WEDSTRIJD VERSLAG : DE TEIGETJES – KWB HOMBEEK (9 nov. 03)

Voor de wedstrijd : Het eerste seizoen dat “De teigetjes” meededen, was je bijna zeker van de 6 punten. Maar sinds vorig seizoen was hun ploeg al versterkt en momenteel stonden ze tweede in het klassement : een te duchten tegenstander dus.

Wedstrijd : De eerste kleine kans was voor ons : een afstandsschot van Juby. De reactie van De Teigetjes volgde bijna meteen, Bob werd er op de flank afgelopen, maar de goede voorzet werd door een vrijstaande speler aan de tweede paal naastgekopt. Daarna ging het spel over en weer met enkele kleine kansjes voor beide ploegen : voor ons een kopbalkans van de Juby en afstandschoten van Meurres, Juby en Koen VH. De laatste vijf minuten voor de rust kregen we dan drie echt goede kansen. Eerst redde de bezoekende keeper een schot van Arnie, dan kon Arnie nog eens doorgaan op een doorsteekpas van de Meurres, maar een verdediger kon de bal nog uit Arnie zijn voeten halen en vlak en dan was er een trap van de Meurres, maar de keeper haalde de bal uit de hoek met een sublieme save. Na de rust begonnen “De Teigetjes” het best met een voorzet die voorlangs ging, maar waar niemand zijn voet tegen kon zetten en een bal die tegen de paal knalde. Daarna kregen we terug het spelbeeld van de eerste helft : niet echt schitterend voetbal, wel een wedstrijd die goed over en weer ging met kansjes voor beide ploegen. Met nog een kwartier te spelen kon Arnie dan doorgaan, de keepere redde eerst, maar in het daaropvolgend geharrewar voor doel kon Arnie toch scoren. “De Teigetjes” gingen dan uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar onze tegenstoten mochten er zijn wat nog resulteerde op een bal op de kruising van de Meurres en een vluchtschot van Chriske dat door de keeper op wonderlijke wijze uit de hoek geranseld werd. Florke mocht op het einde nog alleen doorgaan, maar een uitstekende keeper redde met de voet. De 0-1 stand bleef op het bord staan tot de 80ste minuut.

Conclusie : Weer een sterke wedstrijd van onze “jongens” en zonder afbreuk te doen aan de verdiensten van onze keeper Ruud, die keeper van “De Teigetjes” is wel heel goed.

Ploeg : Ruud – Herman (50′ Bosse), Bob, Hans G (41′ Gert DB), Geert R, – Koen VH, Meurres, Wim G (45′ Florke), Walter (41′ Chriske) – Arnie, Juby – en Geert VdA die op de bank bleef.