19 maart 2023  :  Vosberg Sport  –  KWB Hombeek  :  7 – 3

Wat moest u weten?  Voor de wedstrijd trok Louis de conclusie dat het een ploeg van ons niveau was : geen echte groepsopwarming gewoon wat rondokes.  Net zoals wij dus.  Glenn mocht/moest depanneren in de goal wegens onbeschikbaarheid van zowel Noah als Seppe.

1ste helft : Het eerste schot op doel was van Joren, maar ging vrij ver naast.  Mark met een goede pass, Solle net te laat.  Op het kwartier2 goede kansen voor Vosberg, maar 2 maal slecht afgewerkt.  Joren met de pass, Solle trapt, de keeper pareert.  Anouar en Gianni met een mooie combinatie en de 0-1 ?  Nee want de scheidsrechter had off-side gezien.  Gianni met de hoekschop, Mark kopt net naast.  Dan moest Glenn tot twee maal toe tussenkomen bij kansen voor Vosberg.  Wat later moest hij zich echter wel omdraaien : 1-0.  Vrije trap van Mark, Louis kopt in de handen van de keeper.  Witse door, maar keeper kan de bal in hoekschop werken.  Vosberg met een snelle uitbraak, twee man door, Glenn kan eerst nog goed tussenkomen, maar moet zich gewonnen geven bij de herneming : 2-0.  Vrije trap Massi tot bij Mark, maar de thuiskeeper heeft een goede redding in huis.  Op de hoekschop die volgt kopt Anouar, maar de bal wordt nog door een verdediger van de lijn gehaald.  Net voor rust vrije trap van Massi, Witse loopt de bal in doel : 2-1

2de helft : Senne kwam Joren vervangen bij de rust.  Nog maar net afgetrapt of Vosberg prikte al een derde tegen de netten.  Solle gaf de bal naar Witse, die liep de 16 binnen, maar werd daar onderuitgeschoffeld en penalty.  Gianni nam als kapitein zijn verantwoordelijkheid.  Een harde trap naar de linkerhoek, de keeper er nog bijna bij, maar toch 3-2.  Gianni naar Gert, maar die werkt te zwak af.  Volgens vader Jean langs de kant : “Dat is logisch, hij heeft gisteren minstens 10 pinten binnengekapt”.  Solle dribbelt iederéén tot in de 16, maar wordt dan foutief gestopt.  Nieuwe penalty, Gianni legt hem in ‘t zelfde hoekje : 3-3.  Lang stonden we niet op gelijke hoogte.  Bij de eerstvolgende hoekschop kon Vosberg aan de 2de paal de bal binnenduwen.  Glenn moest dan nog eens de plaatselijk 8 afstoppen.  Iets nadat we met Jochem voor Louis onze laatste wissel hadden opgebruikt, viel eerst Senne en wat later Massi gekwetst uit.  Vosberg profiteerden van hun nummerieke meerderheid om er via “Jeroentje”, een penalty en nogmaals “Jeroentje” 7-3 van te maken.

Conclusie : Onze verdediging werd enkele keren op snelheid gepakt, vooral de nummer 8 was duidelijk te snel.  Voor de rest weer geen slechte wedstrijd, maar winnen lijkt dit jaar wel een mission impossible.  Alhoewel de man in ‘t oranje drie penalty’s floot, kunnen we alleen maar besluiten dat hij zijn werk heel goed deed.

Scoreverloop :

27’ : 1 – 0

41’ : 2 – 0

44’ : 2 – 1 : Witse (Massi)

47’ : 3 – 1

52’ : 3 – 2 : Gianni

58’ : 3 – 3 : Gianni

60’ : 4 – 3

77’ : 5 – 3

87’ : 6 – 3

90’ : 7 – 3

Ploeg – statistieken :

Basis : Glenn – Gert, Massi, Teck, Mark – Louis (70), Solle – Gianni, Joren (46) Witse (60) – Anouar

Bank : Senne (46), Jochem (70)

Aanwezig niet gespeeld : Dimitri

Goals : 6 Anouar – 5 Gianni – 4 Wally – 3 Amin – 1 Mark, Robbe, Senne, Jochem, Joren, Witse, Solle

Assists : 2 Kevin, Solle – 1 Wally, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault, Jochem, Gianni, Makai, Massi

Volgende week :

Volgende week bekampen we rood-wit.  In Hoboken gingen we verliezen met 4-2, pakken we nu revanche en de 3 punten ?