22 september 2024  :  KWB voetbal Hombeek  –  FC Sint Anneke  :  2 – 6

Wat moest u weten ?  Net als vorige week weer een ploeg met veel “buitenl andse” spelers.  We hebben er geen probleem mee, maar vinden het wel spijtig dat ze achteraf zo goed als niets drinken in de kantine.  Onze coach, die zelf weer naast het veld bleef, had keuzemogelijkheden genoeg, want er waren weer 16 spelers aanwezig en ook nog enkele die uit eigen wil van het wedstrijdblad bleven.

1ste helft : De eerste goede actie van ons kwam van Wally, maar zijn voorzet trok op niets.  Na tien minuten stuurde Anouar met één simpel tikje Witse weg en die stak de bal mooi tussen de keeper en de paal : 1-0.  Lang konden we echter niet genieten van onze voorsprong want enkele minuten later maakte Sint Anneke al gelijk nadat onze verdediging de bal niet goed kon wegwerken : 1-1.  Bij de bezoekers was de nummer 7 de beste en gevaarlijkste speler en Seppe moest uitpakken met een goede save op een schot van hem.  Mark met de pass, Witse zet zelf goed druk en gaat dan aan de haal met de bal en 2-1.  Wat later, Anouar met een schot net over.  Witse dan die de bal gemakkelijk meekrijgt, maar de paal treft.  Robbe tot bij de Solle, die net als vorige week weer te zwak afwerkt.  Witse terug, maar de kans niet afgemaakt.  Vier kansen om onze voorsprong uit te bouwen, maar het was wel Sint Anneke dat scoorde.  Net voor rust viel de 2-2.  Hun technisch sterke spelers tikten met 3 simpele passes onze verdediging compleet uit.

2de helft : Witse, die zich helemaal niet goed voelde ondanks zijn 2 goals, bleef bij de rust in de kleedkamer en werd vervangen door Thibault.  Kenneth kon na een tweetal minuten al de flank afdweilen, maar zijn voorzet was net iets minder.  Sint Anneke reageerde met een hoekschop die net over gekopt werd.  Robbe door, verdediger uitgekapt, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper.  Vrije trap voor Sint Anneke, Seppe duwt weg, maar in de rebound wel kansloos : 2 – 3.  Na een fout op de Solle een vrije trap voor ons.  Senne rechtstreeks op doel, maar nipt naast.  De laatste tien minuten probeerden we nog terug te slaan.  Hoekschop voor ons.  Gianni brengt voor, Mark kopt, de keeper kan met wat geluk de bal wegduwen, bal terug op doel getrapt (sorry, maar zag niet door wie) en nu een puike redding van de bezoekende keeper.  Terug een hoekschop voor Kenneth, bal op de doellijn weggehaald.  Schot Senne, keeper pakt.  Solle met een trap net naast de winkelhaak.  Een ongeschreven voetbalwet zegt dan als je de kansen mist dat je het deksel op de neus krijgt.  Een uitbraak van Sint Anneke, Seppe kon de bal nog in hoekschop werken.  Bij een tweede counter was het wel raak : 2-4.  Zat een aansluitingstreffer er nog in ?  Makai met een goede vrije trap, Solle net niet met het hoofd erbij.  De veer was gebroken bij ons en Sint Anneke mocht in de laatste twee minuten nog 2 maal scoren.

Conclusie : Bij de tegenstrever waren er aardig wat jongens bij die technisch heel goed konden ballen.  Bij ons waren er net iets te veel spelers die onder hun gebruikelijke niveau bleven zodat de overwinning verdiend was voor de tegenstrever, alhoewel de cijfers te zwaar uitvielen.  Balen vooral voor Seppe die een sterke wedstrijd speelde, maar zich in de laatste 5 minuten nog drie maal moest omdraaien.

Speler in de kijker : Wally.  Stond na tien minuten al voorovergebogen in de 16 van de tegenstrever.  Vroeg tien minuten later, ondanks de aanwezigheid van zijn lieftalligste supportster, om zijn vervanging.  Na de rust stond hij echter weer vrolijk naast het veld met twee pinten in zijn hand.  We begrijpen nu ook waarom hij het nooit gemaakt heeft in 4de provinciale met Jong Antwerpen Sportief !

Scoreverloop :

10′ : 1 – 0 : Witse (Anouar)

14’ : 1 – 1

24’ : 2 – 1 : Witse (Mark)

43’ : 2 – 2

61’ : 2 – 3

85’ : 2 – 4

87’ : 2 – 5

89’ : 2 – 6

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Makai, Gert (60), Mark, Enrique – Kenneth, Robbe (60), Senne, Witse (46) – Wally (25)  – Anouar (70)

Bank : Solle (25), Thibault (46), Dimi (60), Kyan (60), Gianni (70)

Aanwezig niet gespeeld : Teck, Glenn P, Joren

Goals : 5 : Kyan – 3 : Witse – 2 : Kenneth, Soufyan – 1 : Jochem, Anouar, Solle, Robbe

Assists : 4 : Anouar – 3 : Kenneth – 2 : Senne – 1 : Jorik, Solle, Soufyan, Wally, Kyan, Mark

Volgende week : Moeten we op zondagnamiddag naar Koningshooikt om daar Lucyvo te bekampen.  De tegenstander staat voorlopig samen met Jolika laatst met nul op twaalf.  Vorig jaar gingen we echter ginder verliezen en speelden we thuis moeizaam gelijk.  Opletten geblazen dus.