26 maart 2023  :  KWB Hombeek  –  F.C. Rood wit  :  3 – 2

Wat moest u weten?  Zowel Noah als Seppe waren terug afwezig.  Gianni depanneerde in doel.  Louis was coach, maar moest zichzelf op het veld zetten omdat Kevin en Anouar laattijdig arriveerden.  Gert was er ook nog als reserve, maar zou enkel zijn voetbalkleren aantrekken als het echt nodig was.

1ste helft : Na 5 minuten kwamen we op al op voorsprong.  Wally stuurde Witse weg, die stak de bal over de keeper in doel.  12 minuten ver en daar was de 2-0.  Wally voorzet naar een hard roepende Joren aan de tweede paal en die had maar binnen te duwen.  Wally door, maar afgefloten voor off-side.  Het zal een nipte geweest zijn.  Halverwege de eerste helft Jelle in duel met zijn tegenstander in de 16, Jelle wordt omvergeduwd, maar de scheidsrechter floot toch een penalty.  Gianni naar de goede hoek, maar hij kon net niet aan de bal : 2-1.  Een half uur ver en een rood-witte speler pakte uit met een verrassend schot vanop 40 meter.  De bal ging maar net naast de paal buiten.  Teck staat pal, rood-witte aanvaller loopt tegen hem en krijgt verrassend  de fout mee.  Teck geel voor protest, de vrije trap over doel geschoten.  Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft krijgt een tegenstrever de bal tegen de hand in de eigen 16, maar de scheidsrechter weigert een penalty te blazen.

2de helft : Bijna tien minuten wachten op een vermeldenswaardig feit in de tweede helft.  Solle met een pass naar Wally, maar de keeper was net iets rapper dan Wally.  Wat later een schot van Wally, keeper duwt al vallend in hoekschop.  Een kwartier ver en een hoekschop voor rood-wit.  Makai moet de bal van de lijn weghalen.  Op het half uur Louis met de pass naar Witse, op snelheid door, mooi binnengelegd 3-1.  En ja Louis we hadden gezien wie de assist gaf.  Met nog 10 minuten te spelen verliest Wally knullig de bal.  Met een schitterende redding voorkomt Gianni dat rood-wit scoort.  Ze houden er wel een hoekschop aan over.  Makai verlengt deze mooi in eigen doel : 3-2.  Het zou toch weer niet mislopen zeker ?  De scheidsrechter liet in onze ogen overbodig lang naspelen, maar uiteindelijk mochten we toch juichen voor de eerste overwinning van het seizoen.  De bezoekende kapitein liet zich nog even kennen en weigerde pertinent de hand van onze spelers.

Conclusie : Rood-wit liet bij momenten zien dat ze heel goed kunnen combineren, maar ons veld werkte niet mee.  Sorry mannen, maar kunstgras hebben we niet.  We wonen dan ook maar op de parking en niet in’t stad.  Onze spelers liepen en streden voor elkaar en de overwinning was dan ook verdiend.  YES – YES  – YES, laat dat vat maar komen één van de volgende weken…

Scoreverloop :

5’ : 1 – 0 : Witse (Wally)

12’ : 2 – 0 : Joren (Wally)

23’ : 2 – 1

75’ : 3 – 1 : Witse (Louis)

80’ : 3 – 2

Ploeg – statistieken :

Basis : Gianni – Makai, Jelle, Teck, Ritchie – Louis, Solle – Thibault (65), Wally, Witse – Joren (55)

Bank : Anouar (55), Kevin (65), Gert

Aanwezig niet gespeeld : Dimitri, Glenn

Goals : 6 Anouar – 5 Gianni – 4 Wally – 3 Amin, Witse – 2 Joren – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Solle

Assists : 3 Wally – 2 Kevin, Solle – 1 Louis, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni, Makai, Massi

Volgende week :

Spelen we tegen Belgica.  Een ploeg die lang onderaan bengelde, maar ondertussen toch enkele plaatsen is opgeklommen.  We herinneren ons nog van de heenmatch dat ze vrij potig speelden.