WEDSTRIJD VERSLAG : KWB HOMBEEK – VOSBERG SPORT (2 nov. 03)

Voor de wedstrijd : Tegen Vosberg hadden we nog nooit kunnen winnen. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden.

Wedstrijd : Na een gelijkopgaand aanvangskwartier kwamen wij op voorsprong. Koen VH kon een hoekschop goed doorkoppen tot aan de tweede paal waar Florke de keeper kansloos liet. Daarna werd Vosberg beter : een eerste poging werd zwak naast besloten en dan bracht de deklat redding. Bij ons had Florke er duidelijk zin in en er was een goede bezoekende keeper nodig om hem van een tweede goal te houden, ook de rebound werd gepakt door de keeper. Een snelle counter van Vosberg dan, Hans kwam uit en pakte de bal, maar vooral de aanvaller. Terecht rood voor onze keeper en Bob van de rechtsback naar de goal waar hij al direct de perfect getrapte penalty uit het net kon vissen. De 1-1 stand bleef behouden tot aan de rust, al trof Vosberg nogmaals de lat. Tijdens de rust toch afgesproken om niet langer gedwongen man op man te spelen vanachter, maar verder te spelen in een 4-4-1 en proberen te profiteren van de counter. Blijkbaar geen slechte tactiek want na tien minuten kon Chriske Juby lanceren die perfect afwerkte en ons terug op voorsprong bracht. De wedstrijd werd bitsiger en de scheidsrechter-lijke beslissingen waren niet altijd even duidelijk. Gert kon dan nog eens doorgaan, kreeg in het strafschopgebied een duw in de rug, maar scoorde toch. Langs de lijn hadden we niets gehoord, maar blijkbaar had de scheidsrechter gefloten voor de goal viel, geen goal dus, maar wel een penalty. Gert trapte hem zelf en 3-1. Met nog tien minuten te spelen kreeg één van de bezoekers een tweede maal geel en kon Juby terug op pas van Chriske nog eens scoren. We moeten eerlijk zijn, Vosberg kreeg in de tweede helft ook nog enkele kansen en besloot voor een derde keer op de paal, maar de verdiende overwinning was voor ons.

Conslusie : Een pluim voor alle spelers die meer dan een helft met tien tegen elf speelden en het hoofd koel hielden bij de soms wel potige manier van spelen van de tegenstander.

Ploeg : Hans C (>< Bob) – Gert DB, Geert R, Hans G, Bob – Koen VH, Bosse (45′ Herman), Chriske, Wim G – Florke en Juby – en ook nog Geert VDA