30 maart : De Teigetjes Mechelen – KWB Hombeek : 4 – 4

Voor de wedstrijd : Vier man in verlof, safari-party in den Hoje en een uurtje vroeger uit bed, drie redenen waarom we maar met 8 man waren. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een GSM en wonder boven wonder waren er zelfs drie spelers die hem hadden opstaan. Het aantal dat we probeerden te bereiken, maar niet bereikbaar waren, vermelden we hier liever niet. Wel een speciale vermelding voor Kris De Buyser, die ons voor de tweede maal dit seizoen als elfde man kwam depanneren. Shame on all the rest : Flor, Stijn H, Lemmes, Chriske, Bergt…

Na 10 minuten stonden we al 2-0 achter. De eerste reuzenkans werd door de Teigetjes nog naast getrapt. De tweede was echter raak, langs de linkerflank werd de achterlijn gehaald, voorzet voorbij de Pieter en dan simpel tussen twee verdedigers binnen. De tweede was bijna identiek: voorzet vanop links en aan de tweede paal mocht er vrij ingekopt worden. Het duurde een kwartier voor we ons ook eens “gevaarlijk” lieten zien. De Sakke werd echter afgestopt na een goede pas van de Jubi. De Teigetjes reageerden met een bal die net over ging en een schot op de paal. Het gevaar was nog niet geweken na de knal op de paal en de Solle greep in, niet helemaal volgens de regels en de scheidsrechter legde de bal volkomen terecht op de stip. 3-0 en nog maar 18 minuten ver. De 4-0 hing in de lucht, de regen en hagel vielen er wel met bakken uit, maar de Pieter behoedde ons voorlopig van zwaardere cijfers met enkele prachtsaves. Dan een tweede kans voor ons, de Solle, goed gekeken, goed getrapt, maar net over. Na 35 minuten 4-0, middenveld en verdediging compleet weggetikt door de teigetjes en netjes afgemaakt. Nog geen minuut later was het weeral de Pieter die de forfaitcijfers voorkwam. Een minuutje later, een vrije trap voor ons, Solle vanop rechts naar de andere kant, Bob met de voorzet richting tweede paal en daar dook de Solle op die de 4-1 maakte. Net voor de rust dan een “goede” actie van onze twee slaapwandelende zombies op het veld, de Fonny kon de Vos bereiken, maar die was zo verrast dat hij de bal buiten trapte.
Aangezien we maar net met elf waren, geen wissels onder de rust, wel een donderspeech van onze coach. Sommigen beweerden nadien dat de coach zo furieus was dat zijn ogen bliksemden en dat er uit zijn mond donderslagen kwamen. Blijkbaar had het wel effect gehad, want na twee minuten in de tweede helft vond de Sakke de Vos en de 4-2 was een feit. Hadden de teigetjes hun beste pijlen verschoten in de eerste helft ? Hadden de teigetjes te veel vertrouwen in de goede afloop ? Waren wij ineens stukken beter ? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, in elk geval we begonnen goed mee te spelen en halverwege de tweede helft bracht StijnW na een assist van de Jubi ons helemaal terug in de wedstrijd : 4-3. Met nog tien minuten te spelen een vrije trap voor ons, net buiten de eigen 16. Hans met een hele verre trap, de Sakke rapper weg dan zijn verdediger en beheerst voorbij de keeper 4-4. De teigetjes probeerden het nog twee keer vanop afstand, telkens niet ver naast. De beste kans was echter nog voor ons, maar de Jubi geraakte niet voorbij de keeper.

Conclusie : Met de rust had het 7 of 8-1 kunnen zijn , maar de Pieter hield ons in de wedstrijd. In voetbal is alles mogelijk, wat we bewezen door vanuit een hopeloze situatie toch nog terug te keren. De spelers die er waren toonden dat ze karakter hadden… Onze mening over de mensen die de ploeg in de steek lieten gaan we hier niet ventileren, maar we hopen dat ze zelf de nodige conslusies trekken…

Pieter – Gert DB, Hans, Kris DB, Bob – Vos, Solle, Stijn W, Fonny – Jubi, Sakke en 6 moedige supporters

Terzijde :
* Bossie “Amai da’s hier donker”. Logisch, ’t zomeruur is ingegaan, het is ’s ochtends een uur later klaar.
* De Geert heeft naar het schijnt (bijna) terug een relatie : met een explosieve chat-vriendin.
* Een lijkbleke Vos halverwege de eerste helft : “Ik kan zo 5000 plaatsen bedenken waar ik liever zou zijn”.
* De scheidsrechter was duidelijk een Malinwa-fan. Na zijn goal riep de Sakke “Fuck you kakkers” en hij mocht dadelijk bij de scheids op het matje komen.
* Den Bossie vind dat ze heel die “Katarakt”-serie serieus aan het uitmelken zijn : een boek, een CD, een DVD, een route,… Persoonlijk zou hij liever hebben dat ze een “De kampioenen”-tocht maakten met een bezoekje aan de Pussycat.
* Volgens den Bob was onze slechte eerste helft helemaal te wijten aan de uursverandering. Normaal shotten we om 10u00, wel we zijn nu ook beginnen spelen vanaf de tweede helft, voor normale mensen is het dan pas 10u00 !!!