21 oktober : KWB Hombeek – VK Zegbroek Vorselaar : 8 – 2

Voor de wedstrijd : Vorig jaar konden we thuis tegen Zegbroek maar net een gelijkspel behalen, op verplaatsing wonnen we echter probleemloos. Een vergelijking met vorig jaar was echter niet te maken, want de ploeg van Zegbroek trok van geen kanten meer op de ploeg die wij ons herinnerden van vorig jaar. Blijkbaar was dit een volledig vernieuwde en op twee spelers na, compleet verjongde ploeg.

In tegenstelling tot vorige week namen we nu een blitz-start. Stijn W testte eerst even de paal uit, maar daarna kwam een scherpe voorzet (of was het toch een schot) bij de Lemmes die de 1-0 op het bord zette. Na 5 minuten had de Fonny een goede voorzet in huis, maar Chriske kwam net te laat. We bleven aardige combinaties uit onze schoenen toveren en pas na 10 minuten kwam Zegbroek eens in de buurt van onze goal, maar Pieter hoefde zich alleen in te spannen om de bal te gaan halen, want het schot ging meters naast. Een knappe 1-2 Jubi, Fonny werd nog geen minuut later door de Jubi tegen de paal getrapt, maar vlak daarna was het wel bingo. Bob lanceerde de Jubi, die van voor de middellijn alleen op de bezoekende goalie mocht afstormen en 2-0. Nog geen 20 minuten ver en de 3-0 stond al op het bord, Stijn W met de assist en Chriske met de goal. Blijkbaar dachten onze spelers op dat moment dat de wedstrijd al gespeeld was. In plaats van verder te spelen als ploeg, begonnen we met individuele acties, werd er niet meer teruggekomen door de middenvelders en kwam Zegbroek uiteraard terug in de match. Een speler van Zegbroek mocht vanop 25 meter uithalen en 3-1. Nog geen 5 minuten later, de Winghe tikt de bal met zijn hand aan in het penaltygebied en strafschop. Goed getrapt, maar Pieter ook goed naar de hoek en de bal in hoekschop. Geen 3-2, maar lang duurde het niet, want de volgende aanval van Zegbroek was wel goed, terug een afstandsschot en 3-2. Serieus wat frustratie in onze ploeg, en enkele spelers reageerden zich verbaal af op de eigen ploegmaats. ’t Was inderdaad niet mooi, maar blijkbaar was iederéén zich toch bewust dat het vooral aan hun eigen lag en vanaf dan probeerden we terug voetbal te spelen. Met nog vijf minuten te gaan voor de rust, werd de Fonny gelanceerd, alleen weg, maar hij werd door een uitkomende keeper getorpedeerd. Alhoewel de scheidsrechter eerst naar de penaltystip wees, legde hij uiteindelijk de bal toch net buiten de 16. Chriske stond er het dichtst bij als de fout gebeurde en gaf de scheidsrechter gelijk. De vrije trap werd door de Lemmes keurig genomen, maar ging net over. Vlak voor het de rust nog even wat breiwerk : Lemmes – Solle – Chriske, terug naar de Solle, nog eens breed naar Chriske, uiteindelijk toch een schot van de Solle maar net over. De bal terug in het spel, onderschept in het midden, pas naar Chriske, vanop links de perfecte voorzet en de Lemmes met de kop voor de 4-2 en het rustsignaal.
De Vos, de Wally en Gert DB kwamen er in, maar het waren bekende namen uit de eerste helft die voor de 5-2 zorgden. De Lemmes met een voorzet, de keeper iets sneller op de bal dan Chriske, maar de keeper trapt de bal weg tegen Chriske, bal botst terug voorbij de keeper en Chriske moet er maar achter lopen en binnenduwen. We hadden de les van de eerste helft goed begrepen en bleven aardig voetballen. Een combinatie Solle, Lemmes, Stijn W, laterale voorzet, maar de Wally net iets te laat. De Wally kon dan iets later alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot werd in hoekschop geduwd. Nog eens de Wally met een goede voorzet richting Stijn W, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Zo’n flater kon onze coach niet aanzien en hij wisselde prompt Stijn W voor Stijn H. Allé in feite was de wissel wel gepland. Halverwege de tweede helft werd ons goede spel dan terug beloond. Vos met een pas naar de Wally, schot van de Wally dat waarschijnlijk ook in doel beland was, maar om zeker te zijn zette Chriske er zijn voet toch maar tegen en 6-2. De Wally kon dan de bal veroveren, stormde op de keeper af, maar besloot over. Stijn H met een diepe bal op de Wally, goed centraal voor doel, Vos raakt de bal en legt hem goed voor Chriske die kurkdroog in de hoek besluit, zijn vierde van de dag en goed voor de 7-2. De spelers wilden blijkbaar het mindere kwartier in de eerste helft helemaal in de vergeethoek spelen en bleven er vol voor gaan. Voorzet van de Lemmes, de Vos op de keeper. Actie van de Solle, voorzet Lemmes, Wally met zijn linkse net naast. Bal ontzet door onze verdediging, Chriske met de voorzet, Wally alleen door, maar net naast. Stijn H (uit pure frustratie voor een net daarvoor gekregen geel kartonnetje) met een serieuze poeier van op afstand, tegen de paal en in het zijnet. Vlak voor affluiten zette de Solle dan toch de kers op de taart, een perfect gekrulde bal voorbij de keeper en 8-2. De Vos wou er dan nog wat slagroom bij, draaide zich in 47 bewegingen voorbij de tegenstrevers, maar viel uiteindelijk over zijn eigen voeten.

Conclusie : Een meer dan verdiende zege en ook de acties mochten gezien worden. Bij momenten werd er echt één-tijdsvoetbal gespeeld en perfect gecombineerd. Als de afwerkers nog wat scherper hadden gestaan, waren dubbele cijfers zeker mogelijk geweest. We moeten er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat Zegbroek ook probeerde voetbal te spelen en zich zeker niet ingroef voor eigen doel. Respect.

Pieter – Geert R, Hans, Bob (41’ Gert DB), Winghe (41’ Vos) – Fonny, Solle, Stijn W (51’ Stijn H), Lemmes – Jubi (41’ Wally), Chriske