23 september : FC Tonetta 1 Herenthout – KWB Hombeek : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Met 15 spelers trokken we naar het zaalvoetbalveldje van Tonetta. Vorig jaar kreeg een nog serieus beschonken ploeg er een 5-1 pandoering. Dit jaar leken de meeste spelers iets frisser, of was het omdat ze een half uurtje langer hadden mogen slapen ? Inderdaad de bond heeft het wijze besluit genomen om alle wedstrijden te laten beginnen om 10u00. Wij vinden dit een zeer goede beslissing.

Na een korte studieronde was het de Sakke die na een combinatie tussen Stijn H en de Solle uitpakte met het eerste schot tussen de palen, de keeper had er geen moeite mee. Op het kleine veldje van Tonetta konden we niet echt ons spel ontwikkelen, maar we waren wel de betere ploeg, zonder echt gevaarlijk te zijn. Een goede combinatie van Stijn W met de Solle, bal tot bij de Flor, zijn voorzet (of was het een schot ?) ging voorlangs, maar er was niemand om er een voet tegen te zetten. Iets later een 1-2tje tussen Stijn W en de Solle, bal in hoekschop, goed gegeven, maar de Solle kopt een gat in de lucht in plaats van tegen de bal. Halverwege de eerste helft een goede kans voor Tonetta, een hard schot, de Makke moet lossen, maar Hans kan opkuisen. Onze reactie volgde onmiddellijk. De Solle naar Stijn W, die draait zich vrij, legt de bal goed terug, maar de Solle mist zijn schot. Ondertussen was er al wel wat wrevel in onze ploeg geslopen. Niet tegen Tonetta, maar wel tegen de scheidsrechter die blijkbaar alleen onze fouten zag en steeds in het voordeel van de thuisploeg floot. Een inworp van Tonetta, schot van ver, maar ook vrij ver naast. In de 26ste minuut dan, Stijn W wil Wally lanceren, trapt iets te hard, de Tonetta keeper roept en komt uit, maar de laatste man van Tonetta kopt de bal achteruit, over de keeper en de Wally moest hem zelfs niet meer over de lijn duwen : 0-1. Stijn H werd dan even in moeilijkheden gebracht, moest zijn man laten schieten, maar in het zijnet. De laatste vermeldenswaardige fase in de eerste helft kwam dan op naam van de scheidsrechter. Hij fluit een fout tegen ons, de mannen van Tonetta leggen de bal een stuk naar voor. Bob roep “Hey” en wijst naar de spelers van Tonetta die de bal vooruitleggen. Bob krijgt prompt een gele kaart onder de neus geduwd, maar de scheidsrechter gaat de bal wel achteruitleggen.

We waren vijf minuten bezig in de tweede helft als de Winghe een fout maakt op zijn tegenstrever. De scheidsrechter fluit de fout, de Winghe wordt weggeduwd door zijn tegenstander, maar de logische gele kaart (zelfs rood want er was gefloten en dan is dit voor ons zelfs een geval van natrappen) bleef op zak. De Vos haalt de achterlijn, voorzet, maar de Flor schiet naast. Een combinatie Solle, Vos, Sakke maar die laatste pakt uit met een slecht schot. Dan was het terug aan de scheidsrechter. Er wordt een fout gemaakt aan het strafschopgebied van Tonetta waarvoor de scheidsrechter fluit, aan de middellijn maakt de Solle een opmerking tegen de scheids, krijgt een vermaning en de bal wordt aan de middellijn gelegd. Volgens ons moet de bal daar liggen waar de eerste fout gemaakt wordt, maar blijkbaar gelden er in Herenthout andere reglementen. Tonetta neemt de vrije trap onmiddellijk, pasje opzij, een afstandsschot en de Makke geen schijn van kans. Iets later werd Marc (onzen delegé) dan naar de “tribune” verwezen. Hij probeerde aan de scheidrechter duidelijk te maken dat de spelers van Tonetta nogal gemakkelijk riepen als er iets gebeurde en altijd de fout meekregen. Halverwege de tweede helft dan een goede kans voor de Solle, na een door hem zelf opgezette actie, maar net naast. Met nog een kwartier te spelen gaat de Flor door, wordt in de 16 onderuitgehaald, maar de scheidsrechter deed alsof er geen vuiltje aan de lucht was en liet doorspelen. De Warre mocht het dan eens proberen op een vrije trap, maar zijn schot was te zwak om de keeper te verontrusten. De Vos met een goede voorzet, Solle van kortbij op de keeper. Uitwopr keeper Bob en een Tonetta speler spurten achter de bal, Bob krijgt een elleboog los in zijn gezicht, maar weeral had de scheidsrechter niets gezien. Nochtans stuikte Bob als een blok in elkaar en was er even niet goed van. Met nog 5 minuten te spelen, de Wally alleen door, wordt onderuit gehaald in de 16, maar… een goede verstaander hoeft hier zelfs niet verder te lezen… inderdaad… de scheidsrechter had weer geen fout gezien. In de laatste minuut dan nog een kans voor Tonetta, hun spits moet altijd scoren, maar besluit toch nog naast. Oef…

Conclusie : FC De Scheidsrechter – KWB Hombeek : 1-1, meer MOGEN we hier niet over zeggen. Zowel toen hij weggestuurd werd als na de wedstrijd zei Marc tegen de scheidsrechter dat hij gerust mocht noteren wat er gebeurd was op het wedstrijdblad en dat hij met plezier naar Herenthout zou komen om zich te verdedigen. De arme man in het zwart was blijkbaar niet alleen stekeblind, maar ook nog eens potdoof want er werd niets genoteerd. Een slecht geweten meneer de scheidsrechter ?

Makke – Stijn H (41’ Winghe), Hans (41’ Warre), Bob, Bergt – Flor, Stijn W (41’ Vos), Solle, Sakke – Wally, Jubi