31 oktober : De Leeuwen – KWB Hombeek : 3 – 0

Vooraf : Pieter was terug uit Uganda en ging rechtstreeks van Gent naar Herenthout komen. Hij was goed op tijd, in Uganda wordt er blijkbaar niet overgeschakeld van zomer- naar winteruur. De andere spelers waren wel iets langer blijven slapen, 14 stuks telden we.

Onze coach had er op aangedrongen om goed gesloten te spelen en de leeuwen op te vangen in het middenveld. Zijn plan leek te lukken, want de eerste kans voor de leeuwen kwam er pas na acht minuten een schot, maar door Pieter zonder al te veel moeite gepakt. De leeuwen bleven aandringen, een hoekschop, goed naar de grond gekopt, maar Pieter duwde de bal in hoekschop. Na een kwartier, een verre uittrap van de leeuwen-doelman. Onze verdediging liet zich verrassen, de leeuwen spits aan de haal met de bal en van op de rand van de 16 een lobke over de Pieter. Pieter kon er nog wel net aan met de vingertoppen, maar niet genoeg om de bal uit doel te houden : 1-0. We speelden zelf goed mee, combineerden bij momenten uitstekend op het middenveld, maar voor doel misten we scherpte. Net voor rust kregen we dan een tweede goal tegen. Voorzet vanop links en aan de tweede paal netjes binnengekopt. Pieter had geen schijn van kans.

Chriske en de Winghe bleven in de kleedkamer en Bob en de Vos namen hun plaats in. De wedstrijd bleef aangenaam om naar te kijken. De combinaties waren goed tot uitstekend bij ons en er zat ook afwisseling in met geregeld eens een lange pass of een flankverandering. De leeuwen bleven ons echter correct opvangen en hun ervaring maakte het verschil. Halfweg de tweede helft scoorden ze dan nog met een gelukje een derde goal. Schot op de paal, de bal botst terug, maar wel tegen de benen van Pieter en zo in doel : 3 – 0. Onze ploeg liet zich niet van de wijs brengen en we bleven meestrijden. Een goal zat er jammer genoeg niet in voor ons. Dries besloot nog wel eens op de deklat en zag het daaropvolgende schot gestopt door de keeper. De Wally kopte een hoekschop van de Vos maar nipt over. Zonder punten dus terug naar huis.

Conclusie : Op vlak van combinatievoetbal, speelden we zeker onze beste wedstrijd van het seizoen, maar vooraan kon Jonas V niet op de verdediging wegen zoals de op weekend zijnde Sakke.

Het mag ook gezegd worden : vorige jaren waren er geregeld problemen met het te ruwe spel van de leeuwen, maar blijkbaar hebben ze dit afgezworen en de wedstrijd verliep in een sportieve sfeer en zonder de minste incidenten.

Pieter – Kleine Winghe (60’ Geert), Chriske (41’ Bob), Nils, Ruud – Winghe (41’ Vos), Dries, Jubi, Steven – Wally, Jonas V en de Makke die langs de kant bleef.