1 september 2024  :  JK Jolika – KWB Hombeek  :  0 – 6

Wat moest u weten ?  Jolika eindigde het voorbije seizoen achteraan in het klassement, maar we hadden het er wel 2 keer moeilijk tegen.  Thuis behaalden we een gevleide 4-2 overwinning en in Bonheiden een nipte 0-1 zege.  Tamelijk wat nieuwe gezichten bij Jolika, volgens hun coach vijf.  Dus toch even afwachten wat deze nieuwe spelers zouden brengen.  Bij ons kon Glenn beroep doen op 18 spelers, zodat hij en Mark zelfs niet op het wedstrijdblad stonden als speler.

1ste helft : We begonnen er zeer scherp aan.  Witse meteen door op rechts, Solle goed aangespeeld voor doel, maar de keeper red met zijn voet.  Wat later Kenneth met een uithaal, maar in hoekschop verwerkt.  Terug een combinatie Witse-Solle, maar ook de keeper kon er nog een teentje tegen zetten en de bal in hoekschop duwen.  Na iets minder dan twintig minuten een uitbraak van Jolika, Ritchie kon de aanval afstoppen, maar liep wel tegen een gele kaart aan.  Vijfentwintig minuten ver en daar was eindelijk de verdiende goal voor ons van Kenneth : 0-1.  De voorzet kwam van Senne die uitpakte met een panna.  Blijkbaar speelde We bleven duwen.  Solle met een scherpe voorzet, Anouar kwam millimeters te kort om in doel te werken.  Witse met de voorzet, grote broer Jelle trapt de bal nipt over doel.  Wat later deed Jelle dit kunstje nog eens over, nu na een voorzet van Kenneth.  Anouar diep, op ’t juiste moment goed breed gelegd voor de meelopende Witse en 0-2.  Meteen de laatste actie van Witse.  Hij voelde zijn lies weer opspelen en liet zich vervangen door kleine broer Jorik.  Jorik liet al meteen zien dat hij qua snelheid niet moest onderdoen voor Witse, maar de keeper kon zijn poging wel redden.  Net voor rust nog een stevige trap naar doel van Senne, maar afgeblokt door een verdediger.

2de helft : Veel reservespelers, dus meteen nog eens 3 man van de bank : Enrique, Kyan en Jonas M, kwamen Ritchie, Makai en Solle vervangen.  Soufyan bleef de bank nog even “warmhouden”.  Het eerste gevaar kwam van Kenneth, maar zijn shot belandde tegen de paal.  Seppe moest dan even plat gaan op een shot van Jolika.  Jelle met de actie, Kenneth stuit op een verdediger die in hoekschop werkt.  Op het kwartier mocht ook Soufyan van de bank en kon ouderdomsdeken Dimi gaan rusten.  Dan wat geharrewar voor het Jolika doel, maar via Enrique en Kenneth komt de bal toch bij Kyan die zijn eerste goal voor de kwb maakt : 0-3.  Anouar met een lange bal tot bij Kenneth en Soufyan maakt er 0-4 van.  Wat later lukte Soufyan zijn tweede van de dag op voorzet van Senne : 0-5.  Jorik met de actie op links, voorzet en ook Kyan maakt zijn tweede van de namiddag : 0-6.  Net voor affluiten nog een goede combinatie Soufyan-Jorik maar we hielden er alleen een hoekschop aan over.

Conclusie : Een vlotte overwinning die nog hoger had kunnen oplopen, maar de plaatselijke keeper pakte uit met enkele straffe reddingen.

Speler in de kijker : Onze eigenste KDB is terug en hoe ?  Blijkbaar was er in Ronse “een schoon maske” dat hem meer bekoorde dan de Hombeekse voetballers.  Na twee jaar kwam hij echter tot het inzicht dat hij ons niet kon missen.  Hij vierde zijn come-back, meteen met twee assists en een doelpunt.  Welcome back KDB !

Scoreverloop :

24′ : 0 – 1 : Kenneth (Senne)

38’ : 0 – 2 : Witse (Anouar)

63’ : 0 – 3 : Kyan (Kenneth)

75’ : 0 – 4 : Soufyan (Kenneth)

80’ : 0 – 5 : Soufyan (Senne)

82’ : 0 – 6 : Kyan (Jorik)

Ploeg – Statistieken:

Basis : Seppe – Dimi (60), Teck, Ritchie (46), Makai (46) – Kenneth, Senne, Jelle, Witse (39) – Solle (46) – Anouar

Bank : Jorik (39), Jonas M (46), Enrique (46), Kyan (46), Soufyan (60)

Aanwezig : Glenn P, Mark

Goals : 2 : Kyan, Soufyan – 1 : Witse, Jochem, Kenneth

Assists : 2 : Kennethn Senne – 1 : Jorik, Anouar, Wally

Volgende week : Mogen we al direct terug op de wei om de Daltons te bekampen.  Vorige week kregen we voor de beker ginder een 9-1 pandoering.  Kunnen we thuis meer weerstand bieden of moeten we Lucky Luke ter hulp roepen ?