21 december 2008 : KWB Hombeek – De Knuddeboys Nijlen : 2 – 1

Voor de wedstrijd : Het was niemand direct opgevallen, maar de Knuddeboys waren op kousenvoeten over ons geslopen in de klassering en hadden niet meer verloren sinds het laatste weekend van september. Het beloofde dus een pittige wedstrijd te worden met de zesde plaats in het klassement als inzet.

De Knuddes starten goed met na één minuut al een vrije trap en daarna een iets te wild schot dat ruim over ging. De volgende twintig minuten ging het spel dan goed over en weer met een iets beter combinerend Knuddeboys, maar wij kregen de beste kansen. Onder leiding van een sterk spelende Solle kregen we vanaf de twintigste minuut dan wel enkele echt goede kansen. Eerst mocht de Wally alleen op de bezoekende keeper af, maar met een geweldige voetreflex kon hij de Wally zijn bal nog wegwerken. Daarna de Sakke met een mooie doorsteekbal naar de Jubi, maar een verdedigende voet voorkwam onheil. Dan nog een mooie trap van de Wally na voorbereidend werk van de Lemmes maar de Knudde-keeper kon de bal in hoekschop werken. De Lemmes met de hoekschop, de Sakke trapt, de keeper verslagen, maar op de lijn nog weggehaald door een bezoekende verdediger. Op het half uur mochten de Knuddeboys dan een vrije trap nemen. Serieus wat geharrewar in onze 16, maar uiteindelijk konden we de bal toch ontzetten. De actie verplaatste zich naar de overkant waar de Solle de Jubi vond en uit een schuine hoek kon hij de iets te ver uitgekomen keeper te grazen nemen en 1-0. De laatste kans uit de eerste helft was ook voor ons, de Lemmes met de knal van vlak voor doel, maar de bezoekende keeper had een wonderbaarlijke save in huis en zo bereikten we de rust met de kleinst mogelijke voorsprong.

Bob en Nils hadden in de eerste helft geel gekregen en werden samen met de Lemmes vervangen tijdens de rust door Chriske, de Vos en Lenny. Nog geen twee minuten ver en de Lenny met een goede voorzet, maar de poging tot afwerking van de Jubi was een ramp. De Solle met een pass naar de Wally, die door twee man afgestopt werd in de 16. De Wally is niet de spits die bij het eerste contact neergaat en een penalty claimt, dus werd er ook niet gefloten. Na tien minuten een schot van de mee opgerukte Vos, maar jammer genoeg een metertje of twee naast het doelkader. Op het kwartier, nogmaals de Solle met een pas op de Wally, maar deze even aan het twijfelen en een bezoekende verdediger kon de bal vrij gemakkelijk uit zijn voeten halen. De beste kansen weer voor ons, maar dan een vrije trap voor de Knuddeboys. De bal voor doel en Gert, die niet echt bedreigd werd, met een slechte controle, maar wel een mooi doelpunt en de Knuddes zo op 1-1. We waren even aangeslagen en bij een volgende fase ging een schot van de Knuddeboys nipt over. Iets later een niet eens goede voorzet van de Knuddeboys, met wat geluk tot bij een andere Knuddeboy en gelukkig voor ons spatte diens schot uiteen op de paal. Beide ploegen voelden dat winst en verlies in deze wedstrijd kort bij elkaar lagen en de wedstrijd werd iets bitsiger en ook de beide supporterslegioenen lieten zich verbaal gaan. Met nog tien minuten te spelen, slecht verdedigd van de bezoekers, hun keeper kon de bal nog wegduwen, maar deze kwam bij de Vos terecht die de perfecte voorzet in huis had en de Wally maakte zijn veertiende van het seizoen. De Knuddes lieten zich echter niet doen en in dezelfde fase moest Pieter eerst uitpakken met een voetreflex op een van kortbij getrapte bal en kon dan de bal wegduwen in hoekschop. Net als in de eerste helft was de laatste kans voor ons. De Solle die de Sakke wegstuurde, die kon alleen op de keeper af, maar de Knudde-keeper had ook nu weer een goede voetreflex in huis.

Conclusie : Als iederéén er echt voor gaat zijn we nog steeds een te duchten team, maar dat ontbrak de laatste weken wel eens. Dus jongens onze nieuwjaarswens voor volgend jaar : pak het niet te licht op en ga ervoor van de eerste tot de laatste minuut, alleen zo kunnen we onze doelstelling bereiken : in plaats in de top vijf !

Pieter – Gert Db, Bob (41’ Chriske), Nils (41’ Vos), Geert R – Lemmes (41’ Lenny), Solle, Sakke, Maarten – Jubi, Wally en een vurig supporterslegioen met den Beeck en Jean De Buyser als eerste criticasters over hun respectievelijke zonen.

Terzijde :

· De Solle wou thuis zijn parket opschuren, maar de gehuurde boenmachine ging met de Solle op de loop met als gevolg één kapotte ruit.

· Pieter probeerde enkele weken geleden blijkbaar aan te pappen met een vrouwelijke flik. Haar mannelijke collega’s hadden dit niet zo begrepen en Pieter mocht mee om het op het politiebureau te gaan uitleggen.

· De Wally kreeg tijdens de wedstrijd een bal tegen het hoofd getrapt en was even het noorden en ook de andere windstreken kwijt. De schade bleef beperkt tot serieuze hoofdpijn na de wedstrijd. Iets waar andere spelers wel eens last van hebben voor de wedstrijd.

· Den Bossie kwam met vrouw en kroost onze spelers aanmoedigen. Loopt er binnen enkele jaren terug een Bossie bij ons op het veld of moet hij onder dwang aansluiten bij de Malinwa ?