4 november : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 3 – 3

Voor de wedstrijd : Na de midweekmatch op donderdag moesten we al terug de wei in (of op) voor de wedstrijd tegen Jamaswapi. Wij stonden tweede en zij voorlaatste : een makkie…

Het waren echter de Swapi’s die het eerst voor gevaar zorgden, een schot ging voorlopig nog ver naast. Na tien minuten een eerste kansje voor ons. Een verre uittrap van Pieter een 1-2tje tussen Wally en Gert, maar Stijn W zijn schot werd in hoekschop gewerkt. Blijkbaar waren er enkele, ongeveer 11, spelers van ons al aan een winterslaap begonnen en een fel spelend Jamaswapi was de beste ploeg op het veld. Een schot ging naast en den Bergt kon op het laatste nippertje een volgende kans in hoekschop werken. In de 17 minuut dan : Goal !!! Voor ons, compleet tegen de gang van het spel in. Stijn W veroverde de bal, Gert met een pasje naar de Wally en 1-0. Nog geen twee minuten later kon Gert op de goal af na een mistasten van een bezoekende verdediger, maar uit een schuine hoek besloot hij voorlangs. Er stonden nochtans nog twee spelers voor de goal te wachten op een pasje. Waren we dan toch wakker geworden ? Neen, het was maar een korte opflakkering en Pieter moest al dadelijk al zijn kunnen tonen op een afgeweken schot. Nogmaals een goede combinatie van de bezoekers : de bal van rechtsvoor naar de linkerkant, mooi achteruitgelegd en van 20 meter voor de goal mocht een compleet vrijstaande man de Pieter kloppen : 1-1. Vijf minuten later stond het er nog slechter voor, nu een pass van links naar rechts en de Fonny zijn mannetje maakte er 1-2 van. Onnodig te zeggen zeker dat de Fonny in de wijde omgeving niet te zien was. Nog een vijftal minuten restte ons voor de rust en er kwamen toch nog enkele kansjes voor ons. Stijn W met een uitbraak, maar Gert knalde op de lat. Dan twee verre uittrappen : bij de eerste Wally door naar Gert, maar de keeper was sneller op de bal. De tweede keer : de Jubi naar de Wally, maar de keeper ook terug sneller.

Onze coach kon er gerust de hele ploeg afhalen met de rust, maar er zat maar 4 man op de bank, dus 4 wissels. We schoten furieus uit de startblokken en meteen was er een goede combinatie tussen Stijn W en de Warre. De Wally mistte het doel op een haartje. Geen gelijkmaker, maar wel een koude douche. Een verre bal, Stijn H slofte er op zijn gemakje naar toe, zag op het laatste moment dat er een aanvaller kwam aangelopen, ging dan in de fout, kreeg geel en een vrije trap tegen op de rand van de 16. Deze werd door de muur getrapt en Pieter kon de bal voor de derde keer uit de netten gaan halen. Twee goals ophalen zou het lukken ? Onze spelers gingen er nu echter voluit voor en Jamaswapi moest achteruit. Chriske dribbelde twee man, voorzet, de Warre met een goede kopslag, maar de keeper duwde de bal met een prachtsprong nog in hoekschop. Stijn W dan met de actie, tot bij Chriske, maar zijn schot werd door de keeper met de voet gekeerd. De Solle dan, vertrokken van aan de middellijn, tot aan de 16, schot, de keeper kan alleen afweren en Wally als de pinken er bij om er 2-3 van te maken. Onze aanvalslust hield echter ook risico’s in en een counter van Jamaswapi leverde een vierde goal op, maar ze werd door de scheidsrechter terecht afgekeurd wegens off-side. De Warre en de Wally speelden de bezoekende verdediging op een hoopje, maar de Vos knalde te wild en de bal ging ver over. Stijn W met een pass tot bij de Wally, goed kijkend en perfect voor de voet van de Solle gelegd, maar de keeper kon het schot pakken. Vlak daarna terug een goede pass van de Wally, die zelf de bal had veroverd, naar de Solle. Goed doorgekopt en de Vos met de 3-3. Met nog tien minuten te spelen zat de overwinning er miscchien toch nog in. Onze spelers deden er alles aan, verplichtten Jamaswapi om uit te pakken met een compleet nieuwe opstelling : een 8-0-2, maar een goaltje zat er voor ons niet meer in. In de laatste minuut moest den Bergt zelf in allerijl nog redding brengen na een bezoekende counter.

Conclusie : Na een ongelooflijk slechte eerste helft, herpakte onze ploeg zich toch in de tweede helft. Maar het kalf was dan jammer genoeg al verdronken. Meteen staat iederéén hopelijk terug met zijn voeten op de grond. Laat dit een lesje zijn dat men de tegenstrever nooit mag onderschatten en dat een wedstrijd begint vanaf de eerste minuut !!!

Pieter – Geert R (41’ Stijn H), Hans, Bob, Bergt – Fonny (41’ Vos), Solle, Stijn W, Gert (41’ Chriske) – Jubi (41’ Warre), Wally