15 februari 2009 : KWB Hombeek – De Teigetjes : 3 – 2

Voor de wedstrijd : skiverlof, aspiweekend, werkverplichtingen, zieke kindjes, nog een paar die na onze spaghettidag een stapje in de wereld gaan zetten waren en ook enkele jeannetten die blijkbaar niet meer uit hun bed geraken op zondagvoormiddag : het resultaat, slechts 10 spelers aanwezig. Gelukkig kunnen we in dat geval nog altijd beroep doen op depanneur nr. 1 : Kris De Buyser. Vorig seizoen mocht hij éénmalig opdraven tegen Boerenbond en nu hadden we hem nodig om “De teigetjes” te bekampen, de huidige koploper in onze reeks.

We waren niet van plan om in deze Mechelse derby de punten zomaar weg te schenken en de eerste goede kans was voor ons. De Vos die uitbrak, voorzet tot bij de Solle, maar diens voet stond nog iets te hoog gericht. De Teigetjes reageerden meteen met een scherpe counter, voorzet vanop links, maar de speler aan de tweede paal, kon er zijn voet net niet goed genoeg tegen zetten. Na 8 minuten spelen, misstapje van een Teigetjes verdediger, de Wally door en een voorzet naar de Sakke, die vertrok randje buitenspel en besloot mooi naast de keeper : 1-0. Niet veel later mocht de Sakke terug aanleggen, maar nu was de bal voor de keeper. Op het kwartier een hoekschop voor de bezoekers, de bal enkele keren doorgekopt en weggekopt en uiteindelijk via de paal buiten. Daarna terug aan ons, zowel de Gert als de Sakke konden in dezelfde fase afdrukken van in de 16, maar twee keer kon de Teigetjes verdediging hun keeper op de lijn nog bijspringen. Het spel ging goed en snel over en weer met nog enkele kleine kansjes voor beide ploegen. De Makke, onze keeper, eiste dan even de hoofdrol op. Eerst probeerde hij even zijn eigen te verslaan, maar kon uiteindelijk de bal toch terug vastklemmen en niet veel later ging hij gepast in de voeten van een alleen op hem afstormend Teigetje. Een scherpe counter van ons via de Sakke en Stijn W tot bij de Wally, die ook alleen op de keeper afkon, maar ook zijn meerdere moest erkennen in de keeper. De Solle met een subliem hakje tot bij Stijn W, schot maar een klein metertje naast. Met nog vijf minuten te spelen een schot van één van de bezoekers, de Makke kan de bal nog net uit de winkelhaak slaan. Hoekschop voor de Teigetjes, en aan de 1ste paal mag een bezoeker de paal binnenfrommelen 1-1. Vlak voor het einde van de eerste helft een vrije tap van de Vos, de Sakke met de kopbal, maar de keeper pakt. Op de daaropvolgende counter moest de Makke dan nog eens al zijn kunnen laten zien. Beide ploegen hadden er voor gestreden in de eerste helft en de toeschouwers trokken dan ook tevreden naar de kantine in de hoop om in de tweede helft nog meer van dat te kunnen zien.

De Teigetjes brachten twee verse krachten in met de rust, bij gebrek aan verse krachten mochten voor ons dezelfde elf terug het veld op. De eerste kans was na vijf minuten voor ons, de Geert met een verrassend vallende bal, maar net niet verrassend genoeg om de keeper te verslaan. Wel een hoekschop voor ons, die kwam voor en van kortbij werd de bal naar doel getrapt. Niet in doel wel tegen de hand van een Teigetje en dus penalty. Er kon over gediscuteerd worden of het al of niet vrijwillig was. Onze topscorer Wally nam zijn verantwoordelijkheid en de 2-1 was een feit. Net als in de eerste helft ging ook de wedstrijd weer goed over en weer. De Teigetjes pakten nu ook geregeld uit met afstandsschoten en na een kwartier spel leverde dit resultaat op. De Makke kon een schot nog wel wegduwen, maar een Teigetje was er sneller bij dan onze verdediging en 2-2. Iets later gleed de Sakke uit en greep meteen naar zijn lies. Na verzorging kon hij echter verder spelen en op het half uur kon hij mooi doorgaan, de Wally bedienen, maar diens schot ging naast. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later kwam de bal via Stijn W bij de Wally die in de draai trapte en zijn schot iets onder de winkelhaak tegen de netten zag vliegen : 3-2. De voorsprong was er, de teigetjes moesten komen, wij konden counteren. De Geert vond de bezoekende keeper nog eens op zijn weg na een pas van Stijn W en na een mooie combinatie Sakke – Wally kreeg hij terug een kans, maar wachtte iets te lang om af te drukken zodat er nog teigetjes konden terugkeren en het gevaar bezweren. Tussen deze twee kansen voor Geert kwamen we ook nog wel eens goed weg toen een vrije trap voor de Teigetjes op de paal belande.

Conclusie : een dikke pluim voor een supergemotiveerde ploeg die liet zien dat we wel degelijk punten kunnen pakken tegen de topploegen uit onze reeks. We moeten er wel aan toevoegen dat de teigetjes achteraan soms veel ruimte lieten en dat we met de Solle wel de “brains” in de ploeg hadden om dit uit te spelen.

De 11 : een onverslaanbare Makke, een secure laatste man Bob, een onvermoeibare Gert, twee niet voorbij te komen mandekkers Kris en Winghe, een goed verdelende Solle, een met voorzetten strooiende Stijn W, twee constant dravende flanken Vos en Geert, beuker Sakke en snelle man Wally

Terzijde :
* Volgens de nr 15 van de Teigetjes liep er bij ons maar één speler rond die kan voetballen : de Solle. Aangezien we gewonnen hebben, hoeveel mannen liepen er bij de Teigetjes dan rond die konden voetballen ?
* Geen wisselspelers, geen probleem, we hebben andere trucs om onze spelers voluit te laten gaan. Marc tijdens de rust : “Mannen wat eten jullie als we de teigetjes kloppen ?”. Blijkbaar zal er na één van de volgende trainingen friet-biefstuk op de menu staan.
* We moeten wel toegeven dat onze tappers unaniem akkoord waren om de Teigetjes uit te roepen tot winnaar van de derde helft en dit met ruime cijfers.
* We wensen de Teigetjes nog veel succes en duimen voor hen de komende weken. We willen wel eens een Mechelse kampioen in onze reeks, na jarenlange Herenthoutse overheersing !