11 november : KWB Hombeek – De Leeuwen Herenthout : 1 – 3

Vooraf : Een midweekwedstrijd, dan zijn we zeker met genoeg denk je want er is niemand die uitgaat op dinsdag en dan met een katertje in zijn bed blijft liggen. Het tegendeel was echter waar, slechts 11 spelers op het appel en dat voor een wedstrijd tegen de leeuwen, de leider in het klassement.

Na 5 minuten was de eerste kans voor de leeuwen. De kleine Winghe met een te stille terugspeelpas, maar de Makke was attent en voorkwam een vroege voorsprong van de bezoekers. Na 12 minuten de eerste kans voor ons. Pas van Dries naar de Solle die uitpakt met een hard schot. De bezoekende keeper kan alleen maar wegduwen en een goedgevolgde Flor duwt de 1-0 tegen de netten. De leeuwen even van de kook en de Solle profiteerde ervan om de bal goed te spelen naar de op rechts lopende Jubi, pas naar de Sakke, maar diens schot was te zwak. De leeuwen reageerden meteen en de Makke moest zijn vuisten gebruiken om een afstandsschot te weren. De Makke moest nog eens zijn vuisten gebruiken nadat de bezoekende nr. 5 een half veld mocht overlopen zonder aangevallen te worden en dan ook uitpakte met een knal. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft, een aanval van de leeuwen, Geert en een bezoeker alletwee naar de bal. De potige leeuw duwde iets harder dan de Geert en knalde onhoudbaar de gelijkmaker tegen de netten : 1-1. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft begon slecht voor ons, bijna onmiddellijk werd het 1-2. Het was in de eerste helft al gezegd dat de leeuwen knalden van op alle plaatsen en inderdaad het werd bewezen met een afstandsschot dat in doel ging. In een nochtans faire wedstrijd vond één van de leeuwen het dan ineens nodig om in de Solle zijn edele delen te knijpen zonder dat de bal zelfs in de buurt was. Waarom ? We weten het niet zeker, maar blijkbaar trainen de leeuwen hierop. Vorig jaar was Pieter het slachtoffer van zo’n knijpactie en zijn reactie leverde hem rood op en drie weken schorsing. De Solle speelde het slimmer, hij liet zich vallen en taste al roepend naar zijn kruis. De scheidsrechter trok slechts geel ! Onbegrijpelijk, heel donker rood was het minste wat er moest gegeven worden. In het geduw en getrek dat hierna ontstond kreeg de Geert ook nog eens een fluim in zijn gezicht. Normaal gezien terug rood, maar er kwam nu zelfs geen geel aan te pas. Onze spelers geloofden er nog in, probeerden de leeuwen weg te zetten, maar liepen vrij snel tegen een counter op. Op links kreeg een bezoeker te veel ruimte, goede voorzet naar de tweede paal en 1-3. De leeuwen wisselden enkele spelers en de Sakke profiteerde ervan om zich door te zetten, goede actie tot in de 16, maar zijn schot ging in het zijnet. Niet veel later, onze debutant Dries met een stevige tackle, dan de pas naar de Sakke, maar zijn schot was te zwak. De laatste kans was nog voor de bezoekers, maar de Makke uwde de vrije trap met zijn vingertoppen in hoekschop.

Conclusie : De leeuwen waren duidelijk beter dan ons, we begrijpen dan ook niet waarom ze hun toevlucht moeten zoeken tot acties die niets met voetbal te maken hebben.

Makke – Geert, Bob, Winghe, Kleine Winghe – Flor, Solle, Dries, Fonny – Sakke, Jubi

Terzijde :

· Reactie van de scheidsrechter na afloop : ik had niet gezien wat er gebeurd was daarom trok ik slechts geel en geen rood.

· Waar zit de Nils als je hem nodig hebt ? Net zoals enkele anderen de ploeg in de steek gelaten en dat voor zo’n belangrijke wedstrijd.

De Flor bevestigde drie keer dat hij kwam… en hij was er ! Hij had zelfs maar enkele seconden nodig om zich om te kleden.