WEDSTRIJD VERSLAG : GILDENHUIS – KWB HOMBEEK (19 okt. 03)

Voor de wedstrijd : In een zotte bui had Chriske donderdag op training beloofd dat hij zich kaal zou scheren indien we wonnen van Gildenhuis.

Wedstrijd : Na 5 minuten kon Chriske zich al zorgen beginnen maken, want een strak schot van Koen VH na een assist van Sakke ging binnen. Het klinkt ongelooflijk, maar we waren duidelijk de betere ploeg en na een kwartier spel kon Stijn W er snel uikomen, Sakke die goed gevolgd was, moest iets te lang zoeken achter zijn goede voet en weg kans. Maar nog geen minuut later was het wel raak : Koen VH met een dieptepas naar Stijn W, die op snelheid de Duffelse verdediging achter zich liet en beheerst binnenschoot. In de 20ste minuut schoot den Bosse nag eens naar de goal, maar de bal ging nipt over. Misschien ook even vermelden dat Geert ondertussen nog eens venijnig langs achter gepakt was. Hij hield er een bloederige stud-afdruk aan over, maar de verdiende gele kaart voor de tegenstrever bleef uit. Op het half uur werd Chiske wel heel bleek want een verdwaalde bal kwam voor de Juby zijn voeten en het was 0-3. Prachtige goal trouwens. Nog geen 5 minuten later besloot Juby nog eens net over op een voorzet van Florke. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft speelde Sakke met een subliem hakje de Juby vrij en 0-4. Met 3 nieuwe spelers, waarvan twee provinciale krachten (volgens onze provinciale kenners Stijn en Stijn toch) probeerde Gildenhuis ons meteen onder druk te zetten wat in de derde minuut resulteerde in een schot dat net naast ging. Koen VH stuurde dan voor ons Stijn W nog eens diep, maar zijn bal beland tegen de paal. Een fel en agressief spelend Gildenhuis werd de betere ploeg wat resulteerde in een eerste plaatselijke goal na geharrewar in onze verdediging en nog geen minuut later in de 2-4 op een goed uitgespeelde aanval. Halverwege de tweede helft kwam Gildenhuis terug tot 3-4. Stijn H terecht heel boos want hij werd door een thuisspeler met twee handen tegen de grond geduwd. De scheidsrechter die enkele minuten ervoor al geen hands had gefloten voor een Duffelse verdediger, had ook deze maal niets gezien. Misschien toch de scheidsrechter eens een verplichte ogentest laten afleggen ? Walter kon dan nog een bal wegduwen die via de deklat buitenging en aan de overkant miste de mee opgerukte Hans een levensgrote kans op een voorzet van Ruud. Gildenhuis bleef echter komen en de 4-4 werd dan ook een feit. Nog geen minuut later forceerde de Sakke zelf zijn eigen kans, maar de Duffelse keeper pakte uit met een schitterende save. Op de eropvolgende counter maakte Duffel dan 5-4. Nog voor we aan een slotoffensief konden denken, floot de scheidsrechter dan de wedstrijd af na 37 minuten in de tweede helft.

Conclusie : Toch één tevreden Hombeekse speler na afloop : Chriske die zijn haardos mocht behouden. Voor de rest zouden we Dirk willen citeren : “Voorstaan met 0-4 en dan verliezen met 5-4, het is om stenen kloten van te krijgen”.

Ploeg : Walter – Bob, Gert DB, Stijn H (61′ Chriske), Geert R – Koen VH, Bosse (51′ Hans G), Juby, Stijn W, Florke (61’Ruud) – Sakke en ook nog Geert VDA