2 december : Boerenbond Broechem – KWB Hombeek : 4 – 1

Voor de wedstrijd : Negen veldspelers waren er op het afgesproken uur. Gelukkig bestaat er nog zoiets als een GSM denk je dan. Jammer genoeg bezit dat ding ook een uit-knop, die onze spelers zaterdagavond laat (of zondagochtend vroeg) blijkbaar veelvuldig gebruiken. Gert kon zijn broer Kris nog bereiken, die weliswaar al meer dan een jaar geen competitiewedstrijd meer gespeeld had, maar toch bereid werd gevonden om ons te depanneren. Walter kon de Flor uit zijn bed krijgen en die mocht op wankele benen in de auto kruipen om daarna het doel te verdedigen. Toch nog met elf dus…

De kansen in de eerste helft waren voor ons. Stijn W met een pass van op links, Solle komt goed ingelopen aan de tweede paal, maar de bal komt net te laag om te koppen en net te hoog om er gemakkelijk een voet tegen te zetten en het schot gaat naast De keeper van Boerenbond komt uit zijn doel tot bijna aan de zijlijn, Wally kan de bal veroveren, pasje naar Gert, die trapt naar de goal, maar de keeper is net op tijd terug. Uittrap van de keeper, recht in de voeten van de Jubi, die trapt, maar in het zijnet. Gert met een indrukwekkende solo, Stijn W trapt de bal over de kruising. Snelle uitbraak via Gert en Solle, maar een boerenbonder kan nog in hoekschop werken. Net voor de rust dan nog twee schoten, één van Gert en één van Stijn W, maar de keeper wist er raad mee. En Boerenbond waren zij dan niet gevaarlijk ? Niet echt, we noteerden wel twee vrije trappen. De eerste werd door Flor in twee tijden gepakt en de tweede werd over gekopt.

De tweede helft was nog maar 4 minuten bezig als een mee opgerukte Geert, onderuitgehaald werd in de 16. Penalty en de Warre trapt hem mooi binnen : 0-1. Lang konden we van onze voorsprong echter niet genieten, want nog geen minuut later hingen de bordjes al terug in evenwicht. Verre inworp, in onze 16 goed doorgekopt en 1-1. Iets later moest Bob dan een fout maken, jammer genoeg in de 16 en een strafschop voor Boerenbond nu. Ze lieten deze kans niet onbenut en 2-1. We waren aangeslagen en bijna werd het 3-1. Hun 13 zet een 1-2tje op, krijgt de bal terug, draait zich mooi vrij en besluit dan net naast. We probeerden dan de bakens terug te verzetten en kozen voluit voor de aanval. Een actie Solle, Jubi, Wally, maar de Wally zag de bal nog net weggetrapt worden. Jubi kon de weggetrapte bal onderscheppen, maar zijn schot ging over. Kiezen voor de aanval wil natuurlijk zeggen dat de tegenpartij kan counteren. Halverwege de tweede helft kon Boerenbond een counter benutten en 3-1. We moeten hier wel aan toevoegen dat zelfs de Boerenbonders langs de lijn toegaven dat het in feite off-side was. Met nog een tiental minuten te spelen kreeg Gert de bal in de 16 met de borst onder controle, vooraleer hij echter tegen de bal kon trappen werd hij omvergetrokken, maar de scheidsrechter had het niet gezien. In plaats van de aansluitingstreffer te maken, kwam er nog een tegengoaltje bij. Boerenbond nogmaals op de counter, de fout van ons, vrije trap in hoekschop gewerkt. Hoekschop : bal voor doel waar Gert de bal ongelukkig tegen hem krijgt en 4-1. De laatste kans was nog wel voor ons, maar de Warre, gelanceerd door de Solle, trapte alleen voor de keeper onbegrijpelijk naast.

Conclusie : Op basis van de eerste helft hadden we zeker een puntje verdiend. In de tweede helft gingen we mede door een gebrek aan wisselmogelijkheden jammer genoeg ten onder. Bepaalde spelers mogen zich dringend eens gaan afvragen met wat ze bezig zijn !!! En dan hebben we het zeker niet over de aanwezige spelers.

Flor – Geert , Warre, Bob, Bergt – Gert, Solle, Stijn W, Jubi – Wally, Kris DB

Terzijde :

• Den Bosse zoekt een vrouw om voor hem soep te koken. Het mag zelfs een “oude kasserol” zijn, want daarin maak je de beste soep.
  • Kris na de wedstrijd : “Na twee minuten was ik al door mijn eerste adem door. Mijnen tweede heb ik nooit gevonden, ik denk dat hij nog in bed lag”.