9 september : KWB Putte – KWB Hombeek : 1 – 7

Voor de wedstrijd : Alhoewel we enkele spelers misten : nog vijf man met reislust (Kris, Gert, Bob, Chriske, Jubi), één met verplichte werklust (Arnie) en één met blessurelast (Fonny), geraakten we na enkele telefoontjes toch aan 13 spelers. Er waren ook 11 moedige supporters komen opdagen om hun ploeg aan te moedigen. Vorig jaar konden we slechts in extremis een punt uit de brand slepen in Putte en we waren er dus niet helemaal gerust in.

Na een studieronde van tien minuten, waarin Pieter wel twee keer attent moest uitkomen, was de eerste echte kans voor ons. De Solle haalde uit met zijn linker, maar de keeper kon de bal pakken. Dit was het sein voor ons om er in te vliegen en nog geen vijf minuten later stonden we al 0-2 voor. Eerst ging de Sakke alleen door, maar knalde een beetje egoïstisch in het zijnet terwijl hij evengoed een pasje opzij had kunnen geven. Hij maakte dit wel goed door op randje buitenspel te vertrekken op een prachtige dieptepas van Stijn W. De Sakke zijn schot strandde op de paal, maar de Wally was goed gevolgd en had maar binnen te duwen. Een Putse verdediger probeerde er nog wel zijn voet tegen te zetten, maar het was al te laat. De Sakke met een goede voorzet vanop links, de Wally in de draai, maar net over. De bal terug in het spel, even een misverstand tussen de keeper en een verdediger, maar met een Wally die altijd op vinkenslag ligt, is dit natuurlijk vragen om problemen. In dit geval een tweede doelpunt. De Sakke liep dan nog maar eens het lijntje af, vond de Wally, maar zijn schot werd door de keeper in hoekschop gewerkt. Dan was het de beurt aan de Wally om op rechts door te gaan, pas naar een mee opgerukte Geert, die verlengde goed tot bij Tijs, maar zijn schot ging over. Net over de helft van de eerste time mocht de Lemmes een hoekschop trappen. Veel geharrewar voor doel, enkele spelers (waaronder volgens eigen zeggen de Winghe) raakten de bal aan, tot hij uiteindelijk voor de Solle zijn voeten viel en de 0-3 was een feit. Niet veel later ging een vrije trap van de Lemmes maar net naast. Putte had dan al een eerste keer gewisseld en de ingevallen speler (Patrick voor de kenners), ging iets te gemakkelijk voorbij Stijn H, maar knalde in het zijnet. We waren niet onder de indruk en Wally verlengde al onmiddellijk tot bij den Tijs, maar alleen voor de keeper was zijn poging veel te zwak. Dan was het een tiental minuten wachten tot net voor de rust alvorens we nog een kans konden noteren. Putte trok ten aanval, dezelfde speler als een 10-tal minuten geleden haalde vanaan de zijlijn zwaar uit, Pieter met de vingertoppen, bal tegen de paal en in hoekschop. Deze leverde geen gevaar op voor ons, maar was wel de aanzet voor een scherpe counter. Lemmes dweilde het lijntje af, perfecte voorzet en een inlopende Geert kopte perfect binnen. 0-4 met de rust en het was zeker niet overdreven.

Aangezien we met 13 waren, bracht onze coach 2 nieuwe krachten in met de rust. Ondanks een heel goede eerste helft moest de Sakke naar de kant en Stijn W ging vrijwillig uitrusten. Bijna onmiddellijk was er een kans voor ons. Lemmes haalde de achterlijn, voorzet naar de Wally, maar zijn schot werd in hoekschop geduwd. Daarna bleven de supporters een kwartier op hun honger zitten, veel net-niet passes, veel middenveldspel en weinig scherpe acties. Op het kwartier dan toch wat opwinding. Onze verdedigers waren blijkbaar even ingedut, want Putte geraakte er gemakkelijk voorbij. Patrick (de man die al twee kansen had gehad in de eerste helft) klopte nu een iets te vroeg uitgekomen Pieter zonder problemen en 1-4. Onze jongens waren niet onder de indruk en nog geen minuut later : de Winghe (ja ja je staat in het verslag) centraal door, vind Tijs die de Wally bereikt en 1-5. Iederéén terug wakker en de Wally naar de Flor die voor een leeg doel nog over knalt (’t was te gemakkelijk zeker ?). De Solle dan in de rol van balveroveraar, loepzuiver naar de Lemmes en 1-6 met een klein beetje hulp van een verdediger. De Flor dribbelde zich met wat moeite en een klein beetje geluk vrij tussen drie verdedigers, maar zijn schot ging net naast. Daarna knalde dezelfde Flor nog eens in het zijnet na een actie opgezet door de Solle. We bleven goed combineren en een voorzet van de Lemmes werd door de Solle aangepakt, draaien, schieten en 1-7. Onze laatste man Hans dan : onderschept de bal op onze helft, gaat centraal door, maar na die lange inspanning was zijn schot net iets te zwak om de plaatselijke keeper in de problemen te brengen. Tijs mocht dan de linkerflank helemaal oprollen, pass naar de Flor, maar die was duidelijk niet in zijn afwerkers-dagje en zag zijn te zwak schot in de handen van de keeper belanden. Met nog een vijftal minuten te spelen, kon Putte er dan nog eens uitkomen. Hun aanvaller werd door den Bergt afgestopt. Penalty of niet ? Moeilijk te zeggen, de scheids had misschien kunnen fluiten, maar dan was het heel licht geweest. De laatste kans was nog voor ons. De Lemmes met een hoekschop, de Solle haalt uit, maar de keeper tikte de bal met een schitterende save nog over de deklat. Met de 1-7 waren we echter al meer dan tevreden.

Conclusie: Het was niet gemakkelijk, maar we vonden toch een uitblinker : de “ganse ploeg”. Secuur verdedigend, bij momenten schitterende combinaties en er geregeld snel uitkomend. Doe zo voort mannen, want het zal zeker niet gemakkelijk worden om beter te doen als onze zesde plaats van vorig jaar. Enkele ploegen die toen achter ons eindigden hebben zich blijkbaar serieus versterkt in het tussenseizoen. De vrolijke vrienden klopten al Pulle met 5-2 en Vosberg met 0-2 (vorig jaar 3de en 4de) en Tonetta 2 nam al de maat van Boerenbond met 5-2 en de Teigetjes met 5-1 (de 2de en 5de vorig seizoen).

Pieter – Geert R, Hans, Winghe, Stijn H – Tijs, Stijn W (41’ Bergt), Solle, Lemmes – Sakke (41’ Flor), Wally

Ter zijde :

• De Sakke was zaterdag gaan bowlen in de Wima. Hij is nu in het bezit van een paar mooie bowlingschoenen. Zijn eigen schoen staan echter nog in de Wima.
  • “Wat heeft Henin gedaan”. “Gemakkelijk gewonnen. Wat wil je als je die twee zwarte foordozen kunt kloppen, win je altijd de US open”. Sakke : “Nee, als je Henin klopt, win je !”.
  • De Fonny ziet zijn moeder graag. Als ze slaapt of anders liefst niet te veel.
  • Den Bergt kwam na de wedstrijd binnen in de kantine : “Lemmes ga je even mee naar buiten ?”. De Lemmes ging direct mee. Groeit er iets moois tussen deze twee ?