29 maart : KWB Hombeek – Ludwina Bonheiden : 6 – 1

Vooraf : Weer een heleboel afwezigen en vooral dan keepers. Onze vaste keepers Pieter en Mark hadden donderdag al afgebeld. Onze keepers “die wel eens in de goal willen staan” als het nodig is, Bob en Flor zaten allebei in het buitenland en onze ultieme noodkeeper den Tukke moest de verjaardag van zijn dochtertje vieren. Gelukkig vonden we de Sakke en Chriske bereid om elk één helft ons doel te verdedigen. Qua kwantiteit deden we in elk geval beter dan Ludwina want wij hadden nog één reservespeler en zij moesten het doen met slechts 10 spelers.

Ons numeriek overwicht kreeg ook gestalte op het veld. Zonder echt schitterend te spelen werd Ludwina constant teruggedrongen op de eigen helft. Na 10 minuten maakte de Wally op voorzet van Stijn W er 1-0 van. Na 25 minuten bediende Stijn W de Fonny die meegaf aan een goed doorspurtende Jubi, die alleen voor de keeper koelbloedig de 2-0 op het bord bracht. De Sakke moest maar één keer tussen komen in de eerste helft, hij werkte een vrije trap met meer geluk dan kunde weg uit zijn kleine rechthoek. Er waren ook nog uitstekende kansen voor Gert met een kopbal op de keeper na een hoekschop. Voor Maarten met een schot op de keeper en nogmaals voor Gert die een “steal” en voorzet van Chriske ook al op de keeper trapte.

Na de rust kwam Stijn H in voor de Winghe en wisselden Chriske en de Sakke van plaats. Nog maar net afgefloten en Stijn W zette de Wally al op weg naar de 3-0. Ludwina moest steeds verder achteruit, maar onze pogingen strandden verschillende keren op de bezoekende keeper. Stijn W zorgde dan met een pass naar de Fonny voor een goede opening, Fonny mooi naar de Wally en 4-0. Met nog een kwartier te spelen was de winst binnen en dit leidde even tot concentratieverlies waardoor Bonheiden kon tegenscoren 4-1. Daarna maakte we het helemaal af met Wally die een verdediger een own-goal aanbracht en dan ook nog eens de Sakke goed bediende voor de 6-1.

Conclusie : Vlotte overwinning tegen 10 veteranen van Bonheiden. Willen we onze 6de plaats behouden, moeten we binnen drie weken wel winnen van de Knuddeboys die de Leeuwen met 1-0 versloegen.

Sakke (Chriske) – Lenny, Hans, Winghe (41’ Stijn H), Gert – Wally, Chriske (Sakke), Stijn W, Fonny – Maarten, Jubi.