjes en floot af.

Conclusie : Op een moeilijk te bespelen terrein kwamen we moeilijk op gang. Maar we namen de driepunter meer dan verdiend mee naar Hombeek.

Pieter – Geert, Warre, Winghe, Bergt – Flor, Stijn W (41’ Bob), Solle, Gert – Vos (41’ Hans), Wally en ook de Jubi die nog last had van zijn enkel en langs de kant bleef.

Terzijde :
* Chriske was er nog altijd niet bij. Voor de zoveelste keer moest hij op zondag werken in zijn appartement. Als je ziet hoeveel keer hij hiervoor al is weggebleven kunnen we alleen maar concluderen dat het geen appartement is, maar een volledig appartementsblok.
* Voor de wedstrijd komt er een man naar onze supporters. Man : “Is er hier nog een ander veld in de buurt ?” Marc : “Sorry maar we zijn niet van hier, maar daar wat verder staan wel lichtmasten ga daar even kijken”. Walter : “Als je goede voetbal wil zien, mag je hier ook blijven kijken”. Man : “Sorry maar jullie zijn te oud, ik heb het voor kleine kinderen”. Loopt Dutroux terug vrij rond ???
* De Vos vroeg zich in de tweede helft af of hij het verslag gehaald had. Ja Vos, je staat er nu 4 keer in. Dat is nog wel altijd éne keer minder dan den Bergt toen die dezelfde vraag stelde enkele weken geleden.
* Blijkbaar waren de mensen van Pulle niet gelukkig omdat we na de wedstrijd direct naar huis reden. Sorry mannen, maar dan moeten jullie er maar voor zorgen dat jullie chalet open is en dat we niet buiten in de kou moeten staan.