15 september 2024  :  FC Corum 19  –  KWB Hombeek  :  4 – 5

Wat moest u weten ?  Geen Albanese ploeg dus zoals we dachten afgaande op hun logo, maar wel Turken.  Onze coach kon beschikken over 15 man en stond zelf in doel.  Het was op kunstgras en vorig jaar hadden we niet kunnen winnen op kunstgras, maakten we nu komaf met deze slechte gewoonte ?

Correctie van de redacteur: Vorig seizoen wonnen we met 1-5 op KUNSTGRAS bij Antverpia98 😉

1ste helft : We gingen in elk geval wervelend van start.  In het middenveld vonden Robbe en Anouar elkaar, Kenneth weggestuurd over de flank en Kyan maakte er na nog geen 2 minuten al 0-1 van.  Corum reageerde met een goede aanval, maar Mark werkte de bal in hoekschop.  Zeven minuten ver en daar was de 0-2 : Kyan en Anouar vonden Kenneth in de 16 en bingo.  Corum reageerde met een schot dat net naast ging.  Spektakel op de Wilrijkse pleinen want na een actie op rechts was er na elf minuten de aansluitingstreffer van Corum.  Teck en Mark moesten uitwijken naar rechts, want Soufyan en Dimi stonden nog ergens vooraan, en werden voorbijgesneld door de plaatselijke nr 9 en 1-2.  Anouar met een goede pass naar Solle, die vertrok van aan de middellijn en vond dan Kyan voor doel en 1-3.  Anouar met een schot, maar de keeper kon de bal nog net pakken.  Wat later terug Anouar, mooi weggedraaid tussen 3 man en de 1-4 werd door broertje Kyan tegen de netten geduwd.  Corum nog eens met een schot op doel, maar Glenn had er niet te veel problemen mee.  Onze middenvelders en aanvallers bleven elkaar goed vinden.  Via Solle naar Anouar tot bij Kyan opzij naar Soufyan terug tot bij Anouar en 1-5.  Iets voor rust pakte Solle dan nog eens uit met een goede actie, maar zelfs een miniem zou beter afgewerkt hebben.

2de helft : Alhoewel we een ruime voorspong hadden, werd er maar één wissel doorgevoerd met de rust.  Ritchie nam de plaats van Teck in.  Soufyan met de aanval, maar dan ongelukkig tegen een tegenstander gelopen die nog ongelukkiger viel en niet meer verder kon.  Anouar met de balverovering, Kenneth weggestuurd die kan voorzetten, maar Kyan komt net te laat.  Iets later terug Kenneth, maar nu met een schot op doel.  Terug Kenneth met een actie, maar in hoekschop verwerkt.  Soufyan zet de hoekschop voor, Mark kopt, maar op de keeper.  Halverwege de tweede helft, botst de bal wat ongelukkig over Robbe.  De Corum spits profiteert ervan en 2-5.  Glenn met een verre uittrap, Soufyan door, lob in het zijnet.  Kenneth nog eens, maar geen afspeelpunt voor doel, zelf trappen dan maar, naast.  Ritchie liet zich dan uitkappen en 3-5, weer die nr 9.  Bjorn liet zich dan even kennen met een stevige tackle.  Nog vijf minuten te spelen, balverlies op het middenveld en daar was de nr 9 weer met zijn 4de doelpunt van de dag : 4-5.  Slaagde Corum in een heuse remontada ?  Het had gekund als die nr 9 niet had nagetrapt op Ritchie.  De goed leidende scheidsrechter twijfelde niet en trok rood.  De beste tegenstander naar de kant en tegen tien man lukte het ons, weliswaar met dichtgeknepen billen, om de nipte voorsprong te behouden.

Conclusie : Een wedstrijd met twee gezichten.  In de eerste helft combineerden we uitstekend en kwamen zo ook aan de kansen en de doelpunten.  In de tweede helft vergaten we te combineren en gingen meer de lange bal spelen.  Als er dan ook nog teveel balverlies wordt geleden, kom je natuurlijk in de problemen.

Speler in de kijker : Jan Teck.  Bewees weer maar eens dat hij onmisbaar is centraal achteraan.  Organiseert, geeft instructies, houd iedereen bij de les en staat er altijd.  De man die we de tweede helft mistten om de rust in de ploeg te houden toen Corum aan zijn achterstand begon te knabbelen.

Scoreverloop :

2′ : 0 – 1 : Kyan (Kenneth)

7’ : 0 – 2 : Kenneth (Anouar)

11’ : 1 – 2

16’ : 1 – 3 : Kyan (Solle)

27’ ; 1 – 4 : Kyan (Anouar)

36’ : 1 – 5 : Anouar (Soufyan)

67’ : 2 – 5

77’ : 3 – 5

85’ : 4 – 5

Ploeg – Statistieken:

Basis : Glenn – Gert (65), Teck (46), Mark, Dimi (75) – Kenneth (75), Solle, Robbe, Soufyan – Anouar – Kyan (75)

Bank : Ritchie (46), Bjorn (65), Gianni (75), Jochem (75)

Goals : 5 : Kyan – 2 : Kenneth, Soufyan – 1 : Witse, Jochem, Anouar, Solle, Robbe

Assists : 3 : Anouar, Kenneth – 2 : Senne – 1 : Jorik, Solle, Soufyan, Wally, Kyan

Volgende week : Mogen we thuis Sint-Anneke bekampen.  Momenteel hebben ze net als ons 6 punten die ze behaalden door thuis te winnen van Goka en Duffel en op verplaatsing te verliezen tegen Schilde.  Als ze de, momenteel nog bescheiden, statistieken getrouw blijven verliezen ze op verplaatsing.  Winst voor ons dus !