20 maart 2022 :  Jolika Bonheiden  –  KWB Hombeek  :  0 – 1

Wat moest u weten ?

Gianni was aanwezig, maar speelde niet mee.  Omdat hij het zelf niet nog eens honderd keer zou moeten zeggen.  Nee, hij is niet gekwetst.  Ja, hij is wel geopereerd.  Ja, hij mag tot half april voorlopig niet spelen.  Voor de rest kon onze coach nog eens beroep doen op 14 spelers.  Joren werd doelman en Mark nam zijn vertrouwde positie centraal achterin terug op.

1ste helft : Na 1 minuut mocht Witse al een hoekschop trappen.  Mark kopt, maar de keeper pakt.  Wally met de actie, Witse op de keeper.  Na tien minuten een eerste goede actie van Jolika.  Hun spits glipte door onze buitenspelval, maar Joren bracht redding met de voet.  Jelle met de actie, Amin uit de draai, maar vrij ver over.  Wally door, perfecte pass naar Louis, maar die knalt van kortbij heel heel heel hoog over.  Vrije trap genomen door Mark, Wally kan er zijn hoofd net niet tegenplaatsen.  Onze coach moest dan een eerste wissel doorvoeren.  Een geblesseerde Teck werd vervangen door Dimitri.  Jelle tot bij Wally, keeper pakt uit met een geweldige parade.  De hoekschop goed voorgebracht door Witse, Dimitri kopt fraai naar de hoek, maar de keeper pakt uit met een nog fraaiere redding.  Witse door op snelheid, Wally trapt over.  Amin met een kans maar de keeper duwt in hoekschop.

2de helft : Jan kwam Louis vervangen, Glenn bleef nog een kwartiertje op de bank en zou dan Witse aflossen.  Vijf minuten ver, Solle met de actie, Wally kan alleen een hoekschop versieren.  Jan naar Amin, die uitpakt met een knal, maar wel in het zijnet.  Na twintig minuten, Solle met een pasje opzij naar Jonas, die snoeihard uithaalt en de bal lekker in de hoek ziet binnengaan : 0-1.  Glenn door, maar een tegenspeler testte even de kwaliteit van zijn truitje uit.  We kunnen het verzekeren : de kwaliteit is in orde.  Amin met een slechte vrije trap.  Wally met een zoveelste bal naast of over of…  Een slotoffensief van Jolika leverde nog twee kansen op.  Jelle stopte ten koste van geel, een volgens ons uit buitenspel vertrokken speler af.  Joren sloeg een dikke zucht toen hij geklopt werd, maar hij werd bijgestaan door de paal.

Conclusie : Halverwege hadden we al moeten voorstaan, maar de plaatselijke keeper voorkwam dit.  In de tweede helft ging het iets moeizamer mede door het feit dat Wally kans na kans verkwanselde.  Tien jaar geleden zou hij hiervoor de titel “kak van de match” verdiend hebben.