13 februari : KWB Hombeek – De Leeuwen Herenthout : 2 – 7

Vooraf : Weeral veel afbellers, zodat we maar met 10 waren. Twee noodoproepen later waren we dan met 12, Steven en Chriske kwamen ons nog versterken.

We waren nog maar drie minuten bezig of De Leeuwen prikten er al één tegen onze netten : 0-1. Enkele minuten later werd de Sakke tegen de grond gewerkt in de 16 van De Leeuwen. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf penalty, ook de Sakke aarzelde niet en nam de Leeuwse doelman te grazen : 1-1. Bijna kwamen we op voorsprong, maar Nils besloot rakelings over na een vrije trap van de Wally. Halverwege de eerste helft werd Gert uitgetikt, voorzet en een inleggertje aan de 2de paal : 1-2. Op het halfuur aanval van De Leeuwen, offside of niet ? Bob aarzelde maar de bezoekende spits niet en 1-3. Voor rust konden we toch nog milderen. De Vos met een doorsteekpas tot bij de Wally en 2-3. Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat De Leeuwen ook nog twee open kansen hadden laten liggen.

Wally die terug wat hinder voelde in zijn dij, ging douchen, Chriske kwam in zijn plaats. Jonas en Ruud wisselden van plaats op de rechterzijde en Robbie werd laatste man zodat Gert het middenveld wat meer kon steunen. Na nog geen 5 minuten was het al terug raak voor de bezoekers 2-4. We probeerden nog wel, maar Chriske kwam in de spits veel te kort en alleen vooraan kon Sakke het ook niet redden. De Leeuwen al freewheelend en met vele wissels naar een ruime 2-7 overwinning.

Conclusie : De Leeuwen waren op alle vlakken beter dan ons en de overwinning was dan ook verdiend. Onze spelers valt echter niets te verwijten, ze deden wat ze konden, maar tegen deze tegenstander was geen kruid gewassen.

Makke – Bob, Gert, Robbie, Jonas – Steven, Vos, Nils, Ruud – Sakke, Wally (41’ Chriske)