4 januari 2009 : KWB Hombeek – Boerenbond Broechem : 1 – 4

Voor de wedstrijd : Op een hard bevroren veld moesten we de gedeeld tweede uit het klassement bekampen. Enkele spelers liepen er nog wat bleekjes bij en onze coach had maar 13 man om uit te kiezen.

Boerenbond begon het best aan de wedstrijd en al na twee minuten moest Pieter de handen uit de mouwen steken. Iets later werd een Boerenbonder terug gefloten uit buitenspel, maar ’t was zeer twijfelachtig. Pas na 10 minuten kwamen we een eerste keer voor de bezoekende goal, maar de Jubi trapte iets dat net geen schot was, maar ook geen voorzet. Broechem was duidelijk beter en op het half uur moest de Warre even aan de noodrem gaan hangen en incasseerde terecht geel. Iets later was het dan wel raak, de gevreesde Boerenbonder Gert, mocht zich doorzetten tussen 3 man en een iets te ver uitgekomen Pieter verslaan : 0-1.

Een gekwetste Wally en een steeds uitschuivende Bob werden tijdens de rust gewisseld voor Chriske en Geert, maar beterschap zat er niet in voor ons. Al na 5 minuten had Pieter twee keer redding moeten brengen en ook de deklat schoot ons iets later ter hulp. Halverwege de tweede helft dan eindelijk een eerste “kans” voor ons. De Sakke alleen door, maar zijn schot was nog bleker dan de partij die hij speelde. Boerenbond met de tegenaanval en 0-2. Tien minuten later kon de Solle, Chriske bereiken, maar zijn schot werd door de keeper gepakt. Terug Boerenbond met de uitbraak, center vanop links en aan de tweede paal had men maar in te tikken : 0-3. Iets later werd het zelfs 0-4 en in de laatste minuut kon de Warre een penalty, na hands, omzetten en zo toch de eerredder voor ons op het scorebord trappen.

Conclusie : Buiten Gert speelde iederéén een zeer flauwe partij en Boerenbond was dan ook de meer dan terechte winnaar.

Pieter – Gert Db, Warre, Bob (41’ Chriske), Winghe – Wally (41’ Geert R), Nils, Solle, Tijs – Sakke, Jubi en veel supporters die toch het koude winterweer trotseerden.

Terzijde :

• Langs de lijn werden ook drie nieuwe supporters gespot. Niettegenstaande deze gestreepte diertjes er baat bij hadden als we wonnen, waren hun aanmoedigingen toch maar karig. Ze maakten dit echter ruimschoots goed door na de wedstrijd menig pintje te blijven drinken.