25 oktober : KWB Hombeek – V. Boerenbond : 1 – 3

Vooraf : We vreesden een beetje voor de opkomst, want we hadden zelfs Stijn H opgetrommeld om te komen spelen, maar uiteindelijk geraakten we zonder problemen aan 15 wedstrijdfitte spelers.

Na 5 minuten ondernam de Solle een rush door het centrum, maar werd even buiten de 16 onderuitgehaald. De Wally met een staalharde trap, geen probleem voor de bezoekende defensie, want het was de Flor die Wally zijn schot afblokte. Het deed geen deugd ! Veel middenveld spel en heel weinig kansen. Tijs kon koppen bij een hoekschop, maar zijn bal ging over en een afstandsschot van Boerenbond ging naast. Op het half uur dan toch even opwinding. De Flor kon alleen door, werd getorpedeerd door een boerenbonder, die slechts geel kreeg. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft, een hoekschop voor ons. De bal voor doel, maar weggewerkt. Stijn W recupereerde en bracht voor. De Fonny op de keeper, bal terug bij Stijn W en die bereikte nu het hoofd van de Solle en 1-0. Net voor rust was er nog een knal van de immer op de loer liggende 13 van Boerenbond, maar de Makke stond pal.

Drie wissels bij de rust en dat was er blijkbaar teveel aan. Nog geen 4 minuten later stond het gelijk na een schot van buiten de 16 dat prachtig in de winkelhaak ging. De Makke was kansloos. Boerenbond had er zin in en hun 13 mocht nog eens vertrekken van op of over (???) de buitenspelrand, maar de Makke hield ons recht. Toch nog voor een minuut, want bij de volgende actie was het wel raak, via de paal ging de bal binnen : 1-2. De net ingevallen Stijn H, besloot op het kwartier rakelings over doel. Geen gelijkmaker, maar op de counter werd het 1-3. Vos en Lenny werden op hun flank compleet weggetikt en goal. De normaal sympathieke ploeg uit Broechem wilde blijkbaar kost wat kost deze stand behouden, want ze begonnen achteraan te trappen naar alles wat bewoog ! Wally moest tijdelijk naar de kant met 4 studs op zijn enkel afgedrukt, de Solle werd onderuitgetrapt zonder dat er een bal in de buurt was, de Lenny werd omvergelopen en knotste met zijn hoofd tegen de grond. De scheidsrechter trok voor al deze aanslagen weeral slechts geel ! Met nog een tiental minuten te spelen werd de Solle nog maar eens onder de zoden geschoffeld, geel, maar een tweede dus rood en Boerenbond met nog 10 man verder. We roken onze kans, begonnen aan een non-stop-eind-offensief van 10 minuten, maar de treffer kwam er niet. De kansen waren er nochtans : Wally tot bij Flor, maar de keeper werkte in hoekschop. Stijn H die net iets te laat kwam ingeschoven op een pas van de Vos. Flor die zijn schot op de lijn zag weggewerkt worden. Een mee opgerukte kleine Winghe met een kopbal die gepakt werd door de keeper en als laatste Tijs met een vrije trap op de kruising.

Conclusie : De coach mag de nederlaag voor een deel op zijn kap schrijven. In de eerste helft gaven we bijna geen kansen weg, maar dat het dan aangewezen is om met de rust je centraal verdedigingsduo te vervangen ? Volgens mij niet, maar ik ben dan ook alleen maar verslaggever en geen coach.

Makke – Geert, Hans (41’ Gert), Bob (41’ kleine Winghe), Lenny – Tijs, Solle, Stijn W (50’ Stijn H), Fonny (41’ Vos) – Wally, Flor.