7 september : Boerenbond Broechem – KWB Hombeek : 1 – 1

Voor de wedstrijd : Was dit de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen of waren we mis en was dit een druilerige regendag ergens halfweg november ? Het zomerreces had blijkbaar veel te lang geduurd want ondanks het vroege uur geraakten we zonder problemen aan 16 man. In feite zelfs met 17 want den Bergt was er ook, maar die moest nog een derde-gele-kaart schorsingsdag uitzitten van vorig seizoen.

Na een studieronde van 10 minuten met vooral middenveldspel was de eerste grote kans voor ons. Wally lanceerde de Jubi, de plaatselijke keeper kwam ver uit, weerde het schot af met de voet, de Jubi er terug achter een tweede schot, maar nu kon een verdediger de bal nog ruim voor de lijn wegwerken. Daarna was het terug tien minuten wachten op een kans. Een verre inworp werd door Pieter slecht ingeschat, maar toch nog door hemzelf in hoekschop gewerkt. De Sakke pakte iets later uit met een verrassend schot vanop een dikke 20 meter, maar de bal ging nipt over. Boerenbond werd dan de betere ploeg ook omdat onze verdediging wat te ver achteruit ging spelen. Voorzet vanop rechts naar de tweede paal, maar de afwerker van dienst knalde op de paal. Dan wel een hoekschop voor ons, maar de bal weggewerkt door de thuisploeg, snelle counter, maar hun levensgevaarlijke nummer 13 kopte te zwak in de handen van de Pieter. Terug een kans voor Broechem, een schot vanop minder dan 10 meter afstand, iederéén zag de bal al tegen de touwen hangen, maar Pieter pakte uit met een wonderbaarlijke save en hield de nul voorlopig nog op het bord. Iets later pakte Pieter terug uit met een knappe redding op een laag schot. Boerenbond hield er wel een hoekschop aan over. Bal voor doel en 1-0. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft werd de Sakke aangetrapt langs achter. Hij revancheerde zich en mocht van een vlakbij staande scheidsrechter meteen gaan douchen. Terechte uitsluiting, maar een geel kaartje voor de eerste trap was ook wel op zijn plaats geweest. Vlak voor het rustsignaal trok de Wally zich op gang. Hij werd echter foutief gestopt door een tegenstrever. Vrijschop door de Wally zelf genomen, een lage schuiver in de verste hoek en 1-1.

Met 16, dus 5 verse krachten op het veld na de rust, maar wel met een man minder. De eerste minuten waren voor Boerenbond, maar Pieter moest slechts 1 maal tussenkomen na wat geharrewar in de 16. Ondanks onze numerieke minderheid werden we de betere ploeg en de kansen voor ons kwamen er ook. Na 10 minuten, Jubi alleen door, de plaatselijke keeper kon met een voetje de bal nog net tegen de paal en zo in hoekschop duwen. Hoekschop genomen door Stijn W en de Fonny vanop de verste hoek van de 16 in één tijd geknald, recht op de kruising. Halverwege de tweede helft kregen de “boeren” nog een vrije trap na een al of niet aangeschoten hands-bal, maar de vrije trap werd in de muur getrapt. Onder impuls van Stijn en Solle bleven we vechten voor elke bal. Stijn met een goede doorsteekpas naar de Jubi, maar voor de derde keer in de wedstrijd stak de keeper er zijn voet tussen. Dan een actie gestart bij Jeroen, eerste enkele tussenstations, terug Jeroen tot bij de Stijn met de perfecte voorzet naar de tweede paal, de Solle klimt goed omhoog, maar kopt rakelings naast. Meteen ook het laatste wapenfeit.

Conclusie : De eerste helft was niet echt goed, maar met 10 herpakten we ons schitterend in de tweede helft. Volgens de spelers van Boerenbond hadden we zelfs meer recht op de drie punten dan zij, maar dat verhaal hebben we spijtig genoeg al dikwijls gehoord. Echte “killers” zullen we nooit worden.

Pieter – Gert, Hans (41Tijs), Bob, Winghe – Lenny (41’ Fonny), Vos (41’ Solle), Sakke, Chriske (41’ Jeroen) – Jubi, Wally (41’ Solle) en den Bergt geschorst langs de kant.