6 februari : KWB Putte – KWB Hombeek : 2 – 1

Vooraf : Normaal gingen we met voldoende spelers zijn, maar de Sakke en de Nils stuurden hun kat. Gelukkig konden we nog beroep doen op Kris onze onvolprezen “uit-de-nood-helper-nummer-één”. Zodat we met net 11 man naar Putte trokken, weliswaar zonder spits bij deze elf.

Onze coach zette Kris op laatste man en de Vos en Chriske in de spits. Het was even wennen en na twee minuten kon Putte al uithalen, maar de Makke pakte de bal. Vier minuten ver, Putte voor ons doel, maar de Makke pakte het eerste schot en ook de rebound werd door hem weggewerkt. Hierna kwamen we toch ook in de wedstrijd, maar het spel situeerde zich vooral op het middenveld. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft waren er kansen voor Robbie en de Vos, maar een goal leverde het niet op.

Geen wissels voor ons, wel wat peptalk van de coach en de raad om naar doel te schieten indien mogelijk want we hadden wind mee. Na tien minuten kwam Putte op voorsprong na wat geharrewar voor ons doel. Niettegenstaande Putte wel enkele verse krachten in het veld had gebracht, namen wij toch de bovenhand. Putte moest achteruit, maar zonder echte spitsen scoren is best wel moeilijk. Met nog tien minuten te spelen een snelle aanval van ons Tijs, langs de flank en voor doel kon de Robbie de gelijkmaker binnenduwen. We voelden dat er meer inzat, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kon Putte counteren met als gevolg 2-1.

Conclusie : De laatste seconde was er teveel aan, maar het zijn niet de spelers op het veld die we hiervoor verwijten moeten maken, wel de afwezigen ! Geen spitsen, geen wisselmogelijkheden, …

Makke – kleine Winghe, Kris, Hans, Jonas V – Tijs, Bob, Gert, Robbie – Vos, Chriske