9 november 2008 : KWB Hombeek – Jamaswapi Mechelen : 1 – 1

Iets meer dan zes uur voor de wedstrijd. Onze verslaggever verlaat de 30-jarigen fuif, maar het grootste deel van de ploeg is nog aanwezig. Een klein uur voor de wedstrijd, de Flor komt als eerste toe !!! Wel niet uit zijn bed, maar recht van nog een stapje meer gezet dan de rest van de ploeg. Druppelsgewijs komen ook de andere spelers binnen, maar de meesten met heel kleine oogjes.

De eerste kans was voor de bezoekers, maar Pieter kon het balletje vrij gemakkelijk pakken. De Flor, toch gestart in de basis, kon zelf een hoekschop afdwingen, maar kopte dan aan de 2de paal de bal naast. De wedstrijd was best aardig om te zien en een goed vrijgedraaide Jamaswapi-er besloot recht op de Pieter. Bij een volgende hoekschop van ons, kopt de Gert de trap van de Wally ook al in de handen van een goed vallende keeper. Jamaswapi versierde ook nog twee hoekschoppen, en bij de tweede kon één van hun spelers van schuin voor doel aanleggen, maar de bal strandde tegen de paal. De laatste kans in de eerste helft was voor ons, maar de Jubi besloot op de deklat.

De scheidsrechter nam een lange pauze en ook de spelers begonnen moeizaam aan de tweede helft. We moesten twaalf minuten wachten op een eerste “kans”, maar ’t was direct een goede. Een speler van Jamaswapi maakte hands aan de rand van de 16 en de achterlijn. Geert zag Maarten komen inlopen, geen voorzet, maar wel een slim pasje naar Maarten en 1-0. Blijkbaar dachten we dat de buit binnen was, ons spel verwaterde en Jamaswapi rook zijn kans. Na een vrije trap kwamen we goed weg want geen enkele bezoeker wou de bal over de lijn trappen. Dan was het Vos en Pieter-time. Weer een goede Jamaswapi aanval Pieter en Vos allebei naar de bal en de bal nog net weggewerkt. Geen van beide kon nadien zeggen wie de bal had geraakt. De bezoekers terug met een aanval, de Vos knalt de bal weg, jammer genoeg richting eigen doel, maar Pieter kan nog met een ultieme reflex en de hulp van de paal de bal wegduwen. Iets voorbij halverwege de tweede helft gebeurde er dan toch wat moest gebeuren. De Vos met een te zwakke bal, Jamaswapi er tussen en Pieter kon zijn maatje niet in de steek laten en liet zich ook verslaan : 1-1. We probeerden de bakens nog wel te verzetten, maar het waren de bezoekers die op de counter nog hadden moeten scoren. Hun spits snelde iederéén voorbij, ook de uitkomende Pieter, maar besloot dan onbegrijpelijk naast.

Conclusie : Geen te beste wedstrijd van ons en als er een winnaar had moeten zijn, dan zeker wij niet. Volgende keer beter ??? We vrezen ervoor, want naar het schijnt is er de zaterdag voor onze wedstrijd tegen Kontich een chiro-feestje. We zullen weer veel spelers op flanellen benen zien staan, denk ik.

Pieter – Gert, Hans Bob (41’ Nils), Hans, Tijs – Flor (26’ Geert), Winghe (41’ Vos), Chriske, Maarten – Jubi, Wally en veel supporters langs de lijn, ook van Jamaswapi.