22 maart : Jamaswapi Mechelen – KWB Hombeek : 4 – 3

Vooraf : In verspreide slagorde kwamen er 15 spelers aan om Jamaswapi te bekampen. Geen selectie-problemen dus voor onze coach want voor elke linie kon hij één of meerdere spelers op de bank houden.

We moesten een kwartier wachten op de eerste kans, met een schot van Chriske dat naast ging. Even later pakte Maarten uit met een laag schot, dat op de paal belandde. Dan een solo van Stijn W, pasje naar de Jubi, maar de keeper pakte. Halverwege de eerste helft was er dan wat geharrewar voor ons doel, maar de Jan (of was het de Marc of de Swa of de Piet) schoot over. Met nog 5 minuten te spelen kreeg Jamaswapi dan een vrije trap op de rand van de 16, voor een imaginaire fout van den Bob. Mooi naast het muurtje getrapt en ook de Pieter was kansloos : 1-0. We probeerden nog voor de rust de bordjes terug in evenwicht te brengen. Bob zette zich door, maar Chriske verknoeide de kans. Daarna leverde Chriske wel een mooie voorzet af voor een vrijstaande Maarten, maar deze besloot iets te onbesuisd en de bal ging naast.

Met de Vos, Wally, Fonny en Warre bracht onze coach al de wisselspelers dadelijk in voor de tweede helft. Die ging spetterend van start. Nog geen minuut ver of Maarten paste naar Wally, die kapte nog even 2 verdedigers uit en scoorde de 1-1. Aftrap voor Jamaswapi, aanval over rechts, eerst Geert die los over de bal trapt en dan Warre en Pieter die elkaar hinderen en de bal zo maar in de goal laten lopen : 2-1. We bleven druk zetten en de plaatselijke keeper kon met veel moeite een schot van de Wally pareren en was dan net iets rapper op de bal dan een goed gevolgde Maarten. Dan lukte het toch, Wally snoepte de bal af van een tegenstrever, forceerde zelf de doorbraak en werkte ook nog beheerst af 2-2. Maar net als in het begin van de tweede helft stond het gelijkspel niet lang op het bord. Nu mocht een Jamaswapi-speler op links vertrekken, op nog geen 10 meter werd Lenny al op 5 meter achterstand gelopen en de 3-2 was een feit. We probeerden nog meer druk te zetten, waardoor Jamaswapi wel geregeld kon counteren. Gert kon uitpakken met een bom, maar de thuiskeeper kon hem in hoekschop duwen. Op de hoekschop duwde Gert de bal van kortbij in het zijnet. We kwamen dan toch terug langszij, Wally met de passerbeweging en Chriske met de afwerking 3-3. Jammer genoeg konden we het weer niet vasthouden. Lenny werd er nog maar eens los afgelopen, de Warre stond niet op de juiste plaats en 4-3 voor Jamaswapi. We probeerden nogmaals tegen te scoren en kregen hiervoor zelfs nog 7 minuten extra tijd van de scheidsrechter, waarom weten we niet. Defect horloge miscchien of de batterijtjes leeg ??? Het was echter Jamaswapi dat op de counter nog de beste kansen kreeg, maar Pieter vond dat vier goals binnenlaten in 1 wedstrijd genoeg was en kwam nog enkele keren goed tussen.

Conclusie : Het is niet onze gewoonte om naar bepaalde spelers uit te halen, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat van onze verdedigiers alleen Bob een deftig niveau haalde. De oorzaak van de nederlaag mag dan ook daar gezocht worden.

Pieter – Lenny, Hans (41’ Warre), Bob, Geert – Maarten, Gert, Stijn W (41’ Vos), Chriske – Sakke (41’ Wally), Jubi (41’ Fonny)