13 november 2022: FC Rood-Wit – KWB Hombeek: 4 – 2

Wat moest u weten?  Rood-wit was een ons onbekende ploeg, maar ze stonden wel 3de in het klassement.  Er waren 15 spelers om de Hobokenaars te bekampen.  Dit moest gebeuren op een kunstgrasveld dat duidelijk niet echt recent aangelegd was

1ste helft : De eerste kans was voor rood-wit, maar Seppe had er geen problemen mee.  Na 6 minuten een eerste kans voor ons, Wally zijn kopbal wordt overgetikt.  Verre uittrap Seppe, Wally kopt door tot bij Robbe, die onbesuisd hoog over knalt.  Daarna was het terug aan rood-wit, maar het schot ging voorlangs.  Halverwege de eerste helft kwamen we op achterstand.  Seppe kwam nog goed uit, maar kon de 1-0 niet vermijden.  Wat later moest Louis geblesseerd naar de kant.  Gianni werd zijn vervanger en die zette bijna meteen  een goede combinatie in gang met Solle en Wally.  Witse trapt de bal naast doel.  Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft moest Seppe zich nog twee keer onderscheiden.  Eerst bij een snelle tegenaanval en dan op een vluchtschot dat hij nog net kon overduwen.  Voor rust nog één kans voor ons.  Gianni met de hoekschop, Wally verlengt, maar Solle kan er zijn voet net niet goed tegen plaatsen.

2de helft : De eerste kans was voor ons.  Inworp Matthias, Wally door, een-tweetje met Robbe, maar over doel getrapt.  Dan een vrije trap voor rood-wit iets voor de 16, maar onze muur stond pal.  Jelle veroverd de bal, perfecte pass naar Wally, maar een verdediger kan Wally’s schot nog in hoekschop duwen.  Senne kon ons dan op gelijke hoogte brengen na een voorzet van Jonas M. : 1-1.  Wally met een schot, net naast.  Jonas M moest dan Seppe op de lijn even bijspringen. Robbe naar Wally, keeper duwt in hoekschop.  Aanval van rood-wit op links, Seppe geklopt : 2-1.  Drie minuten later was het al 3-1 : een afstandsschot ging binnen.  Aanval van ons via Senne, Robbe en Wally, Kevin schiet op doel maar de keeper duwt in hoekschop.  Kevin met de pass op Wally, keeper duwt terug in hoekschop, Kevin trapt de hoekschop, die weggewerkt wordt, maar terug voor Kevin zijn voet komt.  Zijn voorzet wordt door Wally binnengekopt.  Rood-wit kwam dan op 4-2 na een schot vanop de rand van de 16.  We probeerden nog om de aansluitingstreffer te maken, maar Solle trapte een voorzet van Gianni naast en Wally zijn voorzet werd door Senne overgetrapt.

Conclusie : Weer niet weggespeeld, maar weer niet gewonnen.  Het verschil lag hem duidelijk in da afwerking.  We hebben momenteel te veel kansen nodig om te scoren.

Scoreverloop :

22’ : 1 – 0

52’ : 1 – 1  :  Senne (Jonas M)

65’ : 2 – 1

68’ : 3 – 1

74’ : 3 – 2  :  Wally (Kevin)

80’ : 4 – 2

Ploeg – statistieken :

Basis : Seppe – Matthias, Gert, Jelle, Jonas M – Robbe, Massi (46), Solle, Louis (26), Witse (60) – Wally

Bank : Gianni (26), Senne (46), Kevin (60), Glenn

Aanwezig, niet gespeeld : Teck

Goals : 4 Anouar, Wally – 3 Amin – 1 Gianni, Mark, Robbe, Senne

Assists : 2 Kevin – 1 Wally, Solle, Anouar, Robbie, Jonas M, Mark, Senne, Thibault

Volgende week :

Bekampen we Belgica.  Voor dit weekend hadden ze net evenveel (of even weinig) punten als ons.  Maar ze klopten wel Heffen met 4-0.  Een gelukje ?  Een off-day van Heffen ?  We weten het niet, maar het wordt tijd dat we eindelijk eens drie punten pakken en we de supporters en spelers kunnen trakteren op een gratis vat !

Ook onze tegenstander maakte een verslag van deze wedstrijd. Dit vind je terug op :

Ook werden er enkele reacties gegeven na de match. Deze vind je hier terug:

De belangrijkste vermelden we alvast hieronder:

Peter Soli (Speler Hombeek)

“We doen altijd ons best maar soms vallen we precies in slaap. Wij krijgen altijd wel genoeg kansen en halve kansen maar als we dan in slaap vallen krijgen we 1 of 2 doelpunten tegen en dan wordt het moeilijk. Na twintig minuten verliezen we dan nog Louis Luigi Duhamel. Dat is toch echt wel een domper. Hij is belangrijk op en naast het veld. Hopelijk valt zijn blessure mee want volgende week is het tegen de allerlaatste. Hij heeft dan ook nog eens een vat bier belooft bij een overwinning! Dat is een extra motivatie. Hij zal wel goed verdienen zeker als vastgoedmakelaar. Alhoewel ik meer denk dat hij daar alleen koffie moet gaan halen ipv huizen verkopen. Maar het is echt wel een gouden gast. Volgende week moeten we spelen als mannen, als LOUIS!  We moeten durven voetballen, zoals vandaag bij momenten. Met drie a vier korte passen sneden we af en toe door de verdediging. De coaching van Louis langs de lijn hielp enorm. Hij zou ook wel een goede coach zijn. Zoals hij op training de kegeltjes kan plaatsen. Dat is waarschijnlijk met zijn opleiding. (lacht) (tweemaal). Soit, volgende week gaan ze eraan! Voor onze eerste overwinning en het vat van de club EN van louis, go go go! En mag ik er nog aan toevoegen, Niks but love for onze louis! Zelfs onder de douche. (bulderlach)