1 februari 2009 : KWB Hombeek – KWB Pulle : 2 – 5

Voor de wedstrijd : Onze coach kon deze week beroep doen op 14 spelers. Chriske wou wel starten op de bank, hij voelde zich nog niet helemaal fris. Dit kon niet gezegd worden van het weer, dat was wel fris, we zouden zelfs durven zeggen bitterkoud want er stond een venijnige wind.

De aftrap was voor ons, maar we verspeelden de bal onmiddellijk. Pulle door op hun linkerflank, bal voor en vooraleer iemand van ons besefte wat er juist gebeurde stond het al 0-1. Slechter beginnen kan echt niet ! We probeerden ons te herstellen en na een 7-tal minuten kon de Loco een bal onderscheppen. Bal tot bij Stijn W die een afgemeten pas gaf naar de Fonny. De Fonny op topsnelheid door, u mag er u gerust het gedaver van een op hol geslagen olifant bij indenken, maar wel ijzig kalm voorbij de Pulle keeper en 1-1. Pulle was niet alleen technisch de betere ploeg ze waren ook meer gedreven dan ons en de beste kansen waren voor hun. Op het half uur mochten ze weeral te gemakkelijk voorbij onze rechtsback spurten en scoren : 1-2. Op het moment dat iederéén al aan rusten dacht, de 42ste minuut, mocht Pulle nog een hoekschop trappen en 1-3.

Onze coach voerde drie wissels uit tijdens de rust, Pulle wijzigde voorlopig niet. Net als in de eerste helft werden we direct “koud” gepakt. Na twee minuten even wat twijfel in onze defensie en 1-4. Pulle bleef beter combineren dan wij. Onze spitsen liepen wel veel en werkten hard, maar echt gevaarlijk werden we nooit. Halverwege de tweede helft dan nog een communicatiefoutje bij ons, waardoor Warre plots alleen stond tegen 3 Pulle aanvallers. Ze konden wel de Warre omspelen, maar de Makke voorkwam met een geweldige save een vijfde Pulle-doelpunt. Met nog een dik kwartier te spelen kon de Fonny dan de Wally bereiken en uit een scherpe hoek knalde die raak 2-4. We probeerden ons op te trekken aan de goal, maar de kansen bleven uit. Helemaal op het einde kon Pulle met een mooie lob er nog 2-5 van maken.

Conclusie : Pulle was duidelijk een maat te sterk voor ons. Met nog twee ploegen die hoger dan ons staan te gaan de Teigetjes en de Leeuwen, blijven er niet veel mogelijkheden meer over om nog een topper te kloppen. Doen we het binnen twee weken tegen de Teigetjes of moeten we de Leeuwen kloppen in eigen huis de laatste wedstrijd van het seizoen ?

Makke – Lenny (41’ Chriske), Warre, Hans, Gert DB (Winghe) – Fonny, Stijn W, Vos, Tijs – Loco, Maarten (41’ Wally) en uiteraard onze vele trouwe supporters die ditmaal niet langs de lijn stonden, maar in de kantine om zich te beschutten tegen de kou.

Terzijde :

  • Vorige week al twee goals van de Fonny en nu een assist en een goal wat moet dat geven als hij terug komt trainen en zijn optimaal conditiegewicht bereikt !
  • Naar het schijnt is ook de Gert aan ’t regimen. De ene dag eet hij alleen vlees en de andere dag alleen aardappelen en groenten. Montignac is back zouden we bijna gaan denken.
  • De opgeroepen scheidsrechter kwam niet opdagen, de vervang scheidsrechter zat dan weer in de file zodat we even moesten wachten, maar voor de rest kunnen we alleen maar zeggen dat hij een puike prestatie leverde.